KazMunayGas a instalat şase noi unităţi la rafinăria Petromidia

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 14 noiembrie 2011

KazMunayGas a instalat şase noi unităţi la rafinăria Petromidia

Compania Rompetrol Rafinare, parte a Rompetrol Group, controlat de grupul petrolier KazMunayGas, a instalat şase din cele nouă noi unităţi incluse în proiectul de modernizare a rafinăriei Petromidia, a anunţat vineri KazMunayGas, transmite Interfax, potrivit Agerpres.

Proiectul de modernizare va fi finalizat în primul trimestru al anului următor, după instalarea a trei noi unităţi. Costul total al proiectului, demarat în 2006, este de 367 milioane de dolari.

După modernizare, capacitatea anuală de procesare a rafinăriei Petromidia va creşte de la 3,7 milioane tone la 5 milioane tone, urmând să rafineze doar ţiţei Urals.

"Acest proiect va duce Rompetrol Rafinare în primele 25 de rafinării din Europa de Sud-Est. La finalizarea acestui proiect rafinăria va trece pe ţiţei kazah menţinând însă standardul de calitate Euro 5", a declarat vice-preşedintele Rompetrol Group, Gavitv Kurkimov.

Modernizarea rafinăriei Petromidia face parte din strategia KazMunayGas de a-şi extinde prezenţa în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Turcia, Serbia şi Grecia. Anul aces­ta, Rompetrol Group intenţionează să proceseze 4,17 milioane tone de materie primă, incluzând 3,94 milioane tone de ţiţei brut şi să investească 216 milioane de dolari, dintre care 180 de milioane vor merge spre extinderea capacităţii de rafinare la Petromidia.

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului Rompetrol, a înregistrat o cifră consolidată de afaceri de peste 3,79 miliarde dolari, în primele nouă luni din 2011, în creştere cu 40% faţă de nivelul obţinut în perioada similară din 2010.

În luna august 2007, KazMunaiGas a semnat un acord de achiziţie de acţiuni cu Rompetrol Holding SA (Elveţia) pentru 75% din titlurile companiei olandeze The Rompetrol Group. Ulterior, omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut participaţia de 25 la sută pe care o mai deţinea la The Rompetrol Group către compania KazMunayGas KMG, care a ajuns să controleze în totalitate grupul Rompetrol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb