Kaspersky: În timpul marilor reduceri, 71% dintre gameri se joacă şi cumpără

F.D.
Miscellanea / 12 ianuarie

Kaspersky: În timpul marilor reduceri, 71% dintre gameri se joacă şi cumpără

71% dintre gameri cumpără cât de multe articole listate pot în timpul sezonului de cumpărături cu reduceri şi 74% dintre ei consideră aceste evenimente o oportunitate crucială. Deloc surprinzător, cei mai dedicaţi aşteaptă marile reduceri chiar şi pentru achiziţii esenţiale. La acestea se adaugă şi achiziţiile spontane, peste jumătate (53%) nu pot rezista să nu cumpere ceva, chiar dacă nu plănuiau asta, conform unui studiu Kaspersky.

Piaţa globală a jocurilor video are potenţial de creştere impresionant în următorii ani, cu aşteptări pentru o rată anuală robustă de creştere de 9,3% între 2023 şi 2028. Această expansiune proiectată subliniază popularitatea din ce în ce mai mare a jocurilor video ca formă de divertisment în întreaga lume. Piaţa globală a jocurilor video este de aşteptat să crească la aproape 390 de miliarde de dolari SUA până în 2028. Studiul Kaspersky arată, de asemenea, că gamerii sunt la fel de pasionaţi de cumpărături ca toţi ceilalţi.

Sondajul arată că majoritatea pasionaţilor de jocuri nu vor rata ocazia de a-şi îmbunătăţi echipamentele de gaming în perioadele de mari reduceri. După ce şi-au pregătit în prealabil listele de dorinţe, 71% dintre jucători cumpără cât mai multe dintre aceste articole cu discount. Mulţi dintre ei fac tot posibilul să nu rateze aceste oportunităţi: 65% setează alerte pentru lansarea de articole noi, cum ar fi jocuri, upgrade-uri sau echipamente, permiţându-le să facă achiziţii imediate.

Studiul subliniază importanţa reducerilor de Black Friday şi Cyber Monday pentru pasionaţii de jocuri, 74% evaluând aceste evenimente ca fiind foarte sau chiar extrem de importante pentru a obţine jocuri, upgrade-uri şi echipamente la preţuri mai mici. În timp ce 31% dintre gameri, în special cei care joacă în medie 21 de ore sau mai mult pe săptămână, tind să cumpere articole de îndată ce acestea devin disponibile, un procent semnificativ de 69% aşteaptă strategic aceste perioade pentru a face achiziţii esenţiale.

Interesant este că atractia reducerilor duce adesea la achiziţii neplanificate. 53% dintre gameri cumpără ceva pentru sistemul lor fără să plănuiască acest lucru în avans. Chiar şi cu o planificare atentă a cheltuielilor, majoritatea gamerilor nu pot rezista să nu cumpere şi altceva în timpul freneziei generale.

Pentru a-şi realiza configuraţia perfectă, gamerii sunt deschişi să folosească diverse metode de plată, inclusiv criptomonedele. Un remarcabil procent de 57% dintre gameri se simt confortabil să folosească criptomonede pentru achiziţii online şi 56% pentru tranzacţii în magazine fizice. Printre gamerii dedicaţi (cei care joacă peste 21 de ore pe săptămână), această preferinţă pentru tranzacţiile în monedă digitală ajunge la două treimi.

Raportul complet "The Super Sale Game: who's the winner? A study on how we shop and pay" este disponibil aici.

Pentru face cumpărăturile online sigure, Kaspersky oferă câteva sfaturi utile:

1. Introduceţi adresa URL în bara de adrese

Deschiderea link-urilor din e-mailurile magazinelor online poate avea consecinţe grave pentru securitatea online. Escrocii pot folosi link-uri de tip phishing care duc la site-uri web false care arată similar cu site-ul original al magazinului. Pe astfel de site-uri, atacatorii pot cere utilizatorilor să introducă informaţii personale sau datele cardului bancar. Deci, ori de câte ori este nevoie să deschideţi un site web al unui magazin online, este întotdeauna mai bine să introduceţi adresa URL a acestuia în bara de adrese evitând orice link-uri în e-mailuri.

2. Folosiţi un card de credit temporar

Unele bănci oferă clienţilor lor această posibilitate prin emiterea de carduri de credit temporare. Un astfel de instrument vă va ajuta să profitaţi de reducerile de iarnă fără teama de pierderi suplimentare de date. Uneori, băncile oferă şi ceea ce este cunoscut sub numele de card de credit virtual. Acest lucru este similar cu un card obişnuit, dar pentru fiecare achiziţie este generat un număr de cont aleatoriu, împiedicând hackerii să reutilizeze numărul.

3. Gestionaţi şi protejaţi-vă parolele online

Este bine cunoscut faptul că pentru un nivel bun de securitate cibernetică sunt necesare parole unice şi puternice pentru fiecare dintre conturile personale. Dar este, de asemenea, evident că, uneori, găsirea şi memorarea a zeci de parole complexe este o sarcină foarte dificilă. Prin urmare, pentru a face cumpărături online în siguranţă, gestionarea parolelor poate fi încredinţată unui manager de parole de încredere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb