Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la inaugurarea noului ambulatoriu al Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure, că de multe ori se afirmă nemulţumirea faţă de Uniunea Europeană, însă trebuie subliniat clar faptul că fără fondurile europene multe investiţii nu ar fi fost posibile, potrivit agerpres.
Conform sursei menţionate, "De foarte multe ori spunem că suntem nemulţumiţi de ceea ce ne înconjoară, suntem de foarte multe ori nemulţumiţi cu Uniunea Europeană, dar trebuie să spunem foarte clar şi foarte sincer că anumite investiţii fără fonduri europene nu am fi făcut, nu ar fi fost posibile. Şi această investiţie este una dintre investiţiile care au fost realizate şi sunt multe alte investiţii asemănătoare. Cred că nu există cu localitate în judeţul Mureş unde să nu avem proiecte finanţate din fondurile europene, unde noi, din fonduri europene, încercăm să ridicăm calitatea vieţii, să asigurăm servicii de calitate. Şi asta este extrem, extrem de important, fiindcă suma din care s-a realizat această investiţie, aproape 100%, cu o mică excepţie de 2%, dacă nu mă înşel, a venit de la Uniunea Europeană şi este important, trebuie să continuăm acest drum", a declarat Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a subliniat că trebuie căutate resurse financiare, din toate locurile de unde pot fi accesate, de la bugetul naţional, de la Uniunea Europeană, fiindcă doar astfel comunităţilor li se poate asigura un trai mai bun, transmite sursa citată.
Primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltan, a arătat că în momentul în care a preluat mandatul nimeni nu dădea vreo şansă Spitalului Orăşenesc şi se sugera chiar închiderea acestuia, relatează sursa indicată: "Când mi-am preluat mandatul de primar, în iunie 2012, prima şi cea mai grea sarcină mi-a întâmpinat chiar a doua zi: Care va fi soarta spitalului nostru? Foarte mulţi oameni în domeniul sănătăţii au venit la mine şi toţi, fără excepţie, ne-au recomandat să închidem sau să fuzionăm cu alte spitale din zonă pentru că spitalul din Sângeorgiu de Pădure nu este viabil. Încă suntem cu toţii aici astăzi pentru că am mai făcut un pas în domeniul serviciilor de sănătate de calitate şi le predăm comunităţii noastre pentru utilizare", a declarat Csibi Attila Zoltan.
Investiţia "Modernizarea şi extinderea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure" se ridică la suma de 7.041.094, 98 lei, din care 4.924.697,81, contribuţia Uniunii Europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, precizează agerpres: "Mulţumesc medicilor noştri pentru atitudinea empatică şi munca le calitate pe care o fac. Mulţumesc întregului personal medical şi personalului auxiliar pentru asigurare a funcţionării zilnice pentru că fără ei nu am fi astăzi aici. Ei sunt cei care dau încredere pacienţilor care vin la noi. Şi, nu în ultimul rând, mulţumesc pentru sprijinul, deschiderea şi parteneriatul corect al Casei Naţionale de Sănătate şi a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş. Stând în faţa noului ambulatoriu, trebuie să spun că a meritat să muncim pentru că ştiu că sănătatea noastră este cel mai important lucru din viaţa noastră. Sănătate avem atunci când corpul şi organele noastre funcţionează corect. Îmi doresc acest lucru pentru toată lumea, să fie sănătoşi, să aibă încredere în spital pentru a putea gestiona problemele noului ambulatoriu şi pentru a continua dezvoltarea spitalului din Sângeorgiu de Pădure", a afirmat primarul.
Managerul Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Padure, Kovacs Denisa, a arătat că această unitate medicală este clasificată în categoria a V-a, adică cu competenţă limitată, având trei compartimente - cronici cu 15 paturi, compartimentul de interne cu 15 paturi şi compartimentul de pneumologie cu 10 paturi, transmite agerpres: "În afară de partea de spitalizare continuă, avem nouă paturi pe spitalizare de zi în specialităţile interne, pediatrie şi pneumologie. Avem partea de ambulator integrat în specialităţile pediatrie, chirurgie şi obstretică-ginecologie, laborator şi partea de radiologie. Suntem un spital de tip pavilionar, cu patru clădiri. Clădirea ambulatoriului are trei nivele. La subsol se află bucătăria spitalului, care deserveşte întreg spitalul, complet renovat, la parter se află cabinetul de interne, cabinetul de ginecologie, cabinetul de chirurgie, radiologie şi partea de recoltare probe. La etaj este laboratorul de analize. Vorbim de un proiect care permite diagnosticarea mult mai rapidă a pacienţilor. Este vorba despre un echipament de radiologie performant (...) Asta înseamnă că pe fiecare compartiment medicul va vedea în timp real pe un ecran special pentru interpretarea rezultatelor. Totodată, medicul radiolog va primi şi va putea să evalueze filmările tot în timp real", a precizat managerul spitalului.
Spitalul din Sângeorgiu de Pădure are 54 de angajaţi şi deserveşte o populaţie de circa 30.000 de persoane, conform sursei precizate.
1. Cu atit mai mult ca vine japca Rosia Montana
(mesaj trimis de anonim în data de 29.02.2024, 15:33)
Exact, trenuie sa administram si sa planificam pentru nenorocirea la care un fost ministru al mediului UDMR e parte : diferite tetgiversari, lipsa de decizie si poate mai mult care explodeaza acum si ameninta PNRR ul asta pe care il lauda d Kelemen. Minoritatile din Romania, care au loc asigurat in parlament, au partide, drepturi si privilegii privind limba si cultura, nu au apreciat toleranta si umanismul Romaniei. Uitati va ce e in Gaza, p sa apreciati viata din Tomania, pt ca zeci de alte state neglijeaza sa oprima minoritatild.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.02.2024, 15:34)
Evident ca fara bani si tehnologia UE plus investitiile particulare Romania si Ungaria nu ajungeau la un astfel de nivel de viata .URSS s-a prabusit deoarece nu a mai reprezentat o alternativa economica si miltara pentru niciuna dintre natiunile foste socialiste si aflate in Lagarul Comunist .Pacat ca Ungaria nu numai ca se aliaza cu Rusia dar acum spera sa aiba si banii Chinei la indemina .In acelasi timp vedem cu usurinta dorinta celor de la Budapesta sa sprijine in alegeri partidele asociate cu Moscova .Kelemen ,Barna ,Orban ,Ciolos , Tomac si Simion vor sa cistige singurele alegeri la care au vreo sansa .Nu vor reusi .Viitorul Presedinte al neamului romanesc nu este Simion sau Sosoaca .
3. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 29.02.2024, 17:25)
...
3.1. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 29.02.2024, 17:43)
...
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.02.2024, 21:50)
Ba in 34 de ani ati ras toate intreprinderile din Romania si va bucurati ca ati luat niste maruntis de la UE. In 34 de ani Romania a regresat si a fost jecmanita atat. Voi si toti politicieni si-au umflat averile in detrimentul poporului. 34 de ani de saracie si jaf. Mai rau daca eram intr-un razboi,.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2024, 09:28)
Tu traiesti in Romania? de cat timp? nu pari sa cunosti realitatile actuale si nici pe cele anterioare!