KLAUS IOHANNIS: "Este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România viitorului în UE"

Politică / 4 iulie 2016

"Este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România viitorului în UE"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România, precizând că toţi liderii politici care au fost invitaţi la consultările de la Palatul Cotroceni au fost de acord să participe la acest proiect.

"Este nevoie de un nou proiect de ţară, un proiect de ţară pentru România, pentru România viitorului în UE. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit astăzi", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după cea de-a doua rundă de consultări cu premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii formaţiunilor parlamentare pe tema situaţiei create în urma referendumului din Marea Britanie.

El a subliniat că toţi liderii au fost de acord să participe la acest proiect post-aderare, arătând că acesta va fi elaborat într-un grup pe lucru care va funcţiona pe lângă Preşedinţie.

"Acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru, care va funcţiona pe lângă Preşedinţia României. Acest grup de lucru poate să funcţioneze în variantă optimală aici, la Preşedinţie, chiar şi într-un an electoral", a afirmat şeful statului.

Iohannis a subliniat că un astfel de proiect poate deveni funcţional dacă este susţinut consensual.

"Un astfel de proiect de ţară poate să devină funcţional numai în situaţia în care este adoptat, aprobat, susţinut consensual. Din păcate, în România am avut destul de multe aşa numite proiecte de ţară, strategii care nu au fost nici implementate, nici nu au dăinuit fiindcă a lipsit consensul politic. De data aceasta vom elabora împreună acest proiect de ţară, care va ajuta mersul României pentru viitorul mediu şi lung în UE, vom stabili care este locul României, rolul României şi nivelul de ambiţie al României în Uniunea Europeană", a conchis şeful statului.

(G.F.)

--------

Noua rundă de consultări între Iohannis, Cioloş, Isărescu şi liderii partidelor s-a desfăşoara la Cotroceni

Cea de a doua rundă de consultări între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi liderii formaţiunilor parlamentare pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii s-a desfăşurat, astăzi, la Palatul Cotroceni.

"Aşa cum am promis ultima dată când ne-am întâlnit în acest format, v-am invitat să continuăm discuţia pe tema Brexit, să căutăm şi să găsim soluţii pentru a poziţiona România cât se poate de bine", a spus Iohannis, în debutul consultărilor, conform unor surse din presă.

La finalul întâlnirii, şeful statului a susţinut o declaraţie de presă.

La consultări, din partea partidelor politice au participat copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreşedintele ALDE Daniel Constantin, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

De asemenea, au fost prezenţi consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Cosmin Marinescu şi şeful Cancelariei primului ministru Ioan Dragoş Tudorache.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte ALDE, nu a participat la consultările de la Cotroceni pe tema Brexit, ca urmare a unor angajamente luate anterior, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia, Andrei Alexandru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb