Judecătorul Cristi Dănileţ, exclus din Magistratură

S.B.
Miscellanea / 13 decembrie 2021

Judecătorul Cristi Dănileţ, exclus din Magistratură

Secţia pentru judecători a CSM l-a exclus din magistratură pe judecătorul clujean Cristi Danileţ pentru postările de pe Tik Tok, potrivit ordinii de zi. Danileţ poate face recurs la Curtea Supremă, informează G4Media.

Secţia pentru judecători a CSM a luat decizia de excludere a lui Danileţ din magistratură cu majoritate de voturi. Unii membri CSM au pledat fie pentru respingerea acţiunii disciplinare, fie pentru o sancţiune mai blândă: diminuarea salariului cu 25% pe o perioadă de un an.

Potrivit unor surse judiciare, şeful CSM Bogdan Mateescu şi judecătoarele Lia Savonea, Margareta Ţînţ, Mariana Ghena şi Simona Marcu au votat pentru excluderea lui Danileţ din magistratură. Judecătoarele Gabriela Baltag şi Evelina Oprina au votat pentru diminuarea salariului cu 25% timp de un an, iar judecătorii Andrea Chiş şi Mihai Bălan au fost pentru respingerea acţiunii disciplinare.

Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM în materie disciplinară:

"HOTĂRÂRE

Cu majoritate,

Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de pârâtul Danileţ Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj, ca neîntemeiată.

Cu majoritate,

Respinge excepţia nulităţii absolute a acţiunii disciplinare invocată de pârât, ca neîntemeiată.

Cu unanimitate,

Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în exprimarea unor opinii în lucrarea "900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române"

Cu majoritate,

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe reţelele de socializare.

Cu majoritate,

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură" pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. un "mascarici" din punct de vedere profesional, din pacate acum o sa joace rolul persecutatului...

    1. Asa-i, cei care protejeaza infractorii sunt adevaratii profesionisti!

      Ai dreptate. E una super profi care a ajuns mare sefa pe la UE. Este renumita pentru dosarul EADS pe care l-a ingropat si pentru pozele cu prietenii ei infractori. Mai este renumita pentru sutele de dosare SF respinse de judecatori pentru ca au fost facute la misto.

      Gagiul are talent, in loc sa faca filme pe TikTok mai bine sa se faca actor de filme porno. O actrita din 'domeniu' zicea zilele trecute ca a castigat uneori si 50.000 euro pe luna. Si Danilet poate sa faca asa ceva. Meseria asta se numeste creator de continut pentru adulti.

      Toti infractorii si violatorii proprilor mame se bucura de aceasta decizie. Bravo!

      Violator esti tu bai gunoiule.

    CSM și Inspecția Judiciară trebuie reformate din temelii pentru că s-au transformat în adevărate inchiziții care servesc mai degrabă interesele politicienilor corupți.

    Inspecția Judiciară condusă de judecătorul Netejoru, plasat politic de PSD la conducerea acestei structuri tot mai nocive, a propus excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură....

    1. Este evident o decizie politică luată cu o majoritate ,,roșie". Deși omul nostru e foarte implicat politic, din cealaltă tabără, pretextul excluderii e complet ridicol și face parte din revenirea roșiilor la putere. Să vedem cât de înalt va fi valul roșu și când se va izbi de stâncă. E metafora celor două mașini, roșie și verde (în cazul nostru galbenă), care se ciocnesc în filmul Glissando, din care, din fericire, Ceaușescu n-a înțeles nimic și a trecut prin urmare de cenzură, urmare a protestului regizorului. Sunt curios câte capete vor cădea după revenirea în forță a maestrului și câtă susținere mai are de la (fostul ?) al său asociat, mare patron de club multiplu campion național, din păcate pentru el, în insolvență.

    Un mascarici odios mai putin, o panarama de judecator, o corcitura intre judecator si activist. Pentru a se credibiliza, justitia are nevoie sa scape de aceste personaje discutabile, de proasta calitate care genereaza continuu controverse. Justitia si garantul ei, CSM are nevoie de mai multa imaginatie in a face curatenie in propria ograda. In fond si de Al Capone s-a scapat sub pretextul neplatii taxelor. Pe de alta parte, o pensie speciala mai putin. Win - win.

    1. Aberatii si mult fum, ce pot veni doar din partea unui client al sistemului.

      Din pacate tara asta moare incet incet roasa de cangrena, putrefactie si tumorile cancerigene in faza terminala. Viermii sunt la putere si se infrupta din cadavru. Oamenii normali si simpli au plecat si vor pleca. 

      Tu si Danilet sunteti clienti ai sistemului, nu eu. Nu il mai plange ca iese la pensie. Speciala , ca merita.

    E o porcărie nerușinată

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb