Kievul susţine că ruşii se pregătesc să se retragă din regiunea Herson ocupată

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 martie 2023

Kievul susţine că ruşii se pregătesc să se retragă din regiunea Herson ocupată

Reprezentanţii instalaţi de Moscova în regiunea ucraineană sudică Herson se pregătesc să părăsească teritoriile pe care încă le ocupă, în ceea ce pare a fi un început de retragere, a declarat astăzi purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operativ Sud al forţelor de apărare ucrainene, Natalia Humenik, conform Agerpres.

În declaraţii făcute la postul de televiziune ucrainean Kanal 24, preluate de The Kyiv Independent, Humeniuk a adăugat că aceşti reprezentanţi părăsesc zona "luând cu ei toată documentaţia şi lucrurile pe care le-au jefuit" în timpul ocupaţiei.

Herson este una din cele patru regiuni ucrainene, alături de Zaporojie (sud), Lugansk şi Doneţk (est), pe care Rusia le-a anexat în mod unilateral în septembrie anul trecut, fără să fi obţinut controlul total asupra acestui teritoriu.

În cazul Hersonului, armata ucraineană a reuşit să recupereze controlul asupra capitalei omonime a regiunii şi a altor zone adiacente în noiembrie, în timp ce ruşii şi-au retras forţele pe malul estic al fluviului Nipru, care împarte regiunea în două, şi de unde au continuat să-i atace pe ucraineni.

"Este un semnal că se pregăteşte un alt gest de bunăvoinţă din partea ruşilor", a spus Humeniuk pe un ton sarcastic, folosind o expresie utilizată de Moscova pentru a-şi justifica retragerea trupele sale, forţate să părăsească zona din jurul Kievului şi alte regiuni ucrainene ocupate anterior.

Oficialitatea militară ucraineană nu a oferit mai multe detalii cu privire la motivele acestei posibile retrageri a forţelor ruse din Herson, informaţie ce nu a putut fi confirmată de EFE dintr-o sursă independentă.

Armata rusă, potrivit Nataliei Humeniuk, foloseşte populaţia civilă care trăieşte pe coasta Mării Negre în această regiune, vecină cu Mikolaiv (Nikolaev), pe post de "scuturi umane".

"Îşi plasează poziţiile de tragere, inclusiv MLRS (sisteme de rachete cu lansare multiplă), chiar în curţile oamenilor. Aceasta face dificil răspunsul nostru, dar nu este în totalitate imposibil", a declarat Humeniuk.

Presupusa retragere a forţelor ruse din zonă coincide cu intensificarea ofensivei ruse pe frontul din regiunea Doneţk (est), unde ambele părţi îşi concentrează eforturile asupra controlului oraşului Bahmut, care s-a transformat într-un simbol geostrategic atât pentru ruşi, cât şi pentru ucraineni.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Este bine că rușii sa se retraga din Ucraina cat mai repede. In acest mod și războiul de încheie instant . După această etapă handicapatul Putin și toată clica coruptă de la Kremlin să fie judecați de un tribunal international. Concomitent și în România partidul AUR trebuie desființat URGENT pe motiv de extremism, xenofobie și simpatie pro Rusia.

    1. aha..... ti-ai uitat si azi pastilele

      De acord cu poziția Nr 1 . In Rusia este bine să preia conducerea Alexei Navalmii.

      Este prea ocupat cu filmele si cu propaganda vestica. Mare teapa o sa ia NATO cu acest Navalnii.

      Iata ce scria in 2021 presa internationala: 

      "Muslim ‘cockroaches’ 

      In a 2007 pro-gun rights video, Navalny presents himself as a “certified nationalist” who wants to exterminate “flies and cockroaches” – while bearded Muslim men appear in cutaways. 

      The 42-second video was released by the Russian National Liberation Movement, a nationalist group Navalny had just co-founded with Zakhar Prilepin, a renowned novelist who later fought for pro-Russian separatists in southeastern Ukraine and joined a pro-Kremlin socialist party earlier this year. 

      Shortly before releasing the video, Navalny was kicked out of Yabloko, Russia’s oldest liberal democratic party, for his “nationalist views” and participation in the Russian March, an annual rally of thousands of far-right nationalists, monarchists and white supremacists." 

       

      Sau In NewYorker 2021: 

      "The Evolution of Alexey Navalny’s Nationalism 

      For years I have been content to be conflicted about Alexey Navalny. On the one hand, I thought he was an extraordinarily brave, inventive, and committed opponent of Vladimir Putin’s regime. On the other hand, he had allied himself with ultranationalists and had expressed views that I found extremely objectionable and potentially dangerous. " 

       

      Navalnii este sprijinit de propaganda NATO si de aparatul de destabilizare al SUA tocmai pentru ca el este periculos si cam dement. Daca ar ajunge la Kremlin, cu toate butoanele, s-ar putea sa nu ramana piatra peste piatra in Vestul imbecil. 

      Mare păcat, au votat oamenii afilierea la Rusia, iar acum armata roșie, cea mai puternică forță de pe Planetă, se întoarce acasă cu cucul mic.

      Aceeași marotă, piticul Putin e calculat, își controlează mâna stânga. :)

      trolasule prosnatoc, presa vestica scrie treburile acestea. Nu cea ruseasca.

      Trolule prosnatoc, scrie in Constitutia Federatiei Rusiei ca acele teritorii vor fi aparate. Prin urmare, ceea ce spune doamna respectiva este doar minciuna de razboi. Cine a lansat-o nu mai conteaza.

      Presa din România înseamnă să-l citezi pe agentul sovietic Adrian Severin.

      Exact presa din România, nimeni nu dă 2 lei pe pârniașul lui Putin. 

      PROSTIA NU SE TRATEAZĂ ! ... DOAR RUȘII POT ... SĂ FACĂ ASTA ! ...

      la fel a facut SUA si cu Bin-laden in afghanistan = i-au dat un miliard de dolari sa lupte cu rusii si apoi el a luptat cu SUA = de aia spun arabii ca al-qaeda si isis sint creatia SUA = creatii puse sa creeze haos si razboi in lumea araba

    Despre faptul ca rusii muta hartii, nu ma pronunt.

    Dar trebuie sa stim cu totii ca ucrainienii se retrag de la granita cu Belarus si din zona Kremenaia cu scopul de a pregati o contraofensiva in Bakhmut. Atat de disperati sunt sa nu piarda de tot orasul ala "lipsit de importanta strategica". Asta deschide noi posibilitati pentru cele 2-300 de mii de rezerve ale rusilor. 

    1. Mare strategi, rușii. Cred că e de ajuns să trimită 10 mii de mobilizați și într-o săptămână dispar. Cu 300 mii durează jumătate de an. :)

      Orasul ala pe care l-au cucerit rusii de acum 6 saptamani?

      Ca asa ne ziceai ca a fost cucerit. 

    POATE I-A SPERIAT DE ... CARAGHIOSUL ZELENSKI ! MEREU A ÎNCERCAT SĂ FACĂ ... ILUZIONISM ÎN ȚARA SA ȘI ÎN LUME ! PÂNĂ AICI I-A FOST ! ...

    ... Spune sincer române, nu te-ai săturat de UCRAINENI și UCRAINENCE, MOLDOVENI și MOLDOVENCE ?! ...

    1. ba, m-am saturat de troli ce exerseaza imba romana!

      Din ce pestera ai mai aparut si tu?Te-ai activat asa deodata.Noi ne-am saturat si de rusi si de ucraineni si de razboiul vostru nenorocit!

      Ne-a saturat de troli rusi idioti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb