KLAUS IOHANNIS, DESPRE SITUAŢIA IMIGRANŢILOR: "Nu este cazul să reacţionăm isteric"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2015

Actualizare 22:20 Creţu: "Analizăm cum putem ajuta la integrarea migranţilor prin fonduri ale politicii regionale"

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, azi, la o dezbatere în sesiunea Parlamentului European, că este analizată modalitatea în care se poate sprijini integrarea socială a migranţilor prin intermediul fondurilor politicii regionale, arată un comunicat de presă remis azi redacţiei.

"Am văzut cu toţii imaginile teribile ale imigranţilor care îşi caută în Europa liniştea, siguranţa şi bunăstarea pierdute în ţările lor de origine: Siria, Libia sau Eritreea. Analizăm în prezent cum ar putea contribui fondurile şi politicile Uniunii la integrarea socială a acestora. Fondurile Europene de Dezvoltare Regională (FEDR) joacă un rol important în această privinţă. Provocările generate de fenomenul migraţiei pot fi abordate şi colaborând cu statele membre în cadrul acţiunilor de cooperare teritorială prin intermediul programelor Interreg şi a strategiilor macro-regionale", a precizat Corina Creţu.

Comisarul pentru politică regională a participat astăzi la Strasbourg, în sesiunea plenară a Parlamentului European (PE), la dezbaterea comună pe marginea a două rapoarte, unul analizând contribuţia politicii de coeziune la "Investiţiile în ocuparea forţei de muncă şi creşterea economică", iar celălalt făcând referire la dimensiunea urbană a politicii regionale.

(A.C.)

-----------------

Actualizare 09:30 Dragnea: "Este important să nu ne pierdem umanitatea, protejând România"

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, consideră, într-o postare pe Facebook, că în problema refugiaţilor se impune o corecţie majoră a mecanismelor de gestionare a acestei crize la nivel european, apreciind în context că ţara noastră trebuie protejată.

"Am citit comentariile dumneavoastră legate de problema refugiaţilor. Nu sunt de acord cu toate, însă vă împărtăşesc nedumerirea legată de modul absolut ciudat în care aceştia acţionează, faptul că majoritatea sunt bărbaţi tineri, vorbitori de limba engleză, că îi exilează pe cei care nu fac parte din grupurile lor, precum şi alte elemente de acest tip care ne dau de gândit. Diverse ţări europene au evitat să gestioneze această criză încercând să o transfere spre alte state. Acest mod de acţiune ne arată că se impune o corecţie majoră a mecanismelor de gestionare a crizelor la nivel european. Este important ca noi să nu ne pierdem umanitatea, protejând în acelaşi timp România", a precizat Dragnea în postarea de pe pagina sa de socializare.

(S.A.)

------------

În ţara noastră nu există niciun fel de presiune a unui val migraţionist, a declarat, aseară, preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că, potrivit datelor prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, numărul imigranţilor veniţi în România în acest an nu a crescut faţă de anul trecut.

Şeful statului a menţionat că cifrele prezentate de "diverse gazete" privind numărul refugiaţilor pe care ţara noastră ar urma să îi primească sunt "speculaţii jurnalistice", precizând că nu există niciun proiect prezentat de Comisia Europeană, dar că România nu poate primi mai mult de 1.785 de persoane.

În acest context, preşedintele a subliniat că "putem trata problema cu calm, răspundere şi solidaritate" şi că "nu este cazul să reacţionăm isteric".

Oficialul se pronunţă pentru cote voluntare în acesată situaţie, adăugând că nu este o soluţie introducerea cotelor obligatorii de primire a refugiaţilor.

Domnia sa a mai precizat că va discuta despre criza imigranţilor în şedinţa CSAT din 17 septembrie.

Ponta: "Putem adăposti circa 1.500-1.700 de imigranţi"

Ţara noastră are capacitatea să primească doar 1.500-1.700 de refugiaţi, a spus, ieri, premierul Victor Ponta, care i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea, ministru de Interne, să elaboreze un raport asupra situaţiei privind migraţia. Prim ministrul a menţionat că, împreună cu Gabriel Oprea, îl va informa pe preşedintele Klaus Iohannis asupra crizei imigranţilor.

"Vreau ca România să-şi asume toate obligaţiile, dar să beneficieze de toate drepturile şi, cu siguranţă, în octombrie, la consiliul JAI, vom întreba încă o dată, prieteneşte, cu tot respectul, de ce România şi Bulgaria nu sunt măcar cu frontierele aeriene în Zona Schengen, un lucru care trebuia făcut de mult şi care poate acum este momentul cel mai propice pentru a fi decis la nivel politic. România are în acest moment capacitatea de a adăposti în jur de 1.500-1.700 de persoane. Dacă vrem să ne asumăm ceva, trebuie să ne asumăm numai lucruri pe care le putem face, pentru că, altfel, dacă ne asumăm mai mult decât putem face, efectul va fi contrar", le-a spus premierul deputaţilor, citat de Mediafax.

Ponta a menţionat că a avut discuţii şi cu premierii Bulgariei, Serbiei şi Cehiei, pentru că, în opinia sa, statele din regiune trebuie să aibă o poziţie coordonată.

Premierul a mai precizat: "România trebuie să fie o ţară europeană şi să fie solidară cu tot ceea ce se întâmplă în Europa. Solidaritate înseamnă drepturi şi obligaţii, adică avem aceleaşi obligaţii cu celelalte ţări, trebuie să avem şi aceleaşi drepturi. Iată că acum poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengen. Şi dacă suntem solidari la obligaţii, suntem solidari şi la drepturi şi tocmai ţările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaţilor sunt ţările care ne-au tot amânat cu Schengen".

Premierul a spus că nu se pune problema unei "condiţionări" în a accepta imigranţi doar dacă România va intra în spaţiul Schengen, însă este o problemă asupra căreia ţara noastră atrage atenţia.

Dragnea: "Parcă nu aş vrea să văd mii de imigranţi pe străzile Bucureştiului"

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea s-a declarat îngrijorat de fenomenul imigranţior, precizând că, după ceea ce a văzut în vizita pe care a făcut-o în Ungaria, vineri, "parcă" nu îşi doreşte să vadă mii de imigranţi pe străzile din Bucureşti. Comportamentul unora dintre refugiaţi este "ciudat", a cometat Dragnea.

Domnia sa a precizat: "Cred că este normal să cer, atât cât pot eu, tuturor instituţiilor statului ca într-un termen rezonabil, rezonabil însemnând rapid, ca România să aibă o analiză foarte serioasă asupra capacităţii de a primi sau nu imigranţi, câţi imigranţi poate primi în condiţii decente. (...) Nu este foarte simplu să campezi mii de refugiaţi în România, trebuie să te gândeşti serios dacă din punct de vedere a asigurării medicale suntem pregătiţi pentru un număr de..., dacă avem capacitatea organizatorică şi administrativă de a-i putea caza pe toţi cei care ar putea să vină şi în condiţii de iarnă, de a le asigura hrană în condiţii decente".

Predoiu: "Ponta şi Dragnea au pus România într-o situaţie imposibilă"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a spus, ieri, că, de o săptămână, Guvernul se bâlbâie pe tema refugiaţilor, Victor Ponta şi Liviu Dragnea punând România într-o situaţie imposibilă în Europa, prin declaraţii contradictorii care stârnesc "stupoare" la Bruxelles.

"Azi (ieri), domnul Ponta s-a declarat solidar cu ţările europene în problema refugiaţilor, avansând, în acelaşi timp, o cifră modică de 1500 de refugiaţi pe care guvernul Ponta e dispus să îi primească. În acelaşi timp, şeful lui de partid, preşedintele interimar PSD Liviu Dragnea, a făcut declaraţii care au plasat România în câmpul refuzului de a primi refugiaţi. Declaraţii contradictorii la nivel înalt politic şi administrativ! Ca să fie tabloul complet, ministrul lor Aurescu, şeful diplomaţiei, spunea că aşteptăm planul concret al UE ca să ne poziţionăm. Geniali toţi trei!" subliniază Predoiu.

Acesta l-a criticat pe Victor Ponta şi pentru comentariile potrivit cărora România a fost nedreptăţită în dosarul Schengen.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bursa nu a făcut o treabă prea bună în selecție. Mie mi-a plăcut în întregime fraza lui Johannis (care vine de la un etnic minoritar în această țară).

     

    "Putem trata cu calm, răspundere şi solidaritate faţă de ţările unde există un număr mare de refugiaţi. Nu e cazul să reacţionăm isteric, cum nu e cazul să ne arătăm latura xenofobă. Trebuie să fim solidari cu celelalte ţări din UE" 

    Să nu ne arătăm latura XENOFOBĂ. Deci ea există la poporul român, trebuie doar să nu ne-o arătăm în văzul lumii civilizate. Știu că am zis foarte rar, dar de data aceasta merită. Bravo Johannis. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb