JUDEŢUL BRĂILA: Peste 28.000 de porci au fost sacrificaţi

V.D.
Miscellanea / 22 august 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Peste 28.000 de porci au fost sacrificaţi până în prezent în judeţul Brăila, unde au fost confirmate 31 de focare de pestă porcină africană, în 19 localităţi. Medicii sanitar-veterinar s-au confruntat şi cu refuzuri din partea proprietarilor, astfel de cazuri fiind la Tufeşti, unde a fost semnalată şi Poliţia, dar şi la Valea Cânepii, unde oamenii sunt nemulţumiţi că animalele le-au fost ucise pentru a proteja un complex din apropiere.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila, Gică Drăgan, peste 28.350 de porci au fost ucişi preventiv sau în focarele de boală. În judeţ au fost confirmate până în prezent 31 de focare, în 19 localităţi, inclusiv în municipiul Brăila, iar la acest moment nu mai e nicio suspiciune în lucru.

În acţiunea de sacrificare a porcilor din focarele de boală sau din împrejuurimi, medicii sanitar-veterinar s-au confruntat şi cu refuzuri. Astfel de cazuri au fost la Valea Cânepii, în comuna Unirea, dar şi la Tufeşti.

"Am avut două cazuri de refuz, la Tufeşti şi la Valea Cânepii, unde oamenii la început nu au fost de acord cu sacrificarea animalelor după care am stat de vorbă cu ei şi au înţeles situaţia. La Tufeşti au fost două refuzuri, care au fost înaintate organelor competente, respectiv la Poliţie pentru refuz predare animale", a declarat Drăgan.

La Valea Cânepii, în comuna Unirea, deşi virusul pestei porcine nu a fost confirmat, toţi porcii au fost sacrificaţi. Oamenii s-au revoltat, reclamând că măsura a fost luată în detrimentul micilor gospodari, doar pentru a proteja un complex aflat în apropiere.

"Locuitorii comunei sunt crescători de animale. Omul îşi are un porc pe care să-l sacrifice de Crăciun, iar în rest mai cresc unu, doi pentru a avea un ban cu care să-şi asigure traiul zilnic. Luându-le acest drept, e normal că sunt foarte supăraţi. Oamenii mă întreabă când îşi pot repopula gospodăriile, sunt foarte supăraţi în general. La Valea Cânepii s-au ucis toţi porcii, circa 400-500 de animale, deşi nu a fost confirmată pesta, pentru a proteja un complex din zonă. Atât timp cât eu am protejat complexul, ar trebui, fie la repopulare să le dea porci la acelasi preţ, sau să le dea la Crăciun cu acelaşi preţ un porc pentru sacrificare", a declarat primarul comunei Unirea, Ioan Ungureanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb