KLAUS IOHANNIS DESPRE SITUAŢIA DIN VENEZUELA: România îl recunoaşte pe Juan Guaido în calitate de preşedinte interimar

V.D.
Politică / 8 februarie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al ţării în plan extern, în conformitate cu prevederile constituţionale, a decis recunoaşterea lui Juan Guaido în calitatea de preşedinte interimar al Venezuelei, a informat, astăzi, Administraţia Prezidenţială.

Decizia preşedintelui României, arată sursa citată, a fost luată "în urma analizării atente a situaţiei, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic şi juridic şi în contextul în care majoritatea statelor membre UE şi o serie de aliaţi şi parteneri importanţi ai ţării noastre din spaţiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea preşedintelui interimar Juan Guaido".

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis consideră că, "îndeosebi în contextul în care ţara noastră exercită Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi ţinând cont de dinamica crescută a evoluţiilor internaţionale, România trebuie să aibă în dosarele de politică externă reacţii rapide, bine fundamentate şi ferme, în acord cu priorităţile majore de politică externă pe care le-a urmărit consecvent pe termen lung".

Sursa citată menţionează că a solicitat încă de luni, imediat după reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre UE (tip Gymnich) de la Bucureşti, "transmiterea, în regim de urgenţă, către Administraţia Prezidenţială a unor elemente de evaluare cu privire la acest subiect şi a unei propuneri clare de poziţionare a României, inclusiv din perspectivă politico-diplomatică şi juridică, cu privire la posibilitatea recunoaşterii lui Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei, respectiv a legitimităţii acţiunilor sale şi ale Adunării Naţionale".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Domnule IOHANNIS ! CÂTE VERTEBRE V-AU FOST RUPTE DIN COLOANA VERTEBRALĂ ? ... SLUGĂRNICIA, LA RANG DE VIRTUTE ! ... DE CE V-AȚI AMESTECAT ÎN VIAȚA POPORULUI DIN VENEZUELA ? DE CE TREBUIE MEREU SĂ COPIEM CE ESTE RĂU LA ALȚII, FĂCÂND RĂU CELORLALȚI ? CA SĂ VĂ LAUDE DUȘMANII ȘI SĂ VĂ PĂRĂSEASCĂ PRIETENII ? AVEAȚI CALEA DE MIJLOC. REALISTĂ, JUSTIFICATĂ ȘI DEMNĂ. De ce nu ați sugerat soluționarea crizei din Venezuela cu respectarea voinței venezuelenilor, a dreptului internațional, a dialogului diplomatic și civic, a democrației autentice, și nu în ultimul rând, a ADEVĂRULUI ?! CE INTERESE ARE ROMÂNIA ÎN VENEZUELA ? De ce apărați interesele meschine ale altora împotriva intereselor legitime ale celorlalți ? CE AȚI AȘTEPTA DE LA ALTE STATE DACĂ ÎN ROMÂNIA, într-un fel sau altul, S-AR ÎNTÂMPLA CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN VENEZUELA ? Da, v-ar ajuta SUA și UE, prin ... SCHIMBAREA LA FAȚĂ ??? !!! ... MARE GAFĂ DIPLOMATICĂ ! P.S. Oricum va evolua situația din Venezuela, EU NU VĂ MAI VOTEZ !

    1. ...

      Presedintele a procedat corect! Maduro este un dictator care îsi înfometeazä poporul si coopereaza cu rusia,care este dusmanul Romaniei si al Europei!

      A procedat corect, el însuși, un escroc retardat, șantajabil, cu soția în pragul pârnăii, fiind sluga celor care-l împun pe Guido. :)))))

    Domnule prsedinte, ati pierdut ocazia sa taceti si sa castigati aprecierea noastra, a se citi votul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb