KLAUS IOHANNIS: "Avem un guvern ireal"

M.D.
Politică / 4 august 2018

"Avem un guvern ireal"

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, astăzi, la Consiliul Naţional al PNL, actualul Executiv, despre care a spus că este "iraţional" şi "ireal" şi a relatat discuţia avută cu premierul Viorica Dăncilă, referitoare la decizia de a desemna un interimar pe perioada în care aceasta se află în concediu, conform Agerpres.

Iohannis a afirmat: "Ieri, am avut o mică discuţie care m-a făcut să cred că avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs, dar e trist. Doamna prim-ministru a publicat... Vă povestesc doar ultima fază fiindcă sunt nenumărate, este un şir nesfârşit... Deci, doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu. Şi am contestat la CCR acest demers. Este conflict constituţional de natură juridică".

Şeful statului a subliniat că Viorica Dăncilă l-a sunat să-i spună că pleacă în concediu, după ce el a înaintat demersul la Curtea Constituţională.

Preşedintele a adăugat: "După ce am înaintat la CCR acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat să-mi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce publicase acel draft de rectificare bugetară, care este catastrofă. Dar nu despre asta am vorbit prioritar. I-am atras atenţia că nu este bine, totuşi, ce a făcut şi că decizia este de temei de conflict constituţional. Şi ştiţi ce mi-a spus? Că nu a ştiut că se publicase. Mai ireal, mă scuzaţi, nu cred că se poate. Acest stil de conducere iraţional, ireal, nu poate să continue".

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis ieri la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile sale, informează agenţia.

În cererea adresată Curţii este invocată Decizia nr. 247/2018 semnată de Viorica Dăncilă, potrivit căreia, în perioada 6 - 13 august, Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului.

Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, a mai spus că: "Acest stil de conducere iraţional nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă raţională, trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reinstaura raţionalitatea şi normalitatea în România. Pentru asta, (...) e nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Şi puteţi! Fiţi hotărâţi! Construiţi-vă un program politic solid, puternic, serios. Fiţi uniţi şi puternici şi mergeţi (...) între oameni spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România, că ştiţi cum se face adevărata reformă administrativă, că pentru voi contează tinerii, că pentru voi contează românii din Diaspora, că pentru voi justiţia contează, oamenii trebuie să creadă că justiţia nu este doar eficientă, este dreaptă şi pentru asta să vă luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. (...) Nu aşteptaţi o campania electorală".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnule presedinte Klaus Iohannis, nu intelegeti nimic din realitatea romaneasca.Nu P.S.D.-ul si guvernarea penibila sunt problemele tarii, ci inexistenta unei opozitii credibile!Cu maimutoi ca Orban, Tzurcanu, Blaga (asimilat cu coruptia P.D.-ista) sau nulitatea Ciolosi, aveti zero sanse ca castigati mia mult de 20% din voturi!!!!!!!!!!!!!!

    1. Pai si daca Iohannis ia doar 20% si candidatul plm, pardon pcr, pardon mu13 p5d ia sub 10%, cine ia restul, candidatul partidului incalzirii globale?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb