JUSTIN TRUDEAU: "Gropile comune din Ucraina sunt dovezi ale crimelor de război comise de Rusia"

V.G.
Internaţional / 18 septembrie 2022

"Gropile comune din Ucraina sunt dovezi ale crimelor de război comise de Rusia"

Premierul canadian Justin Trudeau afirmă că gropile comune descoperite în Ucraina sunt dovezi ale crimelor de război ale Rusiei şi că este nevoie ca aceasta să fie trasă pe deplin la răspundere pentru acţiunile sale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Trudeau, care se află la Londra pentru funeraliile de luni ale reginei Elisabeta a II-a, a declarat astăzi presei că s-a întâlnit cu premierul britanic Liz Truss şi că invazia rusă din Ucraina a fost unul dintre subiectele principale de pe agenda de discuţii.

"Evident, Marea Britanie şi Canada au fost două dintre ţările care au sprijinit puternic Ucraina şi au luat măsuri împotriva acţiunilor ilegale ale Rusiei", a afirmat Trudeau.

Aceste acţiuni "includ într-o măsură tot mai mare şi tot mai clar crime de război, crime absolut inacceptabile, fie că ne gândim la ce am descoperit la Bucea, fie că este vorba de descoperirea gropilor comune din teritoriile recucerite de Ucraina", a spus el.

Autorităţile ucrainene au transmis că au descoperit 440 de cadavre în pădurile din apropiere de Izium, oraş din nord-estul ţării recucerit de forţele ucrainene. Ele au precizat că majoritatea morţilor erau civili şi că nu au fost stabilite deocamdată cauzele deceselor.

Kremlinul nu a comentat descoperirea gropilor comune, dar Moscova a negat în mod repetat că a atacat civili în mod deliberat sau că a comis atrocităţi.

"Trebuie să există o investigaţie corespunzătoare şi transparenţă, iar Vladimir Putin, susţinătorii săi şi armata rusă trebuie traşi la răspundere pentru atrocităţile pe care le-au comis şi le comit în continuare în Ucraina", a spus Trudeau.

El a mai afirmat că ţara sa a sprijinit ferm Ucraina şi va continua să ofere ajutor.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Acest domn prim-ministru in propria tara a blocat

    conturile bancare ale oamenilor care au iesit sa 

    demonstreze impotriva politicii minunate ale

    guvernului condus de acest politruc de inalta clasa  

    1. Ukrainenii sunt vinovati de gropile comune...Au ucis civilii, iau folosit carne de tun in razboi...

      Acest domn ministru in propria tara nu a blocat conturile celor care au iesit sa demonstreze impotriva politicii minunate ale guvernului ci a unei minoitati care a uitat sa plece acasa dupa saptamani de stat in strada si incurcat lumea crezand ca doar ei au drepturi.

    Cine este acest Trudeau si de ce ne intereseaza ce crede el?

    Sa recapitulam.... 

    Pe 2 apr 2022, primarul Anatoly Fedoruk recunostea agentiei AFP ca UCRAINIENII au ingropat in gropi comune corpuri pe care le-ar fi gasit pe strazi la Bucha. 280 la numar. De ce in gropi comune? Kievul este la 20 km si nu gaseau loc la morga pentru cateva sute? Sau era important ca apoi sa le dezgroape, analizeze, sa cheme presa prezentand gropile comune? Pana la urma, au raportat peste 400 de "civili" sau trupuri gasite fie pe strazi, fie in gropi (nu se mai stie daca sapate chiar de ei, sau de rusi). Si dupa mai multe luni de analize criminalistice, ONU nu ar fi identificat decat vreo 40-50 de civili, dintre care doar unii dintre ei prezinta urme de ucidere prin glont, posibil ilegala. Si nici nu stim daca nu cumva erau colaboratori rusi ucisi de fortele ucrainiene in prima zi de intrare in Bucha. Acum ni se flutura din nou termenul "gropi comune" pentru ca cititorii europeni sunt cam batuti in cap si se sensibilizeaza la auzul acestor cuvinte. O sa vedem acelasi lucru despre Izium, aceasta Bucha 2.0. Vom vedea ca multe dintre corpuri sunt ale militarilor ucrainieni pe care propria armata nu i-ar vrut inapoi si i-a lasat morti pe camp. Iar rusii i-au cules, documentat, filmat si ingropat. 

     

    Ukrainian forces have buried hundreds of people in a mass grave in a commuter town outside Ukraine’s capital, Kyiv, after retaking control of the area fr om Russian troops, according to an official. 

    “In Bucha, we have already buried 280 people in mass graves,” Mayor Anatoly Fedoruk told the AFP news agency by phone on Saturday. 

    1. ONU a terminat misiunea "Bucha". Din cele peste 400 de trupuri, doar 40-50 erau civili. Restul erau militari.

      "During a mission to Bucha on the ninth of April, UN human rights officers documented the unlawful killing including by summary execution of some 50 civilians there," said Ravina Shamdasani, spokesperson for the Office of the High Commissioner for Human Rights.

      Ce sursa ai ca ONU a incheiat anchetele la Bucha sau ca erau doar 40-50 civili? 

      Exact asta pe care o ai si tu. Cati ani crezi tu ca ai nevoie sa vezi ca 400 de cadavre sunt imbracate in haine militare sau nu si care este cauza mortii? O comisie de 10 medici legisti fac asta in 2-3 saptamani. Cand a trimis ONU comisia aia? Prin mai. Ai mai auzit altceva in afara de 40-50? Nimic. Deci investigatia s-a terminat si acestea sunt rezultatele de la Bucha. Chiar vrei sa iti interpretez eu ceea ce citezi chiar tu?

      Citesti cu Google Translate?

    Manipulare grosolana,se apropie criza economica și energetica,lumea este furioasa de preturile duse la cer de mafioții ue nato asa ca mai fac niște scenarii cu gropi comune pentru "înduioșătoare populatie"parca asa ne spunea avocatul poporului ucrainian "a trebuit sa mințim pentru a ne trimite arme"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb