"Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale"

KLAUS IOHANNIS, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI: "Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie 2022

"Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale"

Guvernul şi Parlamentul vor lua toate măsurile pentru ca securitatea şi siguranţa cetăţenilor români să nu fie sub nicio formă afectate de conflictul militar din Ucraina, conflict în care "Rusia este agresorul, nu victima", a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

"Astăzi, la eforturile comunităţii internaţionale pentru menţinerea păcii şi dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc oraşele şi obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federaţia Rusă a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, şi întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală şi neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieţi omeneşti. (...) Ştiu că sunteţi îngrijoraţi de conflictul care are loc nu departe de graniţele ţării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale! România beneficiază de cele mai ample garanţii de securitate posibile. Statutul de membru NATO şi al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejaţi în faţa oricărei potenţiale agresiuni", a mai spus Klaus Iohannis, care a ţinut să precizeze că ţara noastră "nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina".

Preşedintele ţării a menţionat că, şi în aceste condiţii de conflict militar deschis între Federaţia Rusă şi Ucraina, singura soluţie de a depăşi cu bine această gravă criză este cea diplomatică. Klaus Iohannis a mai arătat că ţara noastră este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera extinderea în timp a actualului conflict ruso-ucrainean.

"Suntem în permanentă legătură cu aliaţii şi partenerii noştri din NATO, din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii pentru a găsi cele mai bune soluţii şi a oferi asistenţă umanitară dacă situaţia o va cere", a spus preşedintele Iohannis, care a reiterat, în actualul context tensionat, necesitatea consolidării prezenţei militare aliate pe Flancul Estic al alianţei euro-atlantice.

"Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizionişti ai istoriei trebuie să ştie că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult. Noi, naţiunile democratice, suntem aici şi nu facem niciun pas înapoi pentru a ne proteja valorile şi tot ce am construit până acum", a afirmat Klaus Iohannis.

După şedinţa CSAT, preşedintele ţării a avut o întrevedere şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Florin Cîţu (preşedintele Senatului) şi Marcel Ciolacu (preşedintele Camerei Deputaţilor) cu care a dezbătut situaţia tensionată din Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb