KHALED FOUDA, GUVERNATORUL SINAIULUI DE SUD:  "Egiptul a pierdut 5 miliarde de dolari în urma crizei prin care a trecut"

Adelina Toader, Corespondenţă din Egipt
Companii #Turism / 2 aprilie 2018

Egiptul a avut de suferit în ultimii doi ani, după valul de turbulenţe sociale şi criza politică cu care s-a confruntat, dar şi din cauza prăbuşirii unui avion cu turişti ruşi în Egipt.

Khaled Fouda, guvernatorul Sinaiului de Sud, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în Sharm el Sheikh, că pierderile suferite de Egipt în cei doi ani de criză au atins 5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, domnia sa este încrezătoare că lucrurile vor reveni la normal: "Poate că am avut probleme, dar ne revenim, mereu ne vom reveni".

De altfel, spre staţiunea din Sudul Sinaiului, Sharm el Sheikh, au început să vină tot mai mulţi turişti. Dacă înainte de prăbuşirea avionului cei mai mulţi vizitatori care ajungeau în Sharm el Sheikh erau ruşi, acum ucrainenii le-au luat locul. Vin turişti şi din Germania, Italia, Kazahstan, Georgia, România, Polonia şi Ţările Arabe.

În plus, Khaled Fouda a mai adăugat că sunt şanse mari ca, în curând, turiştii ruşi să se întoarcă în Sharm el Sheikh, ţinând cont că Rusia a reluat zborurile spre Cairo.

Guvernatorul Sinaiului de Sud a precizat că, în prezent, Sharm el Sheikh este ocupat în proporţie de 40% şi se vede o creştere de 16% a numărului de turişti din staţiunea de la Marea Roşie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sharm el Sheikh atrage atât oaspeţi care vin pentru turism religios, sportiv, dar şi de leasure. În plus, este în plan construirea unor mall-uri, a unui parc de distracţie şi a unui muzeu, pentru a oferi cât mai multe activităţi turiştilor care ajung în Sharm el Sheikh.

De asemenea, au început construcţiile pentru un nou centru de conferinţe care va avea 4000 de locuri şi care va atrage şi altfel de vizitatori în staţiune.

Guvernatorul Sinaiului de Sud a mai spus că staţiunea din Sudul Sinaiului este 100% sigură şi pregătită să opereze la capacitate maximă.

Khaled Fouda a mărturisit: "Sunt multe zvonuri legate de securitatea din Sudul Sinaiului, dar sunt doar în media. Poţi să judeci singur mergând la orice oră din zi sau din noapte pe străzile din Sharm el Sheikh şi ai să vezi că nimeni nu se va lua de tine, nu v-a exista niciun pericol".

Aeroportul din Sharm el Sheikh a fost echipat cu toate dispozitivele necesare pentru a spori gradul de securitate, a mai spus Guvernatorul Sinaiului de Sud, care a mai adăugat că în staţiune sunt în jur de 1000 de camere de supraveghere care sunt în permanenţă verificate.

Khaled Fouda a mai precizat că Guvernul încearcă să ajute sectorul turis­mului, astfel toate taxele au fost amâ­nate de la începutul crizei, până pe data de 13 iunie anul acesta, chiar şi costurile pentru aprovizionare şi utilităţi. În plus, într-un anumit procent, locurile goale din avioanele care ajung în Sharm el Sheikh sunt acoperite de către stat.

Sharm el Sheikh este o destinaţie concepută pentru vacanţă, numai cu resorturi, guvernatorul Sinaiului de Sud a mai spus că imediat după criză, Sharm el Sheikh s-a bucurat de susţinere din partea turiştilor locali, mulţi egipteni au organizat călătorii masive în Sharm el Sheikh pentru că nu au vrut ca oraşul să moară. Au fost organizate şi vizite susţinute de către Guvern.

În plus, Guvernul din Egipt a adoptat noi legi favorabile ivestitorilor străini.

Khaled Fouda a ţinut să precizeze că relaţiile dintre România şi Egipt sunt foarte bune, bazate pe respect mutual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb