KELEMEN HUNOR, DESPRE PENSIILE SPECIALE: "Noi, în 30 de ani, am construit o societate absolut anormală"

J.P.
Politică / 24 februarie 2021

"Noi, în 30 de ani, am construit o societate absolut anormală"

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, ieri, că susţine "o dezbatere raţională" privind pensiile speciale, dar că nu poate fi de acord cu pensionarea la 48-50 de ani şi cu pensii mai mari decât salariul, relatează Agerpres.

"Dincolo de populism, ar trebui să purtăm o discuţie cu argumente raţionale. Ce doreşte să facă statul român cu anumite categorii profesionale, care sunt în serviciul public, au nişte restricţii, incompatibilităţi foarte serioase, cum sunt magistraţii, judecătorii şi procurorii, cum sunt militarii, indiferent dacă vorbim de armată sau de alte structuri, cum sunt politicienii, parlamentarii, primarii, care în timpul mandatului nu au voie să facă anumite lucruri şi e bine să fie aşa. Şi atunci, trebuie o discuţie foarte serioasă şi să lăsăm populismul la o parte. Ori mergem pe contributivitate pentru toată lumea, inclusiv pentru magistraţi ori, dacă statul român decide că sunt anumite domenii unde după serviciul public, luând în considerare toate restricţiile, dai peste contributivitate o anumită limită, atunci asta se poate discuta. În majoritatea statelor din lumea civilizată aşa se întâmplă", a declarat Kelemen Hunor într-o emisiune la Realitatea Plus.

În opinia sa, trebuie pusă o limită pentru pensii, astfel încât acestea să nu fie mai mari decât salariul pe care l-a luat cel care se pensionează şi nu se poate accepta pensionarea la 48-50 de ani şi nici cumulul pensiei cu salariul la stat.

"Ce s-a întâmplat? Noi, în 30 de ani, am construit o societate absolut anormală. Şi aici suntem vinovaţi cu toţii, cei care am intrat mai târziu în politică, cei care au făcut politică de la bun început", a subliniat vicepremierul.

Acesta a dat ca exemplu un fost ofiţer de Securitate care l-a anchetat înainte de 1989 şi care în prezent are o pensie de 25.000-30.000 de lei şi mai lucrează şi într-o primărie, de unde mai primeşte un salariu de 9.000-10.000 de lei.

"Eu susţin o dezbatere raţională. Încerc să fiu în această coaliţie şi nu numai, în Parlament, vocea raţiunii şi să spun haideţi să tratăm pe toţi cetăţenii egali", a adăugat Kelemen Hunor.

Vicepremierul a reiterat faptul că în 2021 se doreşte o reformă a sistemului de pensii şi o recalculare a acestora, astfel încât să nu fie nicio pensie mai mare decât indemnizaţia preşedintelui României.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. A fost normala pana la basescu si iohanis

    1. Foarte normala, cu Dragnea, Iliescu, Nastase, Vacaroiu, Hrebenciuc si Vasilica. Ca si tine, dealtfel.

      UDMR-istii nu a lipsit de la nicio guvernare in 30 de ani, le-au sustinut pe toate iar acum declara ca au creat o societate absolut anormala.

      Da, sunteti incompetenti asa cum chiar voi recunoasteti si cu toate astea faceti politica in continuare si ceea ce este mai grav, sunteti in continuare la guvernare. 

    Asta vorbeste de normalitate...UDMR-ul nici acum nu a votat pentru eliminarea pensiilor speciale la parlamentari...s-au abtinut. Unde este un ungur acolo este deja anormalitate...

    1. În primul rând România nu a fost şi nu este o ţară normală, nu a fost şi nu este un stat de drept. Nu contează cum votează ungurul în parlament, până când securiştii dau ordine în parlament cât şi în toată ţara asta. România a fost, este şi va rămâne o ţară securisto-miliţienesc ca în Ucraina sau URSS.

    Domnule, bine zici, "noi" ca desigur anii in care au aparut aceste anomalii, voi ati fost la guvernare si asadar, aveti o mare parte din vina.

    Domnule, pensionarea in SNAp. la 42 de ani a aparut dupa 1997, cand din necesitatea de a restructura armata, deci fortele Ministerului Apararii Nationale in vederea aderarii Romaniei la NATO, a fost emisa Ordonanta 7.  

    Atunci militarii cu 20 de ani vechime, ofiteri in general, au fost fortati sa treaca in rezerva, unii la 42-43 de ani.  

    Asadar, aceasta situatie exceptionala a fost o imprejurare ceruta de interesele tarii privind aderarea la NATO.  

    Este insa de neinteles cum cerinta de restructurare a Armatei si pensiile anticipate partiale, mai mult decat modeste, pe care le-au obtinut atunci "disponibilizati" au ajuns o cale prin care cei din politie si SRI, servicii, s-au "pensionat anticipat " si ei, insa cu pensii mai mari decat salariul, care acum fac obiectul nemultumirilor de care vorbiti. 

    Ca restructurarea acestor institutii prin disponibilizari nu a fost o necesitate.

    Si in mare parte voi ati "legalizat" aceasta anormalitate.  

    1. Vorbiti fara a va informa.Puneti mana pe ceva almanahe si veti vedea care este nikvelul maxim ,fata de salariu, a pensiei militare.nici o pensie nu poate depasi nivelul salariului.Securistul de care vorbeste autorul,poate avea pensie de 25-30 mii ,dar din alte surse.Sunteti dezinformati si va place sa barfiti

    Te-am votat dle Kelemen. UDMR stie sa faca politica.

    Imi place acest mesaj al dv. Imi place si cel prin care spuneti ca sporurile sunt inghetate anul acesta dar din 2022, vor fi taiate si date doar pe principiu de competenta. Hai, la treaba. Ca 2022 este ca si maine.

    Si, dati afara 25% dintre bugetari. 

    Ce aveti ma cu el, omul s-a exprimat "NOI" adica ei UDMR care au fost la putere de 30 de ani si sunt in continuare, au creat o societate anormala. Voi (poporul) sunteti anormali ca ati tacut si ati bagat capul in nisip permițându-le acestor tradatori, hoti si mafioti sa ne jefuiasca. De fapt si acum ei fac la fel, ne fura, ne tin saraci, sunt constituiti in grupuri mafiote. Astea sunt politicienii care ne conduc. Pentru a avea liniste, pentru a nu fi arestati, au dat recompense sistemului judiciar (judecatori, procurori), sri, diicot, dna, politie, jandarmi, armata, toti primesc pensii speciale si scoaterea la pensie la 40 ani pana la maxim 50 de ani, sa aiba oamenii pensie lunga si mare si sa taca din gura sa le acopere furaciunile. Tot aparatul care putea sa faca dreptate in tara a fost mituit. In schimb tu poporule muncesti pentru ei, iesi le pensie la 65 de ani, in curand la 70 de ani, cu o pensie mizera, ca nu o sa mai aiba cine sa le plateasca pensiile speciale.

    LOGIC : A.- ȚI FOST ,, ANORMALI " ??? ACUM SUNTEȚI CONSECVENȚI ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb