Kelemen Hunor, deranjat de schimbările din Legea offshore

D.V.
Politică / 7 octombrie 2018

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat deranjat de modificările "de la o zi la alta" aduse Legii offshore, afirmând că nu au existat explicaţii sau argumente raţionale, financiare, motiv pentru care a cerut retrimiterea în comisiile de specialitate. Liderul UDMR spune că de la Senat la Cameră legea a fost modificată substanţial cu privire la deductibilităţile şi taxele suplimentare. El a adăugat că resursele de gaz din Marea Neagră vor putea asigura independenţa egernetică de Rusia pentru România şi mai multe ţări din Europa Centrală, iar acesta este motivul "bătăliei uriaşe".

"Legea offshore este foarte importantă pe termen lung, atât pentru România cât şi pentru o bună parte din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte dependenţa energetică de resursele din Est, mai ales din Rusia. De aceea eu cred că trebuie o abordare foarte echilibrată. Pe de altă parte, aceste resurse se află la o adâncime foarte mare şi exploatarea lor înseamnă nişte riscuri pentru investitori, costuri enorm de mari (...) Trebuie să găseşti o formă echilibrată prin care şi investitorii vor fi interesaţi să vină şi să facă această extragere de gaze naturale de la o adâncime foarte mare de pe platforma Mării Negre, dar în acelaşi timp să aibă şi bugetul României venituri importante, substanţiale din acest resurse naturale", a declarat, sâmbătă, la Arad, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El a adăugat că "România va putea asigura o independenţă egernetică de Rusia nu numai pentru ţara noastră, dar şi pentru Ungaria, Austria şi o bună parte din zona Europei Centrale, de aceea este şi această bătălie uriaşă pe resursele din Marea Neagră".

Cu privire la retrimiterea legii în comisiile de specialitate, Kelemen Hunor a declarat: "Pe mine m-a deranjat faptul că lucrurile s-au schimbat de la o zi la alta fără nişte explicaţii, fără argumente raţionale, financiare. Noi am propus, printre altele, ca o parte importantă din veniturile care se obţin din acest exploatări să fie direcţionată către dezvoltarea reţelei de distribuire a gazelor naturale spre cetăţeni. Ştiţi foarte bine că în România nici 50 la sută din populaţie nu este conectată la reţeaua de gaze. Noi am cerut garanţii că aceste investiţii se vor face pe termen relativ scurt, ca să aibă fiecare cetăţean posibilitatea de a folosi gazele naturale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb