KASPERSKY:  Atacurile DDoS revin la numerele pre-pandemie în primul trimestru al anului 2021

S.B.
Miscellanea / 18 mai 2021

Atacurile DDoS revin la numerele pre-pandemie în primul trimestru al anului 2021

În primul trimestru al anului 2021, numărul atacurilor DDoS a scăzut cu 29% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, dar a crescut cu 47% faţă de trimestrul al IV-lea din 2020, potrivit datelor înregistrate de Kaspersky DDoS Prevention.

Cu toate acestea, situaţia se explică printr-o creştere neobişnuită în ianuarie - luna respectivă a reprezentat 43% din toate atacurile din trimestru - în timp ce celelalte două luni au fost liniştite.

La începutul anului 2021, mulţi oameni încă lucrau de la distanţă şi îşi petreceau timpul liber acasă. Prin urmare, criminalii cibernetici au efectuat atacuri DDoS împotriva entităţilor de care utilizatorii aveau nevoie mai mult, de exemplu, furnizorii de telecomunicaţii, astfel încât clienţii lor să aibă probleme cu conexiunea la internet sau cu site-urile de jocuri online. Cu toate acestea, în ciuda atenţiei focalizate asupra acestor resurse, statisticile arată că situaţia generală DDoS devine stabilă.

Experţii Kaspersky explică scăderea atacurilor faţă de acelaşi trimestru al anului trecut prin activitatea anormală de la începutul anului 2020. Din cauza trecerii bruşte către munca la distanţă, gateway-urile VPN corporative şi resursele web, cum ar fi mail-ul sau bazele de cunoştinţe corporative, care erau disponibile anterior doar în interiorul unei organizaţii, au devenit o ţintă pentru atacurile DDoS. În cursul anului, companiile au implementat, în principal, protecţie pentru aceste părţi ale infrastructurii IT. Având în vedere acest lucru, e posibil ca atacurile împotriva acestor active web să fi devenit mai puţin eficiente, şi atunci numărul de atacuri DDoS a scăzut. Deci, până în februarie şi martie 2021, numărul atacurilor a revenit la nivelul de referinţă pre-pandemie.

Ianuarie 2021 se remarcă prin numărul de atacuri DDoS. Statisticile sistemului Kaspersky DDoS Intelligence - care interceptează şi analizează comenzile primite de roboţi de la serverele de comandă şi control - au arătat, de asemenea, această creştere. De exemplu, pe 10 şi 11 ianuarie, numărul atacurilor înregistrate a depăşit 1.800 şi, timp de câteva zile în această lună, a ajuns la peste 1.500.

"În general, primul trimestru al anului 2021 a fost destul de liniştit, în afară de creşterea activităţii DDoS în ianuarie. Această creştere ar putea fi cauzată de o scădere a preţurilor criptomonedelor, care a făcut ca unii atacatori să refacă dispozitivele infectate în reţelele botnet pentru a genera trafic nedorit în loc extragerea monedelor. Aşadar, în ciuda unui declin general în primul trimestru, vă recomandăm să protejaţi resursele web de atacurile DDoS. Pentru că, după cum putem vedea, infractorii cibernetici conduşi de motive financiare, îşi pot schimba cu uşurinţă tactica în funcţie de circumstanţe", spune Alexey Kiselev, Business Development Manager în echipa Kaspersky DDoS Protection.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb