KELEMEN HUNOR: ''PNRR este echilibrat, ar trebui să unească românii şi toate partidele''

G.U.
Politică / 2 iunie 2021

''PNRR este echilibrat, ar trebui să unească românii şi toate partidele''

Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prezentat miercuri, este echilibrat şi acoperă marea majoritate a domeniilor importante, iar referitor la partea de împrumut a spus că este vorba de credite obţinute la costuri foarte mici, de care România avea nevoie, informează Agerpres.

"Sunt optimist în ceea ce priveşte acest plan şi punerea în aplicare. (...) Este ceva aşteptat de foarte mulţi ani, care acoperă marea majoritate a domeniilor importante - educaţie, infrastructură mare, transport, mediu, sănătate şi comunităţile locale. Este un plan echilibrat, dar dincolo de acest lucru, planul poate fi aprobat, va fi aprobat după aceste discuţii informale cu Comisia, fiindcă există proiecte mature, proiecte tehnice în zona investiţiilor, altfel nu se pot atrage banii, altfel nu aprobă Comisia", a afirmat Kelemen Hunor la Antena 3.

Vicepremierul a declarat că, de la bun început, Guvernul a mers pe varianta să atragă şi partea de împrumuturi, notează sursa citată.

"Sunt multe state care au renunţat din varii motive, unele state nu au spaţiu fiscal, îndatorirea publică este foarte mare, nu au cum să mai ia credite. Noi avem nevoie de credite. Oricum, în orice condiţii, trebuie să acoperim nişte cheltuieli prin credite şi aici costurile sunt foarte bune, dobânda este foarte mică, la astfel de costuri nu mai primeşti împrumut de nicăieri. Plus că aceste împrumuturi sunt legate de reforme şi trebuie să faci investiţii, nu poţi să pui în găuri negre, aşa cum ne-am obişnuit noi", a explicat vicepremierul.

El apreciază că PNRR "este un plan care ar trebui să îi unească pe toţi cetăţenii României şi toate partidele, şi nu să dezbine".

Vicepremierul s-a referit şi la poziţia PSD faţă de PNRR: "Dincolo de lupta politică, sunt convins că vor fi alături de acest plan, fiindcă nu au de ce să spună că nu sunt de acord cu acest lucru, mai ales că nu este un plan care merge doar pe un ciclu electoral, merge până în 2026, vor fi multe proiecte şi în zonele unde PSD conduce. Autostrăzile nu le poţi opri dacă trec printr-un judeţ cu PSD".

Cu privire la proiectele de autostrăzi incluse în PNRR, Kelemen Hunor a precizat că este vorba de "proiecte mature, proiecte tehnice făcute, deci poţi să te apuci de construcţie, nu sunt desene pe hârtie, nu sunt lucruri care abia acum trebuie proiectate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Planul este impotriva romanilor. Va aduce saracie, lipsuri, foamete si suferinta poporului roman.

    Asa ca poate de aceea ti se pare tie "echilibrat"  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb