Judecătorii Daniel Morar şi Ştefan Minea, au emis o opinie separată la decizia CCR

M.D
Miscellanea / 7 martie 2018

Judecătorii Daniel Morar şi Ştefan Minea, au emis o opinie separată la decizia CCR

Judecătorii Daniel Morar şi Ştefan Minea arată, într-o opinie separată la motivarea deciziei prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a respins obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la modificările aduse Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor publice, relateză Agerpress.

În opinia celor doi judecători, actul normativ nu va produce niciodată efecte juridice, întrucât termenul interdicţiilor pe care le ridică a expirat înainte de intrarea în vigoare.

"Constatăm că, dată fiind sfera de incidenţa temporală a legii supuse controlului de constituţionalitate, odată intrată în vigoare, această nu va produce niciun efect juridic. Potrivit dispoziţiilor art. 251, introduse prin legea criticată, măsură de clemenţă se aplică interdicţiilor aplicate (...) pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate, până la intrarea în vigoare a Legii nr. 219/2013 (...). Legea nr. 219/2013 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 411 din 8 iulie 2013 şi a intrat în vigoare, potrivit art.78 din Constituţie, la trei zile de la dată publicării (...). Aşadar, conflictul de interese despre care face vorbire legea supusă controlului de constituţionalitate trebuie să fi fost constatat, iar interdicţia aplicată, până la dată de 12 iulie 2013, printr-un raport de evaluare definitiv sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de confirmare a raportului, de la dată rămânerii definitive a acestor acte începând să curgă termenul de 3 ani în care operează interdicţia de a ocupă o funcţie publică", se arată în documentul publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Semnatarii opiniei separate consideră că întrucât starea de conflict de interese trebuie să fi fost constatată până cel târziu la dată de 12 iulie 2013, interdicţia prevăzută de lege operează până cel târziu pe 12 iulie 2016.

Curtea Constituţională a respins pe 1 februarie, cu majoritate de voturi, obiecţia formulată în cadrul controlului anterior promulgării cu privire la neconstituţionalitatea dispoziţiilor Legii pentru modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb