KLAUS IOHANNIS: ''România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor''

G.U.
Politică / 28 noiembrie 2020

''România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor''

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, cu ocazia vizitei la Staţia de comprimare gaze naturale Jupa, că prin materializarea exploatărilor off-shore din Marea Neagră, România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor, conform Agerpres.

Preşedintele a spus că dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport de gaze pe coridorul BRUA este o etapă esenţială a întăririi securităţii energetice atât a ţării noastre, cât şi a Uniunii Europene, dar şi a securităţii energetice în regiunea Mării Negre.

"Prin interconectarea BRUA pe Coridorul Vertical, prin materializarea exploatărilor off-shore din Marea Neagră - care sperăm să debuteze cât mai curând - România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor. În acest sens, am convingerea fermă că fondurile investite în infrastructura de transport de gaze vor genera mai mult decât o poziţionare competitivă a României pe pieţele de profil sau o reafirmare a credibilităţii ţării noastre, ca partener etalon pentru creşterea securităţii energetice în întreaga regiune", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că aprovizionarea cu gaze naturale din noi surse va satisface mai bine cererea de pe piaţa internă şi va conduce la un nivel sporit de predictibilitate şi securitate în aprovizionare pentru consumatorii din România, informează Agerpres.

"Să nu uităm că în România, deşi suntem al doilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, jumătate dintre gospodării se încălzesc în continuare cu lemne de foc, utilizând instalaţii învechite şi neperformante, care afectează sănătatea şi poluează mediul. Programul naţional de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, iniţiat de guvernul liberal în vara acestui an, are ca obiectiv tocmai rezolvarea acestor probleme. Conectarea comunităţilor din România, în ritm accelerat, la resursele de gaze naturale reprezintă o prioritate guvernamentală asumată, care se materializează pe zi ce trece. Românii trebuie să beneficieze cu adevărat de resursele pe care ţara noastră le are, care trebuie să fie exploatate inteligent, corect şi eficient", a spus Iohannis.

El a subliniat şi necesitatea dezvoltării capacităţilor de folosire a hidrogenului, pe care l-a numit "combustibilul viitorului".

"Doresc să încurajez, în contextul provocărilor asociate Pactului european Green Deal, şi orientarea spre investiţii în capacităţi de transport pentru combustibilul viitorului - hidrogenul", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis vizitează, sâmbătă, în judeţul Caraş-Severin, Staţia de comprimare gaze naturale Jupa cu ocazia finalizării lucrărilor la prima fază a gazoductului BRUA.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Nu te va mai prinde momentul ca sa mai tai o panglica.

    1. Imperiul Austro-Ungar a fost, imperiul Austro-Ungar a ramas.

      Nimic nu învațăm din istorie...  

      Eu si partidul meu, in curand si parlamentul meu putem să transpunem tot ce ni se traseaza din afara țării... În rest... românii prosti au fost si prostiți vor ramane.  

      Cand a introdus PSD-ul OUG 114 tot poporul a iesit in stradă sa apere interesele corporațiilor străine.... De unde credeți ca a pățit-o Dragnea, nu ca ar fi un curat... dar să vedem și substratul dincolo de manipulare. 

      nu a iesit tot poporul , sa apere interesele corporatiilor straine , au iesit cei de la multinationale si banci , cu steven groningen in frunte . si bineinteles cu acordul serviciilor .

      asta e comentariu pur-psd

      antena 3 agita marota lui van groningen luptand pentru corporatii in piata victoriei impotriva guvernului tatucului iubit (in devenire) Dragnea !  

      va dati seama ca Dragnea era un wanna-be Ceausescu nu ? sau nu v-ati prins inca de faptul ca era un mini-dictator in urcare (gen Viktor Orban al Ungariei) ?

      I-a trecut glontul pe la ureche tiuind Romaniei cu situatia aceea cu Dragnea versus orientarea spre vest a Romaniei !  

      si acum o mai sugi cu dragnea ? sinteti atat de prosti incat nu gasiti ceva mai nou , ca de rusi , comunisti ,dragnea, ne-am saturat , pana peste .

      argumente te rog , nu limbaj suburban

    asigurarea accesului la noi surse de gaze - pentru altii.

    1. o sa fie asigurata expansiunea retelei de distributie gaze la consumator in Ro si vor fi directionate gaze catre petrochimia romaneasca.

      renunta la nihilism! 

    Probabil tot asa, cum ai devenit tu, Plavane, un important jucator pe "piaţa flatulenţelor politice dambovitene" si nu numai!

    vorbeste despre gazele din matele lui!?

    1. daca n-ai nimic de spus , de ce postezi prostii din astea ? ai sperat , ca va ride cineva de "poanta " ta ?

    are atuuri Romania , dar are si mai multi vanzatori de tara ( vezi Petrom ).

    Taci din gura papagalule,....Romania a gresit tot cu gazul,BRUA nu e altceva decat o conducta care va ramane goala iar investitiile le vor plati toti consumatorii de gaze din Romania

    1. asa zic/vor pro-rusii

      nu asa va fi viitorul  

      urmareste soarta Turciei prin care trece conducta cu gaze care reprezinta concurenta BRUA 

      cineva extrem de intreprinzator la nivelul viitorului s-a ocupat deja de soarta Turciei - impicit TOT ce inseamna asta! :) ;)  

      ...si Bulgaria e o mare fraiera ca intarzie deliberat dezvoltarea BRUA de pe teritoriul ei. Ca intotdeauna, face alegerile gresite.... :))  

    Viitorul = fata morgana ....

    1. Viitorul = CERTITUDINE , in masura in care Istoria curge in cicluri repetitive! .E fata morgana pentru necunoscatori si ingrati cognitiv.

    Romania nu trebuie sa devină jucător, trebuie sa vândă gazul la preț redus exclusiv în România pentru că e gazul românilor.

    1. Ti-ai gasit.Ce au ei de castigat din asta?De cand si pana cand au tinut politicienii asa zisi romani cu romanii?Cand traia Ceausescu ,consilierii sai,spioni rusi,tradatori de tara si de neam,l-au sfatuit numai de rau dupa ordinele primite de la rusi(sa nu renunte la masurile de austeritate,sa chinuie poporul in fel si chip).Acum,acesti securisti sau ''elevii lor'' s-au reprofilat si si-au schimbat stapanul.Nu au nici cel mai elementar bun simt sa faca un pic de bine si pentru tara asta fiindca aici s-au nascut si au crescut.Nu stiu decat sa scuipe in fantana din care au baut apa.Sa le fie rusine!

      Gresit Cristian!

      Romania TREBUIE sa devina jucator regional si european pe piata gazelor si concomitent sa asigure alimentarea interna cu gaze si expansiunea retelei de gaze la consumatorul final.  

      Romania creste, uite asa sa moara ficatii in rusi si pro-rusi!  

    De reținut că Marele Dulap consideră, în mintea lui, că românii vor să-și joace viața și resursele la cazinou, nu vor un minim de bunăstare și confort in propriile case.

    Așa e când umfli mii de euro pe lună, bani nemunciți, îi consideri pe toți cei din jur niste gambleri, niste profitori și sistemului. 

    Oamenii ăștia nu înțeleg că grosul populației României o ardeintre 1500-2000 lei pe lună adică o sumă la care neomarxismul nu se poate implementa întrucât suntem prea săraci pentru așa ceva.

    Din toată mizeria asta de mascarada mondială de Covid, romanul simplu nu s-a ales cu nimic din partea statului, nici măcar cu niste nenorocite de măști gratuite făcute din hârtie igienică. Asta e locul unde Iohannis vrea sa implementeze neomarxismul pe stomacul gol.  

    Are dreptate, in viitor super-saltul Romaniei PESTE NIVELUL DIN PERIOADA INTERBELICA s-a bazat initial pe gazul din Marea Neagra.

    Mai apoi alti factori au pompat Romania in primele 10 economii ale lumii : refacerea interna a lanturilor de productie/distributie in sectorul alimentar (cu export produse finite, nu materii prime), upgrade-ul de export servicii IT (+ aparitia unor noi unicorni gen UiPath) , aducerea in tara a 1-2 producatori de tehnologie IT finita (servere si laptopuri), transport super-modern de mare viteza - echivalentul autobahn-urilor din Germania si a cailor ferate de mare viteza din Franta (TGV), si finalmente un mod de garantare a leului in aur (asta in perioada finala de expansiune agresiva economica a Romaniei - spre 2030 , incolo...) 

    Omul stie ce zice, o garantez!  

    1. invit nihilistii sa se opreasca din salivarea in fata dezastrelor potentiale din viitor si mai ales invit incapacitatii mental sa se abtina de la comentarii cu incarcatura politica.

      ce am scris eu nu e pro - cineva/ceva sau anti-cineva/ceva 

      e strict pentru Romania!  

      si contine informatii ce clar pot fi utilizate - un roadmap clar al viitorului (cu toate implicatiile colaterale) ... ex: pentru o refacere a lanturilor alimentare ai nevoie de : legislatie care sa incurajeze asocierea agricola, redezvoltarea irigatiilor, inhibarea fiscala a exportului de materie prima alimentara si sustinerea fiscala a exportului de produs finit alimentar, eforturi crancen de sustinute pentru obtinerea acreditarii UE pt produse originale atestate local - recunoscute ca marca in UE si lume, etc...etc...etc...  

      Deci fiecare idee din comentariul de baza e o idee-pivot care ascunde inauntru o multime de alte sub-idei de aplicat.  

      Romania CRESTE in pofida tuturor celor ce au fantezii perverse cu plansul la catafalcul Romaniei!  

      Avem potential de crestere (la cat spatiu de dezvoltare e in Romania) ca la nebuni!  

      Nu degeaba 4 din 10 investitori mondiali abia asteapta sa directioneze ISD-uri (investitii straine directe) catre Romania imediat de pandemia se incheie in 2022!  

      Riscul pt leu si BNR (din 2022 incolo) va fi stavilirea aprecierii leului, nu deprecierea sa (asa cum se va intampla pana in 2022).  

      Vali aberezi grav. Părerea mea. Nu o zic ca insultă.

      Tu ai impresia că ce visezi tu noaptea este viitorul. Eu îți recomand să-ți schimbi stilul de viață și poate să vorbești și cu un specialist care te-ar putea ajuta să scapi de acest delir mesianic. Numai bine! 

      :)

      vechi obicei comunist - cine nu e cu noi e impotriva noastra si trebuie inlaturat sau ostracizat. 

      de argumente ai auzit?  

      eu am propus un set de masuri anticipate de mine.  

      ai auzit de anticipatie sau esti prea aproape de maimuta ca dezvoltare ca sa poti trata subiecte ce presupun capacitati superioare (proiectie, strategie, anticipatie, viziune) ?  

      tot ce am scris mai sus in mesajul principal e excelent si se aplica perfect drumului Romaniei in timp !

      De deranjeaza ca imi vad tara crescand si exceland?  

      *Te deranjeaza ca imi vad tara crescand si exceland?

      Vali nu mă deranjează absolut nimic la persoana ta. Îți urez sănătate și o viață plină de împliniri.

      Mă tem totuși că anumite persoane mai credule (sau mai superstițioase) s-ar putea să te creadă când spui că vezi viitorul sau că poți configura universul spațio-temporar sau când te compari cu Isus Hristos.  

      Iar acele persoane mai credule s-ar putea să-și facă anumite planuri de investiții citind comentariile tale. În sinea mea sper că nu există astfel de persoane în așa HAL de iresponsabile. Dar totuși... 

      nimeni nu trebuie sa isi faca nici un plan de investitii in functie de ce zic eu aici

      eu consider ca fiecare om e responsabil pentru banii sai (cand vine vorba de investitii). 

      dar si eu am dreptul la opinie ca orice om  

      p.s. nu stiu de unde ai scos-o pe aia cu comparatia cu Iisus Hristos  

      Niciodata nu am sustinut asa ceva - ar fi o aberatie... eu am mai zis ca sunt pur si simplu un om educat si cu o excelenta (si foarte exersata) capacitate intuitiva. Mare diferenta intre un om si Iisus.  

      Nu abera si nu imi baga cuvinte nespuse in gura. E o forma de calomnie.  

      p.p.s. Orice om poate avea viziunea viitorului si orice om poate afecta modul in care evolueaza (natural) viitorul. In masura in care isi exerseaza aceste capacitati, desigur... :)  

      uite, sa incepem cu inceputul ...  

      ia da matale o cautare pe google dupa remote viewing... si apoi ia link cu link cu link si citeste linistit acolo :) ... desigur... nu e de ajuns, iti mai trebuie si o mica scanteie geniala sa vezi unde altii au gresit si ce ar fi trebuit sa faca pt a putea modifica linii intregi de viitor. Dar asta tine de inspiratia fiecaruia.

      Dar totusi... sa ma compari cu Iisus? Asta e o prostie, sunt om (e adevarat curajos si extrem de curios si intreprinzator...dar...doar om) si imi cunosc limitele.  

      Citat Vali: „p.p.s. mai tii minte din istorie? Era un nimeni din Nazareth. Tamplar era de meserie. A revolutionat lumea!”

      În articolul bursa: CRISTIAN POPA, BNR: "Să ne temem mai mult de epuizarea spaţiului de manevră al BNR decât de neutilizarea sa" 

      a fost o comparatie pe care tu ai decontextualizat-o , ai scos-o din discutie.

      acolo am subliniat ca una e meseria, profesia, ... alta e chemarea, talentul- cele doua pot fi diferite 

      am dat un exemplu istoric cu o anume incarcatura de lirism pentru a obtine un efect de subliniere a ce sustineam acolo. 

      nu m-am comparat cu Iisus - e o intelegere defectuoasa.  

      eu (intre noi fie vorba) sunt doar un om, care isi cunoaste limitele sale si stie unde e bun si unde e prost.

      atat.  

      probabil ca pe viitor o sa fiu mai atent la stilistica comunicarii pentru a nu lasa sa se inteleaga altceva decat comunic - deci a fost greseala mea.

      a fost o eroare stilistica din dorinta de a obtine o subliniere a diferentei dintre meserie si inclinatie, talent, chemare.

      mi s-ar parea hazliu sau de-a dreptul patologic sa ma consider eu Iisus .... imi stiu defectele si neajunsurile si ar fi trist ca Iisus sa fie doar atat :)))))))))) as fi propria mea dezamagire inainte sa dezamagesc pe altii :))))))))))))) 

    Poporul plateste BRUA sa ii mearga industria (petrochimia si combinatele chimice de la altii, noi le-am taiat la fier vechi) la ungur si austriac. Ungurii au dus gazul la 95% din populatie, noi la 35%, oare am mai avea gaz de exportat daca am avea 85% din populatie conectata la gaz si daca am da drumul la petrochimie, va spun eu ca nu, in schimb vom incalzi curul ungurului si al austriacului, iar al nostru va ramane inghetat. Noi vom importa gaz de la rusi mai scump, om schimb vom exporta gazul din Marea Neagra la unguri si austrieci. Votati in continuare cele doua partide tradatoare, pline de hoti si mafioti, PSD si PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb