Kim Jong Un a ajuns în Rusia

F.D.
Internaţional / 12 septembrie 2023

Kim Jong Un a ajuns în Rusia

Actualizare - Kim Jong-Un este însoţit de oficiali din industria de armament şi comandanţi militari

Comandanţi militari de top, oficiali din industria de armament şi diplomaţi îl însoţesc pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în deplasarea în Rusia, sugerând că la întâlnirea sa cu Vladimir Putin există o agendă potenţial încărcată cu subiecte de apărare, potrivit news.ro.

Coreea de Nord nu a menţionat numele membrilor delegaţiei, dar analiştii au identificat în fotografiile publicate marţi de mass-media de stat mai multe figuri cheie care par să-l însoţească pe Kim Jong Un.

Astfel, Ri Pyong Chol, vicepreşedintele puternicei Comisii Militare Centrale a Partidului Muncitorilor şi mareşal al armatei, cel mai înalt grad militar al ţării, a fost văzut la bordul trenului salutând alături de Kim. Supervizând industria de apărare a Coreei de Nord, inclusiv programele nucleare şi de rachete, Ri a călătorit în Rusia şi în 2011, împreună cu tatăl lui Kim, Kim Jong Il.

Printre ceilalţi delegaţi se numără mareşalul Pak Jong Chon, noul şef al conducerii politice militare a partidului, Pak Thae Song, secretar de partid şi preşedinte al unui comitet naţional de ştiinţă şi tehnologie spaţială implicat într-un program de spionaj prin satelit, şi Jo Chun Ryong, director al Departamentului Industriei de Muniţii, care l-a însoţit pe Kim în timpul vizitelor sale recente la o fabrică de muniţii şi la o uzină de rachete.

Michael Madden, expert la Stimson Center, cu sediul la Washington, a declarat că această componenţă a delegaţiei nord-coreene sugerează că Putin şi Kim se vor concentra în principal pe cooperarea în domeniul apărării şi securităţii, inclusiv un posibil acord pentru achiziţii de muniţii, de care s-ar ocupa Jo Chun Ryong.

Ministrul apărării, Kang Sun Nam, este probabil, de asemenea, să fie şi el în delegaţia care îl însoţeşte pe Kim, deşi nu a fost identificat clar în fotografii.

În schimb, ministrul de externe Choe Son Hui a dat mâna cu alţi oficiali într-o linie de primire, la gară.

Vechi negociator pe probleme nucleare şi diplomat experimentat, Choe a avut un rol esenţial în timpul summiturilor lui Kim cu fostul preşedinte american Donald Trump şi a fost promovat în funcţia actuală anul trecut, după o scurtă retrogradare în urma summitului lor eşuat din 2019 din Vietnam.

Kim Yo Jong, puternica soră a lui Kim, devenită un oficial de rang înalt al partidului, a fost văzută în picioare lângă tren, deşi nu este clar dacă a urcat la bord. Ea a jucat un rol primordial în susţinerea summiturilor anterioare ale fratelui său.

(S.B.)

---

Actualizare - De ce este importantă întâlnirea dintre Putin şi Kim Jong-un?

Deşi Vladimir Putin şi Kim Jong-un s-au mai întâlnit în 2019, de data aceasta întâlnirea lor este deosebit de importantă pentru ambele ţări, potrivit Al-Jazeera.

Potrivit sursei citate, Rusia are nevoie de muniţie pentru artilerie, sisteme de rachete şi mortiere pentru suport tactic. Coreea de Nord va obţine petrol şi gaze ieftine, dar, mai presus de toate, are nevoie de alimente pentru populaţia sa înfometată, deoarece recoltele ţării au fost afectate. Coreea de Nord doreşte, de asemenea, să obţină informaţii despre tehnologia de propulsie nucleară pentru marina sa. Recent, Coreea de Nord a lansat ceea ce numeşte un "submarin de atac nuclear", dar, de fapt, este un submarin cu rachete cu propulsie de tip diesel-electric. Kim Jong Un doreşte să convertească submarinele sale actuale şi să construiască altele noi, care să fie propulsate de energie nucleară, iar Rusia poate oferi sprijin în acest sens.

Totuşi, analiştii Al-Jazeera susţin că există limite în această cooperare. Un principiu central al filozofiei politice nord-coreene se numeşte "juche" sau autarhie, ceea ce înseamnă că există o limită la cât de mult vor depinde de altcineva, indiferent cât de importanţi ar putea fi anumiţi parteneri strategici în momentul de faţă. Pe de altă parte, Rusia nu doreşte să fie percepută ca fiind strâns aliată cu o ţară al cărei comportament poate fi uneori volatil şi care este deja sursa mai multor conflicte în regiune. Cu toate acestea, întâlnirea dintre Putin şi Kim poate duce la un parteneriat prin intermediul căruia ambele ţări îşi pot urmări interesele strategice.

(S.B.)

---

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a plecat cu trenul spre Rusia duminică, a intrat marţi dimineaţa pe teritoriul acestei ţări, a anunţat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, relatează Agerpres.

"Ministerul Apărării Naţionale consideră că liderul nord-coreean Kim Jong Un a intrat în Rusia în această dimineaţă cu un tren privat", a declarat marţi ministerul, după ce media nord-coreene şi Kremlinul au confirmat călătoria liderului nord-coreean, fiind prima sa deplasare în afara ţării în patru ani.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a părăsit Phenianul cu trenul duminică pentru a merge în Rusia, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin, a anunţat de asemenea marţi dimineaţa agenţia de presă nord-coreeană ACTC citată de AFP.

Kim Jong Un "a plecat duminică după-amiază cu trenul pentru a merge în Federaţia Rusă", a scris presa oficială. Experţii apreciază că întâlnirea dintre cei doi lideri la Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei, s-ar putea concentra pe un acord privind armamentul, întrucât Putin ar încerca să obţină arme din Coreea de Nord pentru războiul purtat de Moscova în Ucraina.

Coreea de Nord ar căuta să obţină tehnologii avansate de la Rusia pentru programul său de sateliţi şi submarine.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări luni, înainte de anunţul oficial al călătoriei, că nu este programată nicio întrevedere Kim-Putin în cadrul forumului economic de la Vladivostok.

Kim Jong Un nu a mai părăsit Coreea de Nord de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în 2020.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sosia lui Kim se intalneste cu sosia lui Putin!

    1. FOARTE BINE ... CA A AJUNS IN RUSIA !!!! SANT ABSOLUT SIGUR , CA NICI MACAR D-L ''''''''' Make """ , CU TOATA SCOALA SI EXPERIENTA DOMNIEI SALE , NU A AUZIT DE ( ARTILERIA NORD - COMUNISTA , de TIP '''''''' KOKSAN '''''''' !!!! CA SA STII DESPRE ASA CEVA .... INSEAMNA CA STIU DESPRE EA , NUMAI CEI CARE AU AVUT NOTE DE 3 . 4 si 5 IN SCOALA !!!!! DESPRE CE E VORBA , AICI ???? SPECIALISTII MILITARI NORD - COREENI , SINGURI SI FARA SA FIE GHIDATI DE NIMENEA ..... AU CREAT UN FEL DE ( BATERII - DE - COASTA '''''''' ..... DAR , CARE NU SANT TOTUSI , TUNURI CU BATAIE LUNGA ...... CI .... TUNURI OBISNUITE , DAR ..... SA-I FEREASCA DUMNEZEU , PE CEI CARE CAD ACESTE OBUZE !!!!! AU O DISTANTA DE MULTE ZECI DE KILOMETRII ..... CALIBRU .... SUPER - GREU ..... DUREAZA MINUTE INTREGI .... NU MAI STIU CATE ...... 6 MINUTE ... 7 .... 8 .... 10 .... DAR .... ASA , AU FOST CREATE !!!!! MA PLEC , IN FATA DESTEPTACIUNII LOR .... IN MATERIE DE MOARTE !!!! CAND CAD OBUZELE ALEA ...... INGROAPA TOTUL , IN JUR ..... DUMNEZEU .... DIAVOLUL SI MOARTEA .... TREBUIE SA SE FEREASCA DIN CALEA LOR !!!!!!!!!! DACA E BAIAT DESTEPT , TOVARASUL PUTIN TREBUIE SA LE CEARA ASTFEL DE TUNURI , COREEI COMUNISTE !!!!! DE CE ??? NICI AMERICANII .... NICI CHINEZII ..... NICI BRITANICII , SI NICI VREO ALTA TARA DE PE GLOBUL PAMANTESC ..... NU AU ASA CEVA !!!!!!!!!! CAT SANT AMERICANII , DE MANDRII SI DE TURBATI ..... NU AU AVUT VREODATA , ASA CEVA !!!!!! KIEV-ul PITICULUI , O SA AJUNGA O RUINA ...... FIINDCA TOATE SISTEMELE LOR BLESTEMATE , NU SANT FACUTE CA SA INFRUNTE ( OBUZE - OBISNUITE ..... ) !!!!! PENTRU INCEPUT , BATERIILE DE ARTILERIE NORD - COMUNISTE , AR TREBUI SA AIBE SERVANTI NORD - COMUNISTI ..... CA SA-I INVETE PE RUSI ''''''''' DESPRE CE E VORBA ..... ''''''''' !!!!!!! DUPA AIA !!!!!!!!!!!! AMERICA , O SA-SI BLESTEME MAMA , SI ZILELE ....... CA .... S-A BAGAT , UNDE NU TREBUIA ....... CA .... MUSCA IN LAPTE ..... LAPTELE CUI ??????? AL ( OMULUI - DE - NEANDHERTALL ... NUMIT BIDEN ..... ) !!!!!!!!! ABIA ASTEPT .... SA CADA LA INTELEGERE , COMUNISTII RUSI CU CEI COREENI !!!!!!!!!!!!!!!!!! O SA SE UMPLE CIMITIRELE UCRAINEI ..... CU CEI VINOVATI DE MACELARIREA CIVILILOR RUSI , NEVINOVATI , DIN DONBASS !!!!!!!!!!!!!!!! DUPA FAPTA , SI RASPLATA ....... CAINI , DE LA KIEV !!!!!!!!!!!!!!!!! SA NU AJUNGETI , LA JUMATATEA ZILELOR VOASTRE .................

    Exact cu trenul a plecat… sosia ….

    s c c r e t 

    1. SI ... REFERINDU-MA LA ACEASTA ARTILERIE ..... NU E NOUA ..... E DESTUL DE VECHE IN ANI , IN ARSENALUL COREEI COMUNISTE !!!!! KIM JONG UN .... NU ERA NICI ( PE TEAVA TUNULUI ..... DACA MA INTELEGE-TI ..... CAND A FOST EA , CREATA ..... ) !!!!! O SA ZICETI : BAAA ..... VECHITURI !!!!! MAI , PARDON ...... VECHITURI , SANTETI VOI ....... SAVANTII LOR , NU STAU NICI O CLIPA PE LOC !!!!!!!!! TRAG DE LA GURA POPORULUI , LA FEL CA CEAUSESCU , SI SE IAU DUPA ZICALA LUI ADOLF HITLER : ( TUNURI .... IN LOC DE UNT !!!!! ) ...... LIBERTATE ... IN LOC DE '''''''' GHIOCEII - AMERICII !!!! ) .... EI ... SANT DUSMANII NOSTRII !!!!!!!!!!!!!!!!! SA NU-I SUB - ESTIMATI !!!!!!!!! CA .... NU SE STIE .... DE UNDE SARE IEPURELE !!!!!!!!!!!!!! VOI .... SANTETI MICI ............

      CARE STITI ISTORIE , ADUCETI - VA AMINTE DE CUIRASATELE JAPONEZE ( YAMATO si MUSASHI ...... ) ..... MAI TINE-TI MINTE ????? AVEAU CATE 9 TUNURI SPECIALE de 456 MILIMETRII !!!! CE INSEAMNA ASTA ?????? OBUZELE LOR CADEAU ASUPRA NAVELOR AMERICANE , INTR-O RAZA DE 46 de KILOMETRII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EI ...... TUNURILE DE TIP ''''''''' KOKSAN ''''''''''' , ALE CINSTITILOR NORD - COREENI , FAC SCOALA ...... CU NIVELUL DE DISTANTA JAPONEZ ........ ABIA ASTEPT SA LE VAD , INTRAND IN ACTIUNE .... IMPOTRIVA DUSMANILOR PREFACUTI AI ROMANIEI CEA - MULT - INDULGENTA ...... NUMITI ''''''''''' SLAVA - UCRAINII '''''''' !!!!!!!!!!!! NU , SLAVA LOR ..... CI ...... MOARTE LOR ........... TUTUROR !!!!!!!!!! DACA SE POATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      INSTALATE IN BELARUS , LA MARGINEA GRANITEI CU UCRAINA ..... AR FI DISTANTA IDEALA , CA OBUZELE SA CADA PESTE KIEV ..... PESTE PITIC !!!!!!!!!! SI .... PESTE BESTIILE DE SUB COMANDA LUI !!!!!!!!!!!! INSA .... TUNURILE ... SA FIE OCROTITE !!!!!!!!! IN ORICE FEL POSIBIL .............MOARTE DUSMANILOR ROMANIEI !!!!!!!!!!!!!!! NE-AU DUS LA RUINA FERMIERII , SI MUNCA LOR ...... CU .... GUNOAIE UCRAINIENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Se vede că ești o ruină, fosilă bolșevică. :

      La granița cu Ucraina ar putea amenaja păduri liniștite. U mișcă bielorușii un creion fără știrea ucrainenilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb