KazMunayGas a preluat 10% din acţiunile Karachaganak

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 iulie 2012

KazMunayGas a devenit singurul proprietar al unei companii care deţine 10% din acţiunile Karachaganak Petroleum Operating (KPO), compania care dezvoltă zăcământul petrolifer Karachaganak, transmite Interfax, citat de Agerpres. Anterior, firmele care compun consorţiul Karachaganak Petroleum Operating (BG Group, Eni, Chevron şi Lukoil) au acceptat să cedeze o participaţie de 10% către statul kazah. La rândul său, statul kazah a cedat pachetul său de 10% din acţiunile Karachaganak Petroleum Operating către un SRL nou înfiinţat, care la rândul său a fost transferat către KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze naturale.

Ca urmare a acestei redistribuiri, consorţiul Karachaganak Petroleum Operating are următoarea componenţă: BG Group - 29,25% (anterior 32,5%), Eni - 29,25% (faţă de 32,5%), Chevron - 18% (20%) , Lukoil - 13,5% (15%) şi KazMunayGas 10%. Astfel, KazMunayGas, va participa la consorţiul Karachaganak şi va reprezenta interesele statului kazah în dezvoltarea în continuare a depozitului.

Cu rezerve de 1,2 miliarde tone de petrol şi condensat şi peste 1,35 miliarde metri cubi de gaze naturale, Karachaganak este unul din cele mai mari zăcăminte de petrol şi gaze naturale din lume. Aproximativ 49% din producţia totală de gaze naturale şi 18% din producţia de petrol a Kazahstanului provine de la acest zăcământ.

KazMunayGas este o companie petrolieră controlată de statul kazah. În luna august 2007, KazMunaiGas a semnat un acord de achiziţie de acţiuni cu Rompetrol Holding SA (Elveţia) pentru 75% din titlurile companiei olandeze The Rompetrol Group. Ulterior, omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut participaţia de 25 la sută pe care o mai deţinea la The Rompetrol Group către compania KazMunayGas /KMG/, care a ajuns să controleze în totalitate grupul Rompetrol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb