''Canada impune o serie de sancţiuni împotriva Rusiei''

JUSTIN TRUDEAU: ''Canada impune o serie de sancţiuni împotriva Rusiei''

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 februarie 2022

(Sursă foto: Twiiter)

(Sursă foto: Twiiter)

Canada-AFP (prin Agerpres)-22 februarie 2022: Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat ieri o "serie de sancţiuni" economice împotriva Rusiei "până când integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită".

În special, Canada va "interzice canadienilor să efectueze orice tranzacţii externe" cu teritoriile separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk, va impune sancţiuni parlamentarilor ruşi care au votat în favoarea "deciziei ilegale de a recunoaşte aceste teritorii" le va "interzice canadienilor să participe la achiziţionarea datoriei ruse", a declarat el în cursul unei conferinţe de presă, în urma anunţurilor de sancţiuni din partea Europei şi a Statelor Unite.

În plus, voi fi impuse "sancţiuni suplimentare" băncilor ruse susţinute de stat, iar Canada "va interzice orice tranzacţie financiară cu acestea", a adăugat acesta.

"Este absolut inacceptabil că Rusia a invadat din nou Ucraina", a condamnat Justin Trudeau.

Aceste anunţuri au fost făcute după sancţiunile economice anunţate mai ales de SUA şi Germania.

Preşedintele american, Joe Biden, a dezvăluit o "prima tranşă" de sancţiuni menite să împiedice Moscova să strângă fonduri occidentale pentru a-şi rambursa datoria suverană.

Berlinul a anunţat suspendarea giganticului proiect de gazoduct Nord Stream 2 care urma să aducă şi mai mult gaz rusesc în Germania.

Aceste măsuri punitive au fost aplicate după discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care acesta a declarat independenţa regiunilor pro-ruse Doneţk şi Lugansk.

"Vladimir Putin a subestimat probabil fermitatea răspunsului din partea comunităţii internaţionale", a adăugat şeful guvernului canadian, apreciind că acest "răspuns ferm şi unit în întreaga lume va ajunge să-l coste scump pe preşedintele Putin".

Ministrul canadian al apărării, Anita Anand, a mai indicat că Ottawa a finalizat a doua livrare de arme către Ucraina şi a autorizat desfăşurarea suplimentară a 460 de soldaţi, în special în Letonia, pentru a participa prin intermediul NATO la securitatea şi stabilitatea Europei Centrale şi de Est.

Canada consideră că "nu este prea târziu pentru Rusia să caute o soluţie diplomatică", a spus Justin Trudeau, afirmând că discuţiile diplomatice "continuă".

De asemenea, şefa diplomaţiei canadiene, Melanie Joly, l-a convocat pe "ambasadorul Rusiei pentru a cere explicaţii despre agresiunea continuă a Rusiei, încălcarea dreptului internaţional şi nerespectarea de către aceasta a suveranităţii ucrainene", a declarat ea pe Twitter.

Săptămâna trecută, Ottawa a anunţat trimiterea de echipamente militare letale şi muniţie către Ucraina pentru a "descuraja Rusia să continue agresiunea sa" împotriva acestei ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb