Judecătorul Udroiu a redeschis ancheta în cazul otrăvirii procuroarei Şega

Elena Deacu
Anticorupţie / 29 ianuarie 2015

Judecătorul Mihail Udroiu de la Tribunalul Bucureşti a redeschis ancheta în cazul uneia dintre cele mai suspecte morţi din rândul magistraţilor, cel al judecătoarei Luminiţa Şega, transmit surse din presă.

Potrivit acestora, s-a decis desfiinţarea soluţiei de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi trimite cauza înapoi la această instanţă, în vederea începerii urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de omor.

De asemenea, instanţa a decis şi efectuarea unei expertize toxicologice într-un laborator sau institut specializat din ţară sau străinatate (ce deţine acreditările şi certificările necesare în domeniul investigaţiilor toxicologice) în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei unei intoxicări a defunctei Luminiţa Sega cu metale grele/ metaloizi, şi în special cu alumină.

Totodată, vor fi audiaţi petentul Mircea Slăvilă, soţul defunctei, Marius Sega, colegii de serviciu ai defunctei din cadrul PÎCCJ, precum şi a colegilor de serviciu ai defunctei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (procurori şi politişti) şi martorul Ioana Maria Vlas.

Procurorii au cerut şi obţinerea tuturor înscrisurilor din dosarele medicale ale defunctei Luminiţa Sega aflate în spitalele sau clinicile din ţară sau străinătate unde defuncta a fost internată, respectiv, unde au fost efectuate investigaţii medicale ale defunctei Luminiţa Şega.

De asemenea, va fi audiat personalul medical (doctori şi asistente medicale) din spitalele sau clinicile din ţară unde defuncta Luminita Şega a fost internata care s-au ocupat în mod direct de pacientă pe parcursul internării.

Luminiţa Şega a fost procurorul-şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până în 2004, fiind implicată direct în dosarele FNI - Banca Agricolă şi BID, care l-au avut cap de afiş pe controversatul Sorin Ovidiu Vântu.

Printre dosarele instrumentate de Şega se mai numără şi celebrele "Bancorex", "Bancoop", "Jimbolia" şi "Ţigareta".

Analizele biochimice efectuate la Clinica de Toxicologie din Bergamo, Italia, au relevat că Luminita Şega a murit otrăvită cu metaloizi, în special cu aluminiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb