KLAUS IOHANNIS, DUPĂ CONSILIUL EUROPEAN: "Aşteptarea mea este ca România să intre cu drepturi depline, fără condiţii, în 2023 în Schengen"

V.G.
Politică / 15 decembrie 2022

Sursă Foto: Consiliul European

Sursă Foto: Consiliul European

Actualizare Klaus Iohannis: "Premierul suedez a înţeles foarte bine problema aderării ţării noastre la Schengen"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în această seară, că a discutat cu premierul suedez pe tema aderării României la Schengen, având în vedere că Suedia va prelua pentru următoarele şase luni preşedinţia Consiliului European, relatează News.ro.

"Am avut o discuţie cu premierul suedez, i-am prezentat problema, a înţeles-o foarte bine. Sigur că nu şi-a luat un angajament ferm, într-o discuţie care a fost o primă discuţie exploratorie, dar eu sunt convins că, în momentul în care cele două chestiuni - votul austriac şi votul olandez - primesc o clarificare chestiunea va fi imediat pe Consiliul JAI", a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.

Şeful statului crede că nu are nimeni interesul ca această problemă să se transforme într-o chestiune negativă pentru Uniunea Europeană.

"Nu are nimeni - şi asta o spun ferm - interesul ca această problemă să se transforme încă odată în ceva negativ pentru Uniune. Este o perioadă foarte complicată, avem foarte multe crize, UE nu are nevoie de încă un eşec, fiindcă asta a fost", a mai afirmat şeful statului.

---

Actualizare Klaus Iohannis: "Cred că nu este momentul astăzi să discutăm despre un calendar concret de aderare la spaţiul Schengen"

Klaus Iohannis: "Nu am discutat despre un calendar concret şi cred că nu este momentul astăzi să discutăm despre un calendar concret de aderare la spaţiul Schengen. Este nevoie de discuţii cu ceilalţi lideri pe care le voi avea eu, personal, şi de discuţii care se vor purta aici de reprezentanţii noştri".

---

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după reuniunea Consiliului European de astăzi, că se aşteaptă ca ţara noastră să intre în Schengen în anul 2023.

Klaus Iohannis a transmis că nu a fost luată o decizie executivă fermă de către Consiliul European în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen.

"S-a încheiat discuţia despre Schengen. A fost o discuţie bună. Am avut ocazia să discut cu mulţi lideri, cu persoanele implicate în chestiunea Schengen. Am avut dezbaterea astăzi. Am făcut paşi în direcţia bună. Toţi actorii au înţeles că avem o problemă ce trebuie rezolvată şi cea mai bună variantă este ca în cursul anului 2023 să fie încheiat procesul cu un rezultat pozitiv pentru România şi Bulgaria. (...) România este ţară de primă linie când vine vorba despre războiul din Ucraina. Suntem ţară de primă linie pentru migranţi şi controlăm fluxul migrator. România e ţară de primă linie şi de prim rang când vine vorba despre liniile de solidaritate de transport de bunuri din Ucraina către restul lumii. Peste 60% din produsele agricole din Ucraina au mers în lume prin România. Lumea să nu uite că solidaritatea pe care am arătat-o noi a dus la nişte aşteptări", a spus Iohannis.

Preşedintele a mai declarat că aşteaptă semnale clare de unitate şi solidaritate din partea Uniunii Europene.

"Avem aşteptări legitime să fim primiţi în spaţiul Schengen. E încă un drum care trebuie parcurs, dar din toate discuţiile pe care le-am avut am tras concluzia că de data aceasta pregătirea va fi mai bună şi că se doreşte o soluţie. Noi dorim o soluţie pozitivă în decursul anului 2023. Aşteptarea mea este ca România să intre cu drepturi depline, fără condiţii, în 2023 în Schengen", a declarat Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Adica nu au obtinut nimic concret !

    1. Domnule iohannis.Romanii ,sunt mandrii ca au un astfel de presedinte,ca ca dumneavoastra nu a mai fost altul.Sunteti in fel de DERO,2/1,adica un pacepa si o kaili la un loc.Dupa ce nu o sa mai fiti presedinte,romanii,or sa va ridice statui in fiecare localitate si apoi isi vor cumpara si caini. !

    Johannis un om slab de paie face jocul Austriei.., In loc sa bata cu pumnul in masa si sa ceara socoteala Austriei el condamna romanii ca de ce boicoteaza firmele austriece ... Concluzia este ca Johannis a tradat interesele Romaniei... inca odata....

    1. Asa este boicotul firmelor austriece trebuie sa continue.,,,

    De departe, ce mai bun presedinte din Istoria Romaniei,..........pt straini!

    "Premierul suedez a înţeles foarte bine problema aderării ţării noastre la Schengen" :-)...voi realizati ce aerian este individul?...pe noi ne-au refuzat olandezii si austriecii si el ne spune ca Suedia a înţeles foarte bine problema aderării ţării noastre la Schengen:-)...Suedia o fi inteles, TU nu ai inteles problema...Jesus...

    1. A inteles de asta nu a raspuns nimic la intrebarea daca va fi pe agenda.

      Tu nu ai înțeles!! De fapt nici suedezii, nici norvegienii, francezii etc nu ne vor!

      Sa-l luăm pe Președintele -GRIVCO sa-l analizăm:nu e pregătit, exagerează cu golful, nu tine conferințe de presă ,are 6 case(??),provoacă crize politice din senin ,are legături dubioase iar firmele de casa bmwiste câștigă licitații cu dedicatie etc

      Merităm? El merită? 

    Tâmpitul asta are așteptări. Ce tâmpit. Asta ar trebui interzis in social media ca ne facem de ras cu el.

    Acesta este președintele votat de romani. Aveți președintele pe care l-ați votat. Nu va mai plângeți de mila. Acum nu mai iese nimeni în strada? Mămăliga nu se desminte. Chiar nu înțelege nimeni ca Austria a sesizat ca guvernul Ciuca a lăsat ucrainenii sa întra în U. E. ca la ei acasă. Cum a fost posibil sa fie lăsați fără a se îndeplini formalitățile obligatorii pentru emigranți. Guvernul da vina pe Austria dar ar trebui ca toți guvernanții în frunte cu ministrul de interne sa își prezinte demisia pentru incompetenta. Asa ca susținem Ucraina ca ne va fi foarte bine. O sa aderam în curând la Moscova!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb