KIWI FINANCE: Mai multe bănci vor să îşi majoreze expunerea pe retail

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 februarie 2010

Anul 2010 a debutat cu multe produse de creditare lansate de bănci pe segmentul de retail, a declarat, ieri, cu ocazia unei mese rotunde, Anamaria Rotar, director de operaţiuni al casei de brokeraj "Kiwi Finance". Domnia sa a subliniat că mai multe bănci doresc să îşi majoreze, în acest an, expunerea pe retail, spre deosebire de prima parte a anului anul trecut, când instituţiile bancare erau reticente în acordarea de credite.

Anamaria Rotar a subliniat: "Cos-turile creditării au ajuns acum la un nivel mic, similar cu cel înregistrat în primăvara anului 2007. Anul 2009 s-a încheiat cu 53% rată de aprobare pentru cererile de credite, deşi, în primele şase luni, această rată de aprobare era de doar 10-15%. Este clar că băncile nu au dorit să mai acorde credite ipotecare".

Adrian Jantea, director în cadrul BRD, a declarat: "Băncile au avut tot timpul disponibilitatea de acordare a creditelor. Este adevărat că, la un moment dat, pe fondul crizei, am avut norme de creditare mai restrictive impuse de BNR. Dar nu băncile au stopat creditarea în 2009. Nu am mai avut cereri pentru contractarea creditelor, lucru ce s-a resimţit acut în prima parte a anului trecut".

Analistul imobiliar Ion Radu Zilişteanu a spus că la baza blocajului tranzacţiilor imobiliare şi a nivelului scăzut de acordare a creditelor a stat lipsa de încredere a oamenilor în viitorul economiei şi în preţurile locuinţelor. Domnia sa apreciază: "Cumpărătorii nu au mai fost siguri pe veniturile lor şi nici nu au avut încredere în nivelul preţurilor. Astfel că a scăzut şi cererea pentru locuinţe. Criza şi blocajul din imobiliare au la bază lipsa de încredere şi de predictibilitate. Sunt în continuare mulţi cumpărători care aşteaptă stabilizarea preţurilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb