KLAUS IOHANNIS: "Declaraţiile din partea Rusiei nu pot să ne intimideze"

George Forcoş
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2016

"Declaraţiile din partea Rusiei nu pot să ne intimideze"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că declaraţiile recente din partea Rusiei referitoare la scutul de la Deveselu nu pot să intimideze şi că întărirea securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă.

"Recentele declaraţii din partea Federaţiei Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă", a spus Iohannis la deschiderea Programului ''Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil'', eveniment care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a susţinut că situaţia securităţii din regiunea extinsă a Mării Negre nu a evoluat într-un sens pozitiv şi că provocările curente au un spectru mai larg."În Est, avem de-a face cu Federaţia Rusă mai activă, mai agresivă cu vecinii săi, care încalcă normele de drept internaţional şi care, prin acţiunile sale de militarizare a spaţiului Mării Negre, inclusiv în Crimeea ilegal ocupată, a afectat grav echilibrul de securitate la Marea Neagră", a menţionat el, subliniind că mediul de securitate din Sud este instabil şi există ameninţări la adresa securităţii energetice şi cu atacuri cibernetice.

Şeful statului a apreciat că problema securităţii energetice, în regiunea ţării noastre a căpătat o dinamică şi o semnificaţie nouă odată cu anexarea ilegală a Crimeii de către Federaţia Rusă.

"Deşi nu suntem afectaţi în mod direct, nu putem fi impasibili la faptul că, prin anexarea Crimeii de către Rusia, Ucrainei, stat vecin României şi ţară cu vocaţie democratică şi pro-occidentală, îi este blocat accesul atât la incintele de stocare de gaze naturale, cât şi la resursele de hidrocarburi submarine din Marea Neagră", a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, el a amintit de mandatul României la summit-ul NATO de la Varşovia, reiterând că ţara noastră va pleda inclusiv pentru o atenţie sporită acordată Mării Negre.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Propaganda natoista in elan maxim.

     

    Ucraina nu are "vocatie democratica". Este cel mai corupt stat european. Ucrainienii au facut o lista de cateva mii de ziaristi care trebuie lichidati. Mai exact 5412 oameni. Printre ei vreo 2 mii de jurnalisti rusi. Restul sunt din alte tari, inclusiv activisti ai drepturilor omului. Ucrainienii au fost criticati public, dar nu de tonomatul rata mecanica Iohannis (porecla data de Cristoiu). 

    Al subiect al propagandei este acea manevra prin care Iohannis spune: punem scut, Rusia protesteaza si ameninta, Iohannic copiaza din cartea NATO de propaganda si spune "vedeti, Rusia s-a enervat, de asta ne trebuia scut" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb