Klaus Iohannis - Legea Bugetului Asigurărilor, adoptată

Mihai Iscusitu
Politică / 11 martie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare - Klaus Iohannis: "Faceţi un buget realist, pentru dezvoltarea ţării, nu pentru bunăstarea PSD!"

Preşedintele a menţionat că "practica de completare a sumelor la rectificări sau orice alte artificii contabile marca PSD nu mai reuşesc să convingă pe nimeni".

"De asemenea, atrag atenţia că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii. Creşterea pensiilor ar fi trebuit şi ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflaţiei şi creşterea reală a salariului mediu brut din anul anterior, astfel încât pensionarii să nu sufere din cauza scăderii puterii de cumpărare a banilor. Deci, repet ca să se înţeleagă bine. Pensiile se puteau creşte mult mai repede decât aşa cum vrea PSD, adică de la 1 septembrie. Sau, cu alte cuvinte, din punct de vedere legal şi fără nicio intervenţie din pix a PSD, pensionarii ar fi avut dreptul la creşterea pensiilor cu mult mai devreme. Cum şi copiii ar fi putut primi alocaţii majorate de la 1 martie, dacă PSD şi-ar fi dorit cu adevărat acest lucru", a susţinut Klaus Iohannis.

"Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor: trataţi cu toată seriozitatea reexaminarea legii bugetului de stat! Corectaţi lucrurile până nu e prea târziu! Faceţi un buget realist, pentru dezvoltarea ţării, nu pentru bunăstarea PSD!", a mai declarat preşedintele.

-----

Şeful statului a declarat astăzi, la Palatul Cotroceni, că a adoptat legea Bugetului Asigurărilor, şi a mai învinuit PSD pentru lipsa unui buget viabil atât de târziu de la începerea anului.

"Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională (...), apoi ce va face Parlamentul cu legea bugetului de stat, am decis să promulg legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a declarat: "Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD este unicul vinovat de situaţia în care ne găsim şi că la jumătatea lunii martie nu avem buget".

De asemenea, şeful statului a mai vorbit despre situaţia pensiilor: "Pensiile se puteau creşte mult mai repede decât aşa cum vrea PSD, adică de la 1 septembrie, sau cu alte cuvinte, din punct de vedere legal şi fără nicio interventie din pix a PSD, pensionarii ar fi avut dreptul la majorarea pensiilor".

Klaus Iohannis a mai spus că, din cauza PSD, dezvoltarea României din ultimii ani a rămas în urmă şi că rezultatele se văd, deşi "economia creşte şi oportunităţi există".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 'ngă, iar m-am 'ngă

    Daca pensiile puteau fi majorate mai devreme de ce nu a vorbit cu PNL sa propună in parlament dublarea lor la fel că alocațiile pentru copii. Atunci poate fondul de pensii ar fi fost suficient.(conform legilor fizicii predate de Iohannis)

    Daca Iohannis ar plati banii luați ilegal s-ar putea dubla pensiile

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb