"Julius Baer" şi-a majorat participaţia la OTP Bank până la 10,17%

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 septembrie 2007

Compania Julius Baer Investment Management LLC a spus vineri că şi-a majorat participaţia la OTP Bank până la peste 10%, iar analiştii spun că e posibil ca Julius Baer să investească în continuare în acţiuni, dar fără să facă o ofertă, consemnează Reuters, citată de NewsIn.

"Nu cred că aceasta este o tentativă de preluare, cred că Julius Baer vede o şansă de creştere a cotaţiei acţiunilor şi îşi cons­truieşte o deţinere mai mare motivat de acest aspect", a comentat analistul Peter Dobar de la CIB, potrivit Reuters.

Julius Baer a anunţat într-un comunicat publicat de pagina electronică a Bursei de Valori de la Budapesta că şi-a majorat deţinerea la cea mai mare bancă comercială din Ungaria, OTP Bank, până la 10,17% în termeni de drepturi de vot.

"Dacă scopurile managementului OTP pot fi atinse până în 2010, atunci se poate ca o acţiune să aibă un preţ mult mai mare", a spus un analist de la Erste Bank, Gyorgy Zalanyi, care a adăugat că "probabil că această investiţie este una pe termen lung pentru compania Julius Baer".

Cotaţia acţiunilor OTP a coborât cu 1,4%, până la nivelul de 9.240 forinţi/acţiune, scrie Reuters.

Potrivit datelor de la data de 30 iunie, compania Julius Baer avea o deţinere de 5,9% la OTP, cea mai mare bancă independentă din Europa Centrală.

Arbitrul pieţelor financiare ungare PSZAF a permis luna trecută companiei Julius Baer să îşi majoreze deţinerea directă la OPT până la mai mult de 10% dintre drepturile de vot, dar să rămână sub 15%.

Statutul OTP, care limitează la 25% drepturile de vot ale unui singur investitor sau, în cazul în care mai există cel puţin un investitor care are mai mult de 10% dintre voturi, la 33%, face să fie foarte dificil pentru orice investitor să preia banca.

Între timp, analiştii aşteaptă ca Parlamentul Ungariei să voteze o lege care să îngreuneze preluarea oricărei firme strategice ungare de către o companie străină.

Guvernul Ungariei a propus noua lege ca să ajute compania petrolieră şi de gaze naturale MOL, cea mai mare firmă din ţară după venituri, să reziste unei oferte de preluare ostilă făcută de către compania rivală OMV din Austria.

Banca de investiţii Julius Baer, cu sediul în Elveţia, înglobează mai multe fonduri de investiţii, administrate prin intermediul diviziei sale din SUA. OTP operează în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est şi deserveşte peste 11 milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb