Kasparov face prima mutare la marele turneu de şah de la Bucureşti

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 21 aprilie 2023

Kasparov face prima mutare la marele turneu de şah de la Bucureşti

Bucureştiul redevine, pentru câteva zile, capitala şahului mondial şi în această primăvară. Garry Kasparov, multiplu campion mondial, va fi prezent la Bucureşti, pe 5 mai, pentru a deschide prima etapă a circuitului internaţional Grand Chess Tour 2023, unul dintre cele mai importante turnee de şah la nivel mondial. La competiţie participă 10 dintre cei mai mari şahişti ai lumii (potrivit clasamentului FIDE), printre care şi doi dintre cei mai valoroşi şahişti ai României, la ora actuală. Aceasta este cea de-a patra oară când Marele Maestru Garry Kasparov revine în ţara noastră, cu ocazia desfăşurării circuitului GCT.

Superbet Chess Classic România este prima din cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour 2023 (etape care au loc în Europa şi în Statele Unite ale Americii) şi va avea loc la Bucureşti, în perioada 5-15 mai 2023. Turneul de şah, fondat de Garry Kasparov în urmă cu 15 ani, reuneşte anual cei mai buni jucători de şah din lume. În etapa din România vor participa 10 Mari Maeştri (GM) ai şahului internaţional, desemnaţi dintre cei mai buni jucători de şah din lume, precum şi doi dintre cei mai valoroşi şahişti ai României: Bogdan-Daniel Deac (locul 39 mondial), care a primit un wildcard pentru această competiţie, şi Richard Rapport (locul 13 mondial).

Evenimentul de inaugurare a competiţiei va fi dedicat iubitorilor acestui sport, transmiţând un mesaj de celebrare a vieţii, a păcii, a valorilor universale şi a minţilor care se pun în slujba binelui, sub sloganul "Uniting Minds". Deschiderea va avea loc la Grand Hotel Bucharest (Sala Ronda), şi va consta în prezentarea turneului şi a jucătorilor primei etape, în tragerea la sorţi a jucătorilor înscrişi în competiţie, urmată de prima mutare, făcută de Marele Maestru internaţional Garry Kasparov cu un invitat special. Competiţia din România va fi de şah clasic, în care jucătorii vor juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti ajung la 350.000 de dolari. Premiile întregului circuit ajung la 1,4 milioane de dolari. În premieră, ediţia din 2023 va avea şi un fond de premii bonus, în valoare de 175.000 de dolari, care vor fi acordate primilor trei clasaţi la finalul întregii competiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb