Jumătate din Italia intră luni în lockdown

J.P.
Internaţional / 13 martie 2021

Jumătate din Italia intră luni în lockdown

Mai multe regiuni din Italia intră în lockdown de luni, 16 martie, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19. Decretul a fost semnat de premierul italian Mario Draghi şi prevede restricţii dure pentru jumătate din ţară. Măsurile sunt valabile până în weekendul cu Paştele, atunci când toată Italia va deveni zonă roşie, relatează Digi24.

Potrivit The Guardian, decretul include zonele cu risc ridicat de răspândire a Covid-19, acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori. Astfel, începând de luni, intră în lockdown regiunile: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento. Acestora li se alătură provinciile Campania şi Bolzano, care se află deja în zona roşie. Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Aosta sunt aproape de zona portocalie, mai scrie sursa citată.

Decizia autorităţile va duce, din 16 martie, la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor în zonele roşii. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Decretul a fost semnat pentru perioada 15 martie - 6 aprilie. Autorităţile italiene au decis ca în perioda sărbătorilor pascale toată ţara să fie inclusă în zona roşie. Singura regiune exceptată va fi Sardinia.

Toată Italia va fi "zonă roşie" de Paşte, în perioada 3-5 aprilie

Italia a anunţat vineri aproape 27.000 noi cazuri de Covid şi 380 decese. Rata de infectare a crescut la 7,2%. Conform Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore sunt 26.824 de noi infecţii, faţă de joi, când erau 25.673. Au murit alţi 380 de bolnavi, faţă de 373 joi.

În ultimele 24 de ore s-au făcut 369.636 de teste moleculare şi antigen. Rata de pozitivare este vineri de 7,2%, faţă de 6,9% joi. În total, 2.914 persoane sunt în terapie intensivă.

"Epidemia din Italia creşte din nou brusc, în timp ce în alte ţări europene este în scădere. La noi este a şasea săptămână consecutivă în care rata infectărilor creşte. Numai în Umbria şi Bolzano putem observa o scădere, dar aici sunt restricţii de câteva săptămâni", a declarat preşedintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.

Acesta a adăugat că sunt tot mai multe infecţii în rândul copiilor cu vârsta de peste 10 ani.

Toată Italia va intra în "zona roşie", în perioada 3-5 aprilie, de Paşte. Vor fi deschise doar magazinele esenţiale, iar restaurantele şi barurile nu vor putea servi clienţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb