Klaus Iohannis, despre bugetul UE pentru relansarea economică:"Sunt optimist că pentru România, sumele vor fi consistente"

A.P.
Fonduri Europene / 17 iulie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles, înainte de şedinţa Consiliului European, că negocierile pentru pachetul de relansare economică care încep azi se anunţă dificile, scrie g4media.ro.

"Cred că nimeni nu poate răspunde dacă finalizăm negocierile azi şi mâine. Ar fi un scenariu optimist, părerile sunt împărţite în Consiliul European. E posibil să fie nevoie de încă o întâlnire", a spus Iohannis, care a adăugat că este optimist în legătură cu sumele ce vor fi alocate României: "Se negociază sume foarte mari. Sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României. Sunt relativ optimist că pentru România sumele vor fi rezonabile, consistente".

Şeful statului a explicat că negocierile se vor purta pe două paliere - bugetul multianual al UE şi pachetul destinat relansării economice.

"În ce priveşte bugetul multianual al UE, noi ţinem neapărat să avem o sumă suficient de mare pe coeziune şi una pe politică agricolă. Avem nevoie de bani europeni pentru şcoli, spitale, autostrăzi, căi ferate. Al doilea pachet mare pe care îl negociem azi e destinat revigorării economice. Contăm pe aceşti bani pentru refacerea economiei după criza cauzată de Covid-19. Sunt bani sub formă de împrumuturi şi o parte de granturi nerambursabile, pentru firme şi modernizarea sistemului educaţional, digitalizare, modernizare", a spus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Lumea s-a cam saturat de vânturat sume, vrea să vadă lucruri concrete. Din aia care zac de ani de zile.

    Mars MONSTRULE CU CHIP DE OM HITLERIST.In 8 ani de zile tu și GUVERNUL MEU în 8 luni de zile ați distrus ECONOMIA TARII. Peste 1 MILION DE ȘOMERI ACUM astea sunt realizările voastre. Și numărul lor mai creste. De DUBLAREA ALOCAȚIILOR LA NEVINOVĂȚIE COPII nu vorbești, nu te interesează pentru a nu ai și cum sa aibă un SUGALAU, BULANGIUL, POPONAR ca tine. Va obligat C. C. R UL sa dați drepturile la COPII. Ce mai aștepți. De ce NU PROMULGA LEGEA. Ți a dat cu ea de cap C. C. R. U. Citi părinții cu COPII vrei sa se mai sinucidă PINA PROMULGA LEGEA CRIMINALULE.Nu ne interesează răfuieli tale politice. Ai habar CRUDA LE TIRAN, SINISTRULE, ODIOSI LE, ca din cauza ta ca nu ai promulgat legea un simplu om VĂCAR în sat, tata a 5 copii sa spânzurat ca nu mai avea ce da de mâncare la COPII. Și tu aștepți mila de la europeni unde ne ai trădat tara și ne ai vândut-o. Poate poți dormi bine ca ai DISTRUS o FAMILIE și a rămas 5 COPII fără tata din cauza RĂUTĂȚII tale. MARS SATANIST CU MINCIUNILE TALE.

    Virusul există dar a fost transformat în experiment totalitar cubanez cu largul concurs a lui Iohannis și a locotenenților acestuia care au pus țara pe tava masoneriei mondiale.

    Nu va lăsați amăgiți de bani virtuali, oameni buni, uitati-va in jurul vostru și veți vedea în ce fel de țară trăim. Când veți vedea ceva bun de pe urma lu Iohannis în această țară discutam, deocamdată numa vorbe goale. 

    1. Esti incult si incompetent pentru a putea face o analiza economica !

      Da! In plus, tine neaparat sa stie toata lumea ca este campionul abolut al prostiei.

      CRISTIAN SPUI CA VIRUSUL EXISTĂ? DACĂ SPUI CĂ EXISTĂ ÎȚI SPUN CA SA GĂSIT ȘI LEACUL PENTRU COVID:- ESTE! LEGEA CARANTINĂRI ȘI IZOLĂRII FABRICATĂ ÎN LABORATORUL GUVERNULUI ''MEU" ȘICĂ MANDOLINĂUN .RAHAT NU???????????????????????????? ?????????????????????????????

    Cred ca Johanis poate, stie cum si vrea sa faca bine Romaniei. Este un neamt, mare patriot roman. Romania din toate punctele de vedere, va fi alta dupa presedentia lui.

    1. Investitii se vor vedea peste cativa ani in domeniile, casele de vacanta, terenurile, actiuni la BVB, casele etc. De ce nu se mai aplica impozitele progresive pe proprietati? In majoritatea tarilor democratice se aplica. Actualele impozite sunt pentru cei cu salar minim pe economie(1450 lei) sau pensii de 800-1000 lei. Oare cine a eliminat aceste taxe? Boc cu Basescu. Pe linga modul dubios de dobandire a acestor proprietati neverificate de nimeni, nu se platesc nici impozit: asemeni domnului ministru ''GRINDSA''- declara 10-15 metrii patrati pe care plateste impozit si casa are cateva sute de metrii patrati.

      Vrea sa faca bine asa cum poate cu cei 2 neuroni care ii are. La UE vom plati 30 mld, vom primi 28 mld iar din astia trebuie date ajutoare multinationalelor pentru ca acestea trebuie sa castige cat mai multi bani. Doar angajeaza sclavi deci trebuie ajutate. In plus, aceste multinationale trebuie sa-si optimizeze profiturile, asta este cea mai importanta 'valoare' europeana/euroatlantica.

      Cine opreste parlamentul condus de PSD sa impoziteze progresiv?

      Rapuns: Interesele i averile baronilor locali! 

    Virusul FIAREI

    Masca FIAREI 

    Salutul FIAREI 

    Oamenii FIAREI 

    Ideologia FIAREI 

    Fascismul FIAREI 

    Controlul FIAREI 

    Inteligența artificială a FIAREI  

    Biometria FIAREI 

    Cipul FIAREI 

    Oligarhia elitist-masonica a FIAREI

    Sclavii FIAREI  

    1. Delirium tremens!

      Vai, dar cat de bolnav esti!

      Ai pierdut complet orice urma de ratiune. 

    Iohannis, banii sau demisia (cu tot cu locotenenți), tata ! Ați promis 100 de miliarde de la UE, scoateți banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb