Kovesi (DNA) vrea confiscarea bunurilor indisponibilizate

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 10 martie 2015

Actualizare 16:48 Codruţa Kovesi: "Nu avem niciun dosar care să se bazeze doar pe un denunţ"

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat, astăzi, că, la instituţia pe care o conduce, nu există vreun dosar bazat doar pe un denunţ, fiecare lucrare penală conţinând şi alte probe, precum declaraţiile unor martori sau interceptări audio.

Kovesi a afirmat: "De când conduc DNA, nu există niciun dosar care să-şi fundamenteze acuzarea doar pe un denunţ. Niciodată un procuror din DNA nu-şi va întemeia o acuzaţie pe un simplu denunţ. Întotdeauna denunţul trebuie coroborat cu altă declaraţie, la fel cum se face şi în cazul recunoaşterii pe care unii suspecţii din dosarele noastre o fac. Niciodată o declaraţie pe care un suspect o face nu constituie ea însăşi o probă. Întotdeauna o coroborăm cu alte probe".

Şefa DNA a adăugat că, uneori, actul de justiţie este obstrucţionat din cauza apariţiei, în spaţiul public, a unor informaţii din dosare aflate în curs de anchetare.

"Pot să vă spun că sunt dosare din care s-au dat copii avocaţilor şi persoanelor participante la proces şi un număr de 15 sau 20 de copii care circulă pe piaţă, iar toată lumea poate citi. Acest lucru ne încurcă în activitatea noastră", a exemplificat Codruţa Kovesi.

---

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine orice iniţiativă legislativă sau instituţională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate şi faţă de care a fost dispusă confiscarea, a declarat astăzi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la intrarea în Ministerul Public, unde are loc şedinţa de bilanţ pe 2014.

Şefa DNA a explicat: "Aşa cum am zis şi la bilanţul DNA, peste 310 milioane euro aşteaptă să fie executate, sunt hotărâri definitive care pot fi executate. Dacă această sumă ar intra efectiv în bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul următor. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale să fie atins şi prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotărâri definitive şi trebuie executate".

Astfel, potrivit Codruţei Kovesi, ar fi descurajată corupţia şi va fi atins scopul pedepsei, care nu este doar represiv, ci şi preventiv.

"Modelul francez e un model eficient, din ceea ce ne arată datele statistice publicate de această instituţie. Noi susţinem orice iniţiativă legislativă sau instituţională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate şi faţă de care s-a dispus confiscarea", a adăugat Codruţa Kovesi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb