Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Timişoara primeşte finanţare în valoare de 164 milioane lei

F.D.
Politică / 31 octombrie 2022

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Timişoara primeşte finanţare în valoare de 164 milioane lei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care Programului cultural naţional "Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023" primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat, fiind vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023, potrivit News.ro.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional "Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023".

Pe 4 octombrie, proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de către Camera Deputaţilor.

Primarul Timişoarei Dominic Fritz preciza atunci că această finanţare va susţine investiţiile în infrastructura culturală, cât şi o parte a programului cultural al anului 2023.

"Azi, Parlamentul a transmis un semnal important: Timişoara, Capitală Europeană a Culturii este un proiect strategic pentru România. Camera Deputaţilor a aprobat legea prin care Capitala Culturală primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023. Aceşti bani vor susţine atât investiţiile în infrastructura culturală, cât şi o parte din programul cultural al anului 2023. Noi nu am lăsat programul să stagneze, ci am finanţat de la bugetul local, atât investiţiile, cât şi programul pentru instituţiile şi operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni şi de la bugetul de stat", a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Edilul a adăugat că "e o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timişoara, ci şi pentru vizibilitatea României pe plan european".

"Sper că mediul politic a înţeles că susţinerea Timişoarei este o oportunitate uriaşă pentru toată lumea. Le mulţumesc parlamentarilor şi oamenilor politici care au înţeles importanţa strategică a acestui titlu şi au susţinut legea votată azi", a conchis Fritz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb