Konica Minolta vizează consumul de energie electrică 100% regenerabilă până în 2050

D.T.
Miscellanea / 20 aprilie 2023

Konica Minolta vizează consumul de energie electrică 100% regenerabilă până în 2050

Konica Minolta anunţă noi decizii pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, compania îşi propune, în primul rând, să atingă zero emisii nete pentru Domeniile de emisii 1, 2 şi 3 până în 2050, iar în cel de-al doilea rând, să realizeze produse fabricate din peste 90% resurse regenerabile (materiale reciclate şi biomateriale) până în 2050.

"În momentul în care Konica Minolta a publicat viziunea sa asupra mediului, în 2009 - EcoVision 2050 - obiectivele erau clare şi în conformitate cu standardele de la acea vreme. Pe măsură ce criza climatică se accentuează, acele obiective nu mai sunt adecvate. Prin urmare, avem ţinte mai stricte de protecţie a climei pentru a îndeplini responsabilitatea socială a companiei la nivel mondial, în ceea ce priveşte reducerea semnificativă a amprentei ecologice. În aceeaşi măsură, sprijinim clienţii, partenerii şi furnizorii noştri în atingerea propriilor obiective de mediu", a explicat Olaf Jonas, General Manager Environmental Social Governance la Konica Minolta Business Solutions Europa.

Konica Minolta, fidelă angajamentului său faţă de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite (ODD), consideră Climate Action drept cea mai urgentă măsură de aplicat, arată sursa citată. Compania lucrează continuu pentru a elimina deşeurile şi a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pe întreaga durată de viaţă a produselor dezvoltate. Compania a înregistrat peste 2,067 milioane de tone de CO2, în 2005, iar până în 2021, cifra a scăzut la 790 mii, ceea ce a reprezentat o reducere de 61%. Astfel, până în 2050, compania îşi propune să atingă Zero Emisii Nete în Domeniile 1, 2 şi 3: evitarea consumului de energie şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), înlocuirea surselor de energie care emit GES cu energie regenerabilă şi compensarea emisiilor inevitabile de GES.

Mai exact, consumul de energie al dispozitivelor de printare Konica Minolta a scăzut continuu în ultimii ani. Cel mai mare consum de energie, de peste 60%, are loc atunci când tonerul este fixat pe hârtie. Cu tonerul polimerizat Simitri® V cu care este dotată seria de echipamente bizhub I, cea mai recentă generaţie de MFP, Konica Minolta a reuşit să reducă temperatura de fixare cu aproximativ 15oC, în comparaţie cu modelele anterioare, precizează comunicatul.

În plus, Konica Minolta îşi propune să înlocuiască combustibilii fosili cu energie regenerabilă, deoarece arderea combustibilului cu scopul de a genera electricitate produce cantităţi masive de emisii de gaze cu efect de seră. Compania, membră a RE100 din 2019, s-a angajat să utilizeze 100% energie electrică regenerabilă până în 2050 şi 30% până în 2030. Din acest motiv, Konica Minolta aprovizionează 8,3% din electricitate din surse regenerabile, la nivel mondial, începând cu anul fiscal 2021. Sediul central al Konica Minolta şi alte 11 subsidiare folosesc deja energie electrică 100% regenerabilă. Două dintre fabricile din China folosesc acelaşi gen de electricitate, ceea ce înseamnă că mai mult de 50% dintre MFP-uri şi toate dispozitivele de producţie de tipar pentru piaţa europeană sunt produse cu energie electrică regenerabilă. În plus, fabrica europeană de toner din Franţa utilizează energie electrică 100% regenerabilă.

În Europa, Konica Minolta compensează emisiile ce nu pot fi evitate şi sprijină proiectele de protecţie a climei care vizează înlocuirea combustibililor fosili cu energie regenerabilă, cum ar fi parcurile eoliene, împreună cu partenerul său - Climate Partner. Toate proiectele trebuie să îndeplinească criteriile Gold Standard VER - standard înfiinţat în 2003 de către WWF şi alte ONG-uri internaţionale pentru a se asigura că proiectele care reduc emisii de gaze cu efect de seră prezintă cele mai înalte niveluri de integritate a mediului şi contribuie la o dezvoltare durabilă. Proiectele Gold Standard VER vizează dincolo de aspectele climatice, deoarece acestea ţin cont, în mod fundamental, şi de aspecte sociale. Konica Minolta oferă clienţilor săi posibilitatea de a compensa emisiile inevitabile de GES pentru dispozitivele de tipar digital de birou şi de producţie, prin programul Enabling Climate Compensation. Din 2015, peste 50.000 de tone de emisii au fost compensate, se mai precizează în comunicat.

Cu ajutorul serviciilor remote, Konica Minolta a reuşit să economisească 310.760 de kilometri şi să "viziteze online" 8.900 de clienţi, în Europa, din 2020 până în 2022. Acest lucru înseamnă o reducere de 140.000 de tone de emisii GES.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb