KLAUS IOHANNIS: "Nu accept nicio propunere de remaniere din partea Guvernului"

V.D.
Politică / 28 august 2019

"Nu accept nicio propunere de remaniere din partea Guvernului"

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că nu acceptă nicio propunere de remaniere din partea Guvernului.

"Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier", a anunţat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai declarat: "Actualul guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze. Dacă noua confirguraţie a Guvernului va trece în Parlament, eu le spun celor de la guvernare că voi rămâne ferm pe poziţia mea de apărător al valorilor democratice, al statului de drept (...) Nu voi permite PSD să-şi bată joc de România şi de români. Dacă noua configuraţie a Guverunlui nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluţii corecte, democratice şi constituţionale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă".

Preşedintele a spus că, dacă toţi cei care consideră toxică actuala guvernare vor să dea dovadă de responsabilitate, atunci există suficiente voturi în Parlament care să susţină chiar o soluţie de tranziţie şi care să oprească dezastrul actual.

"Partidele de opoziţie, toate, trebuie să aibă o poziţie rezonabilă în caz de criză", a subliniat Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că nu va gira, prin deciziile sale, susţinerea actualului guvern.

"PSD şi ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eşecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini şi de a se ţine departe de această guvernare sunt pur şi simplu ridicole. După ce ai stat la aceeaşi masă cu PSD şi ai luat măsuri împotriva românilor şi a României, după ce ai girat masacrarea legilor justiţiei şi adoptarea de măsuri economice greşite, nu mai păcăleşti pe nimeni că nu eşti vinovat", a punctat şeful statului.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni, propunerile de noi miniştri la Educaţie, Justiţie şi Interne.

Comitetul Executiv al PSD a validat, săptămâna trecută, ca propuneri de noi miniştri pe Dana Gîrbovan la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Afaceri Interne.

De asemenea, au fost validate ca propuneri de vicepremier, Ana Birchall la parteneriate strategice şi Iulian Iancu, pe probleme economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb