Kingfisher şi Endava anunţă deschiderea unui nou hub tehnologic în Cluj-Napoca

F.D.
Companii / 22 februarie

Kingfisher şi Endava anunţă deschiderea unui nou hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internaţională de bricolaj care deţine branduri de renume din industrie, precum B&Q, Screwfix, Castorama şi Brico Depôt, anunţă lansarea noului său hub tehnologic din Cluj-Napoca, România, în parteneriat cu Endava, o companie lider de servicii tehnologice cu sediul la Londra, care combină inginerie de clasă mondială, expertiză în industrie şi o mentalitate centrată pe oameni. În următorul an, hub-ul tehnologic va oferi 100 de locuri de muncă, pentru diverse poziţii, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Hub-ul din Cluj-Napoca subliniază angajamentul Kingfisher de a dezvolta echipe de ingineri talentaţi care să lucreze direct pentru brandurile din portofoliul său, în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Polonia şi, începând de acum, România. Prin această decizie strategică, compania îşi propune să crească nivelul de inovaţie şi agilitate, dar şi să ofere cele mai bune experienţe posibile clienţilor săi, la nivel global.

Pe parcursul anului 2024, Kingfisher intenţionează să angajeze în hub-ul din Cluj 100 de ingineri, pe diverse poziţii, de la specialişti în platforme cloud şi până la ingineri software, ingineri de calitate sau ingineri de date. Compania îşi propune să angajeze 25 de noi colegi în fiecare trimestru şi se va concentra pe integrarea acestor noi echipe în comunitatea de ingineri Kingfisher existentă deja.

Thierry Garnier, Chief Executive Officer Kingfisher a declarat:

"Tehnologia a fost întotdeauna importantă pentru industria de retail, însă astăzi, mai mult ca oricând, se află în top pe lista de priorităţi a liderilor din orice domeniu. În cadrul Kingfisher, cred că nu există zi în care să nu se aducă în discuţie tehnologia, într-o formă sau alta. Aceasta contribuie la creşterea comerţului electronic, dar şi la orice aspect din zona de retail, de la logistică şi strategii de preţuri şi până la soluţii AI şi media. De aceea ne-am propus să fim un magnet pentru talentele de top din tehnologie şi data science."

Adela Smeu, Chief Executive Officer Brico Depôt România a menţionat: "Alegerea României pentru deschiderea acestui hub tehnologic nu este deloc întâmplătoare. Grupul din care facem parte recunoaşte experienţa înaltă pe care ţara noastră o are în domeniul IT, precum şi calitatea serviciilor oferite. Suntem mândri şi ne bucurăm să facem parte dintr-un grup care investeşte constant şi cu hotărâre în tehnologie şi inovaţie."

Paul Maguire, Head of Retail Delivery la Endava a spus: "În ziua de azi orice afacere se bazează mai mult sau mai puţin pe tehnologie, cu atât mai mult în retail. Suntem onoraţi să fim partenerii Kingfisher în procesele sale de evoluţie şi modernizare software, Endava contribuind nu doar prin expertiză, cât şi prin talent tehnic local. Ne dorim să continuăm să oferim valoare şi o experienţă tot mai bună pentru clienţii Kingfisher."

Datorită faptului că industria IT este foarte dezvoltată în Cluj-Napoca, România este deseori numită "Silicon Valley" a Europei de Est, ceea ce ne înseamnă că ţara este privită ca un mediu ideal pentru inovaţia tehnologică. Kingfisher a ales Cluj-Napoca ca fiind următorul său hub tehnologic datorită poziţiei geografice strategice, a numărului mare de talente disponibile şi a prezenţei diverselor companii multinaţionale de tehnologie şi servicii.

Kingfisher şi Endava vor lucra împreună, îndeaproape, pentru a asigura o integrare şi o creştere graduală a hub-ului din Cluj. Acest parteneriat evidenţiază obiectivul comun al celor două companii pentru excelenţă şi inovaţie.

Decizia de a investi într-un hub tehnologic în România face parte din strategia Kingfisher de a îşi extinde capabilităţile interne în data science şi inginerie software. O altă lansare de succes a unui hub similar a avut loc în decembrie 2022, în Cracovia, Polonia, care a ajuns la o echipă de aproximativ 80 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb