Kovesi infirmă varianta flagrantului în cazul lui Oprescu

Andrei Stan
Anticorupţie / 8 septembrie 2015

Despre dosarul lui Ponta: "La momentul actual, ancheta este aproape finalizată"

------------

Actualizare 15:20 Avocatul lui Oprescu: "Probleme sunt cu fondul dosarului. Vom depune mai multe cereri"

Alexandru Chiciu, avocatul primarului Capitalei, a declarat astăzi, după declaraţiile făcute de procurorul şef al DNA, că în dosarul lui Sorin Oprescu sunt probleme cu fondul cauzei, iar apărarea urmează să depună mai multe cereri în acest sens, transmit surse din presă.

"Afirmaţiile doamnei Kovesi sunt corecte. Da, şi apărarea a spus din primul moment că nu a fost flagrant. Da, este adevărat, procedural lucrurile stau cum le descrie doamna Kovesi. Probleme sunt cu fondul cauzei, iar acestea rămân în mod evident nedepăşite încă de procurori. Vom depune în cursul zilelor de astăzi şi mâine mai multe cereri în acest sens", a declarat avocatul Alexandru Chiciu.

(S.A.)

------------

Actualizare 11:50 Ponta, despre finalizarea dosarului său: "Cea mai bună veste pentru mine"

Premierul Victor Ponta a susţinut astăzi că declaraţia şefului DNA conform căreia ancheta în dosarul său este aproape finalizată reprezintă, pentru el, ''cea mai bună veste'', anunţă surse din presă.

"E cea mai bună veste pentru mine. Că de aceea m-am dus, am dat declaraţii, am făcut expertiză, am cerut special disjungerea tocmai ca în cazul meu să decidă mai repede. Dacă mă scoate de sub urmărire penală, dacă mă trimite în judecată... Important e că îmi doresc cât mai repede să se finalizeze, cât mai repede pentru că, totuşi, tot stau cu ăia 51.000 de lei pe care de fapt i-am plătit şi tot aud cu penalul... Chiar mă bucur de ceea ce a zis procurorul şef şi nu-mi doresc decât cât mai repede să am o soluţie. De aceea am şi cerut disjungerea - ca să nu se întârzie cazul meu care e cu 51.000 de lei repet pe care i-am plătit (...) - de un dosar foarte mare, complicat, despre care nu ştiu şi despre care nu m-a întrebat în niciun fel. Procurorul a fost foarte corect, nu m-a întrebat nimic din ceea ce scrieţi în presă. M-a întrebat de cei 51.000 de lei", a declarat Ponta, la sediul PSD.

Acesta a adăugat că nu ştie încă dacă procurorul de caz a acceptat solicitarea sa de disjungere a dosarului în care este cercetat.

(S.A.)

------------

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat astăzi că primarul Sorin Oprescu nu a fost oprit de anchetatori în momentul în care a luat banii, din considerente de tactică a anchetei, acesta fiind percheziţionat corporal în sediul DNA, transmit surse din presă.

"La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală.(...) Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii persupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Ca şi un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziţii domiciliare, după orele 20,00, deci percheziţiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate şi alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după comiterea presupusei fapte", a declarat procurorul şef al DNA.

Kovesi a explicat că o parte din bani au fost găsită cu ocazia percheziţiei corporale asupra lui Oprescu, o parte la domiciliul acestuia, iar o altă parte din bani a fost găsită asupra unui martor, care a fost audiat în aceeaşi zi.

Laura Kovesi a mai spus că percheziţia corporală asupra lui Oprescu a fost efectuată la sediul DNA.

Cu ocazia emiterii mandatului de arestare, instanţa a verificat toate activităţile procesuale şi procedurale desfăşurate de procurori, care au respectat toate dispoziţiile legale, a mai spus şefa DNA.

La întrebările jurnaliştilor, Kovesi a precizat că fiul lui Oprescu nu are, pâna in acest moment, calitatea de învinuit sau altă calitate.

Laura Codruţa Kovesi a mai precizat că ancheta în dosarul în care este cercetat premierul Victor Ponta este aproape finalizată la acest moment, mai fiind de administrat câteva probe.

Întrebată despre o eventuală soluţie în dosarul premierului Victor Ponta şi dacă s-a decis trimirea în judecată, Kovesi a spus: "Procurorul de caz va decide când finalizează ancheta. La momentul actual, acheta este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb