JUDECĂTORIA SECTORULUI 5: Firma Hexi Pharma nu poate fi dizolvată

S.A.
Ziarul BURSA #Companii / 16 mai 2016

Sediul Hexi Pharma (Sursa foto: captură Youtube)

Sediul Hexi Pharma (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 16:22 Tăriceanu: "Sunt suspiciuni că în spatele Hexi Pharma s-ar afla inclusiv un serviciu secret"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat astăzi că există suspiciuni că în spatele firmei Hexi Pharma "s-ar afla inclusiv un serviciu secret", precizând că va solicita Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice "dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România".

"Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs, este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Ştiţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă e ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate şi în primul rând e obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. O să discut şi cu colegii noştri din PSD, una din ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu în ceea ce priveşte firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România", a declarat Tăriceanu, la Târgu-Jiu, potrivit unor surse din media.

(S.A.)

-----------

Judecătoria Sectorului 5 a decis astăzi să admită cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind lichidarea societăţii Hexi Pharma, companiei fiindu-i interzisă dizolvarea, reducerea capitalului social sau înstrăinarea activelor, informează surse din media.

Hotărârea instanţei nu este definitivă.

"Admite cererea Parchetului. Dispune faţă de Hexi Pharma, pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la comunicare pentru Hexi Pharma", se arată în decizia instanţei.

Cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost depusă pentru a împiedica dizolvarea Hexi Pharma, după ce compania şi-a cerut în instanţă dizolvarea.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, potrivit primelor teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu. Acesta a precizat că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. cum de a ajuns Tariceanu la aceasta suspiciune?

    pai gandeste si tu

    in alte cazuri mai putin grave imediat arest preventiv 

    patronul hexi e -si va ramane -liber 

    la fel ca si corlatean -unde la dna ia luat un an jumate.sa.audieze niste ambasadori etc 

    mai vb

    nu-i treaba ca tariceanu nu e preocupat de democratie ci e afectat de.bubele.lui care se.vor sparge.in curand 

    plus ca desi firma avea monopol pe piata- prin trucare de licitatii si atribuiri directe mici dar multe- nu s-a sesizat nimeni..nici dna nici c.concurentei...unde sefful pute de la o posta a acoperit

    mai vrei indicii

    comunicatul bizar al sri cum ca avertizase privind infectiile nososcomiale-care sunt si in europa si in us si vor fi si in spitalele de pe.lu a....s- 

    1. spitalel de pe luna

      s-au simtit cu cartoful fierbinte in brate si au distras atentia inventand apa.calda 

      serviciile.secrete vs pori bacterii bacili.etc 

      la hexi problema e ca un acolit protejat care le aducea bani a.intrecut masura DILUIND grosolan produse banale de. desinfectie care niciunde nu au efect 100 la.suta, dar diluatee si aplicate in scarba de infirmiere - o data la 2 sapt in loc de.2-3 ori pe sapt duc la ce.duc

      comunicatul sri e hilar .. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb