KARL NEHAMMER, CANCELARUL AUSTRIEI: "Nu va exista nicio extindere Schengen atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient"

V.G.
Internaţional / 11 decembrie 2022

"Nu va exista nicio extindere Schengen atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient"

Cancelarul Karl Nehammaer a simţit nevoia să iasă, ieri, cu o nouă declaraţie în care explică de ce Austria s-a opus aderării României şi Bulgariei la Schengen, după ce refuzul Vienei a continuat să facă valuri şi a stârnit critici şi neînţelegere la nivel internaţional, relatează cotidianul "Die Presse", potrivit News.ro.

Această abordare a fost o chestiune de securitate pentru Austria, a reiterat cancelarul, reluându-şi totodată criticile faţă de o politică de azil eronată a UE şi acuzând presiuni la adresa Austriei. În opinia lui Nehammer, dezbaterea privind migraţia a fost din nou pusă în mişcare la nivelul UE, odată cu veto-ul Austriei.

Blocarea de către Austria, joi, a aderării României şi Bulgariei la spaţiul fără controale la frontieră a provocat o mare agitaţie. Criticile au fost exprimate nu numai de ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, ci şi de guvernele de dreapta din Italia şi Ungaria, cunoscute ca fiind de linie dură în materie de migraţie. De asemenea, România a recurs la măsuri diplomatice drastice şi şi-a rechemat ambasadorul în Austria pentru consultări, scrie "Die Presse".

"Nu va exista nicio extindere Schengen atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient. Politica de azil eşuată a UE a cauzat această situaţie. Ameninţările şi argumentele polemice sunt folosite pentru a încerca să se crească presiunea împotriva Austriei", a afirmat cancelarul. "Atât timp cât 75.000 de străini ajung neînregistraţi în estul Austriei, aceasta este o problemă de securitate şi trebuie rezolvată odată", a punctat Nehammer.

După ce, de la jumătatea lunii noiembrie, tunisienii nu mai au voie să intre în Serbia fără viză, din ianuarie acest lucru se va aplica şi indienilor, ceea ce ar fi de natură să oprească "turismul de azil prin Serbia", crede cancelarul austriac. El spune că solicitările de azil din partea tunisienilor au scăzut drastic după ce au încetat să mai fie scutiţi de vize.

Ministerul austriac de Interne a citat, de asemenea, o serie de cifre pentru a explica abordarea restrictivă a Austriei. 40% dintre migranţi ar veni la Belgrad cu avionul şi apoi ar ajunge în Austria cu ajutorul traficanţilor prin Serbia şi Ungaria sau prin Serbia, România şi Ungaria. Alţi 40% vin în Austria pe cale terestră din Turcia, prin Bulgaria sau România şi Ungaria.

Cifre similare au fost recent puse sub semnul întrebării de experţi în migraţie, precum Judith Kohlenberger, notează "Die Presse".

"Din punct de vedere pur geografic, Bulgaria nu este o rută relevantă pentru persoanele care călătoresc fără viză în Serbia. Şi doar trei la sută dintre toţi solicitanţii de azil din Austria iau ruta prin România", a scris ea pe Twitter. "Faptul că Austria dă vina pe România şi Bulgaria, dar nu şi pe Ungaria sau Croaţia, este iraţional şi ipocrit", a spus experta citată de "Die Presse". Ministerul de Interne a contrazis cele trei procente despre care vorbeşte experta, deşi şi România a acuzat anterior Austria că a argumentat cu cifre false, notează cotidianul austriac.

În timp ce ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, membru al aceluiaşi partid conservator ÖVP din care face parte cancelarul, a subliniat vineri, la mai multe posturi de radio, că acţiunea Austriei nu a fost un veto, ci mai degrabă un "apel la ajutor", liderul regional din Viena al Partidului Popular, consilierul Karl Mahrer, a cerut ieri, într-o declaraţie, ca veto-ul Austriei să fie luat în serios.

"Este necesară o regândire a politicii de azil şi migraţie în Europa. Aceasta este singura modalitate de a garanta libertatea şi securitatea ca drepturi fundamentale", a declarat Mahrer.

"O discuţie despre distribuţia solicitanţilor de azil într-o Europă a libertăţii de călătorie şi a unor sisteme sociale complet diferite nu ar duce nicăieri. O extindere a sistemului Schengen, care oricum nu mai funcţionează, nu are sens", a spus el.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Asa e, primirea Croatiei nu este o extindere ci o operatiune speciala, limbajul gol si realitatile alternative se inmultesc.

    1. E buna afirmatia asta cu "operatiunea speciala". Croatii au dat si operatiunea speciala a avut succes, pe cand romanii nu au mai cotizat la habsburgi si operatiunea a esuat.

      Acum e randul nostru sa ne derulam propria operatiune speciala.  

    acest (sa-i zicem) om are un IQ deosebit de scazut (avand in vedere interesele tarii sale).

    de ce asta?  

    pentru ca:  

    1. Romanii pot trai bine-mersi fara Schengen - nu e ceva vital, noi avem propriile noastre dinamici interne si propriul ethos, mod de a trai (modus vivendi). Deci nu arde nimic in afara de nesimtirea gestului cu care Australopitecia (locuita de australopiteci) a tratat o tara importanta ca Romania.  

    2. Afacerile austriece din Romania in schimb DEPIND IN MOD VITAL de raportarea romanilor la aceste afaceri (si produse si servicii).  

    Concluzia?  

    E simpla si fiecare roman intreg la cap si la minte si la suflet o va trage: BOICOT !  

    Afacerile austriecilor trebuie imediat si puternic strangulate pana la sufocare si deces.  

    1. omul practic a lovit direct in inimile (in ordine) :

      1. Australopiteciei (teritoriul locuit in mod trist de australopiteci)  

      2. In inima UE 

      3 ... abia in al 3lea rand in inima mandriei Romaniei si romanilor.  

      E vizibila mana lunga a Rusiei care CONDUCE Australopitecia. Acei (sa le zicem) oameni nu sunt liberi in decizie, sunt teleghidati de putin. Sunt cainii in lesa ai criminalului de la Moscova.  

      Cum sunt tratati cainii rai?  

      ii tii la colt, nu le dai de mancare, ii boicotezi.  

      ROMANIA BOICOTEAZA AUSTRALOPITECIA!  

      da, e corect ce zici

      ai o viziune adecvata si corecta

      australopitecii dau in propriile lor interese... treaba lor! nu sunt intregi la cap! isi taie singuri craca de sub picioare!

      Am imprumutat Petrolul destui ani acestor entitati Sa facem bilantul cat s-a pierdut ,cat nu s-a platit cat nu s-a respectat din contractul foarte secret de privatizare - orice daune tip Bechtel sunt platite Initiativa legislativa ,semnaturi sa le luam inapoi .Atentie la resursele de gaz, sa nu patim la fel ,demersuri se fac ! Avem hidrotehnica la fel . Cernavoda de ce sta ? Niste autostrazi terminate n-ar strica ca sa stam ca niste bipezi

      E momentul cat ni s-a luat barna de pe ochi 

      Nu politrucul deține afacerile austriece din România. Intră în categoria unde dai și cine crapă.

      banii austriecilor se duc acolo la ei ca profituri

      australopitecia trebuie taxata imediat pentru obraznicia cu schengen

      respectul nu se acorda, se castiga. 

      nu ar fi putut exista nici un act de MARE CORUPTIE fara sa existe micii si ascunsii vanzatori de tara printre politicienii nostri.

      ce de aia au fost implicate comisioane si mite = ca era cineva care le cerea si le primea.  

      din acest punct de vedere astept ca pe painea lui Dumnezeu momentul marii revolte din Romania (mai mare ca in 1989) ... odata si odata trebuie sa eliminam specimenele tradatoare care misuna la varful tarii si in servicii... ce ocazie mai buna decat aceasta sa transformam o criza intr-o oportunitate ?????  

      De cateva zile a disparut presedintele IOHANNIS. Toata lumea intreaba unde este si nu primeste nici un raspuns.Ieri,venind din Turcia,am avut o mare surpriza cand la VAMA cu Bulgaria de la Giurgiu,l-am vazut pe IOHANNIS imbracat in haine de POLITIE de FRONTIERA, controland la sange tot ce intra in Romania dinspre Bulgaria. Un politist de Frontiera mi-a explicat ca imediat ce NAZISTUL premier austriac a anuntat ca nimeni nu v-a mai intra in SCHENGHEN pana ce granitele estice ale UE nu vor fi sigure,IOHANNIS s-a prezentat la VAMA si cu grad de AGENT(probabil austriac) a cerut sa fie integrat in Politia de frontiera.Eu,cred ca IOHANNIS nu s-a speriat numai de declaratia NAZISTULUI AUSTRIAC ci si de faptul ca avand banii depusi intr-o banca austriaca o sa piarda agoniseala facuta cu truda.SWAIKOFER,BCR si POR,or fi cotizat si ei la acel cont.? Intreb.!

      După votul de respingere, Iohannis a plecat la ski. Fi-mi-ar scârbă!

    E spectaculos șantajul practicat de Austria, Olanda și Ungaria. Pagube mici, efecte de durată.

    1. Au invatat de la conducerea mareata UE

    "Nu va exista nicio extindere Schengen atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient"

    Deci dacă UE se teme pentru securitatea frontierelor, atunci UE trebui sa plătească. România, Bulgaria si Ungaria trebuie sa ceară, sa pretindă și sa obțină bani pentru confortul și siguranța cetățenilor apărați pe cheltuiala noastră la frontierele noastre.  

    1. Acum este momentul zero pentru ROMANIA.Gata cu" pozitia ghiocel".Sa-i facem sa-i usture buzunarul.

      Oligofrenul cu ciocanelul(nehammer) persevereaza in tampenii. 

      Exact!

      da, ai indentificat corect 100%

      e un moment 0 de inceput acum.  

      doar ca foarte putini romani au idee ce s-a declansat acum (e un proces in etape la finalul caruia Romania e independenta, libera si suverana complet).  

      nici australopitecii nu stiu, nici olandezii, nici UE.  

      ...si cand te gandesti ca era doar o amarata de intrare in Schengen! :) ... mare mare greseala strategica au facut Olanda si Australopitecia! Vor pierde ce detin in Romania pentru scarba aratata fata de tara mea!  

      am uitat sa mentionez:

      am in plan inclusiv tensiuni VIOLENTE interne in Olanda si Austria pentru scarba aratata fata de Romania!  

      Veti vedea sange pe strazi acolo la ei pentru bataia de joc la adresa Romaniei.  

      Daca cineva are impresia ca se joaca cu mine, nu stie ce face.  

      Sunt extrem de sadic si demolator cand ma declansez.  

      Am sa ii invat sa stea in genunchi in fata Romaniei si sa zica in limba romana cu accent corect : "Ne cerem iertare pentru ce v-am facut! "  

    Daca trebuia sa ajunga la urechile Bruxelles problema migratiei,nu trebuia sa fie mincinosi si escroci fata de Romania.

    OMV, care apartine majoritar statului, face o reorganizare, separa divizia de gaz si o da statului si reduce extractia de petriol, ca zic de o schimbare de intentii. Deci asta e rezultatul celor 25 de an de vorbarie goala ddespre beneficiile Austriece, know how... Sprijinul declarat, marile investitii (care au lipsit!) si taierea rafinariilior! In tot timpul asta, planificat si folosind influenta si coruptie, si au insusit activele concrete romanesti! Si acum, cu miscarea asta, vor xsa rechizitioneze zacamintele de gaz! Trebuie urgent modificare legislativa sa protejam ce se mai poate!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb