Kaufland îşi face staţie de încărcare pentru maşini electrice

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii / 8 aprilie 2016

Deocamdată, încărcarea autovehiculelor este gratuită, dar, în viitor, "plinul" pentru 200 de km va costa 8 lei, potrivit reprezentanţilor retailerului

Kaufland România, în parteneriat cu Renovatio, a lansat, ieri, prima reţea publică de staţii de alimentare "Fast Charge" a maşinilor electrice din România.

Acestea vor funcţiona non-stop şi vor putea fi folosite gratuit, pentru o perioadă limitată de timp. Staţiile se vor afla în parcările magazinelor Kaufland din nouă oraşe ale ţării, pe axa Arad-Constanţa, precum şi pe autostradă.

Valer Hancaş, director de marketing Kaufland România, a precizat ieri: "Vom construi, într-un termen de aproximativ nouă luni, zece staţii de încărcare în fiecare parcare din cadrul unui hipermarket Kaufland. Astfel, staţiile vor fi prezente în nouă oraşe - Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa. Cea de-a zecea staţie va fi situată pe autostrada A2, astfel încât să se poată ajunge între Bucureşti şi Constanţa, fără nicio problemă".

Domnia sa a mai menţionat că gratuitatea se va acorda pentru un timp limitat şi a estimat că, pe viitor "plinul" pentru 200 de km va costa 8 lei.

Primul punct de încărcare din această reţea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcţional. Staţia deserveşte toate tipurile de vehicule 100% electrice şi hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO şi CCS), la o putere de 20kWh, cât şi pentru încărcare în curent alternativ (type 2), la o putere de 22kWh.

Renovatio: Investiţia într-o staţie de încărcare: 20.000-30.000 de euro

Alexandru Teodorescu, acţionar Renovatio, furnizorul staţiilor de încărcare, a menţionat: "Kaufland a luat taurul de coarne şi, împreună cu noi, a creat un plan, care presupune achiziţionarea unui număr de cel puţin 50 de astfel de staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice, la nivelul ţării, în următorii doi-trei ani. Pe viitor, vom putea spune chiar că maşinile electrice se vor încărca cu energie verde".

Conform domniei sale, staţia poate costa între 20.000 şi 30.000 de euro, în funcţie de dotări, dar investiţia poate creşte, în funcţie de punctul de alimentare şi de taxele de conectare la o reţea electrică.

APIA: Piaţa maşinilor electrice este în creştere

Piaţa maşinilor electrice este în creştere, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), pentru 2015 şi 2016: în 2015, românii au achiziţionat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu faţă de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014. În primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de astfel de automobile, ceea ce reprezintă o creştere de 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb