KLAUS IOHANNIS: "Ţara noastră a făcut paşi decisivi pentru protejarea şi promovarea identităţilor culturale"

V.G.
Politică / 19 decembrie 2022

"Ţara noastră a făcut paşi decisivi pentru protejarea şi promovarea identităţilor culturale"

România a făcut paşi decisivi pentru protejarea şi promovarea drepturilor fundamentale ale omului şi a identităţilor culturale, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Minorităţilor Naţionale, potrivit Agerpres.

"Reafirm cu acest prilej adeziunea noastră la Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice şi reamintesc preocuparea României de a adapta cadrul legislativ şi instituţional naţional în spiritul acestor valori fundamentale pe care ni le-am asumat, astfel încât să fructificăm oportunităţile oferite de diversitatea etnică şi culturală", a punctat şeful statului, în mesajul transmis de către Administraţia Prezidenţială.

El a spus că perioada de trei decenii trecută de la adoptarea Rezoluţiei Adunării Generale a ONU din 1992 a arătat "cât de importantă este pentru pacea mondială şi armonia socială a fiecărei ţări respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice".

"În această perioadă, România a făcut paşi decisivi pentru protejarea şi promovarea drepturilor fundamentale ale omului şi a identităţilor culturale. În acest proces, aderarea la Uniunea Europeană a constituit un reper important, un moment care a fost posibil inclusiv datorită coeziunii manifestate de toate minorităţile naţionale din ţara noastră", a completat Iohannis.

El a apreciat că "în aceste vremuri complicate, marcate de gravele crize pe care le traversează omenirea, România se bucură de avantajul unor relaţii interetnice şi interconfesionale armonioase, cât şi de atuul dialogului constant şi constructiv dintre reprezentanţii minorităţilor naţionale şi autorităţile publice".

Astfel, arată preşedintele, "ţara noastră poate fi considerată, pe bună dreptate, un exemplu în ceea ce priveşte respectul pentru diversitatea etnică, culturală şi confesională".

"Acest lucru vi se datorează şi dumneavoastră, cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, şi contribuţiei indiscutabile pe care o aveţi la dezvoltarea societăţii în ansamblul său", a adăugat Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb