Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Oradea, că partidele democratice din România ar trebui să creeze un cordon sanitar politic, o strategie credibilă pentru a stopa ascensiunea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), relatează Agerpres.
"Fiecare partid îşi face strategia lui, dar în primul rând nu trebuie să concureze AUR-ul în teme, care face balet mediatic în fiecare zi. Nu trebuie preluat şi concurat tot ce face această formaţiune politică. Fiindcă nu ai cum să concurezi decât dacă mergi pe pista lor. Altfel nu se poate. Trebuie să acceptăm că trebuie un cordon sanitar din punct de vedere politic între forţele democratice, indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta," a declarat, vineri, în conferinţă de presă, Kelemen Hunor, alături de liderul UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila.
Liderul UDMR a continuat afirmând că nu poţi să chemi la negocieri, la o coaliţie într-un judeţ, pe cei de la AUR doar ca să dai impresia că lupţi cu toată puterea împotriva maghiarilor, aşa cum a făcut Ciprian Dobre de la PNL în judeţul Mureş, de exemplu.
"Este cea mai mare greşeală să ai impresia că vei fi mai puternic şi mai respectat dacă te alături de AUR. Pot să spun foarte multe lucruri, exemple multe, dar sunt convins că liderii tuturor partidelor sunt conştienţi de această chestiune. S-a văzut cum nu a reuşit AUR să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului fiindcă nimeni nu a vrut să semneze împreună cu AUR la nivel naţional. Acest lucru trebuie să fie valabil şi la nivel local," a precizat Kelemen.
În cele din urmă, preşedintele UDMR a concluzionat acest subiect al strategiei credibile a forţelor democratice: "Deci să nu concurezi AUR-ul, să nu ai impresia că poţi să depăşeşti pe dreapta, pentru că ori te trezeşti în şanţ ori faci accident, mortal chiar, şi să nu coalizezi cu AUR împotriva altor forţe democratice, pentru că nu te va ajuta deloc. Şi bineînţeles acest lucru trebuie să se vadă în mesaje, prin acţiuni din partea fiecărui actor politic".
Liderul UDMR participă vineri la o întrunire cu organizaţia judeţeană Bihor a UDMR pentru a pregăti anul electoral 2024.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2023, 15:25)
Daca nu alimentati cu banuti primarii,va fi jale la alegeri,
dar asta stim de 30 de ani, nu e nici o noutate
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2023, 15:43)
Salariile primarilor si nici schemele de personal umflate si nici contractele cu dedicatie catre firmele de partid si de clan NU SUNT BLOCATE!
Acolo sunt banii primariilor. O firma daca consuma mai mult decat produce intra in insolventa sau in administrare speciala.
Introduceti lege prin care sa fie plafonate la nivelul salariului minim pe economie, salariile din Primariile care nu se incadreaza in bugetele pe care le au. Sa vedeti atunci ce se vor incadra toate primariile in bugetele alocate.
2. Au betonat primariile din tara
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2023, 17:10)
Au betonat primariile din tara tot ce au vazut inaintea ochilor ...
Betoanele astea nu polueaza mediul sau doar bashinile saracilor si a vitelor din batatura ?