Kaspersky Lab a descoperit un nou program malware

F.A.
Companii / 27 februarie 2013

Experţii Kaspersky Lab au publicat, astăzi, un nou raport de cercetare ce analizează o serie de incidente de securitate în cadrul cărora au fost utilizate exploit-urile PDF din Adobe Reader descoperite recent şi un nou program malware, foarte specializat, numit MiniDuke, conform unui comunicat remis redacţiei.

MiniDuke a fost folosit săptămâna trecută pentru a ataca mai multe organizaţii guvernamentale şi instituţii din întreaga lume. Experţii Kaspersky Lab, în parteneriat cu CrySys Lab, au analizat în detaliu atacurile.

Potrivit analizei Kaspersky Lab, mai multe ţinte importante au fost deja compromise de atacurile MiniDuke, inclusiv instituţii guvernamentale, din Ucraina, Belgia, Portugalia, România, Republica Cehă şi Irlanda. În plus, un institut de cercetare, două think tank-uri şi un furnizor din domeniul medical din Statele Unite, precum şi un institut de cercetare foarte cunoscut din Ungaria au fost, de asemenea, compromise, se precizează în comunicat.

Eugene Kaspersky, fondatorul şi CEO al Kaspersky Lab, a declarat: "Acesta este un atac cibernetic foarte neobişnuit. Îmi amintesc acest tip de programare malware de la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000. Mă întreb dacă nu cumva aceşti programatori de malware, care au fost inactivi timp de mai mult de un deceniu, s-au trezit brusc şi s-au alăturat unui grup complex de infractori activi în lumea cibernetică. Aceşti programatori de malware de elită, de modă veche au fost foarte eficienţi în trecut, creând viruşi foarte complecşi, iar acum îşi folosesc aceste abilităţi în combinaţie cu noile exploit-uri avansate, capabile să evite protecţia sandbox, pentru a ataca organizaţii guvernamentale sau instituţii de cercetare din diferite ţări".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb