KOVESI, LA IEŞIREA DE LA ICCJ: O sa se dovedească în timp că toate aceste acuzaţii nu sunt fondate

I.D.
Politică / 3 aprilie 2019

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, că dacă procurorii vor fi lăsaţi să lucreze vor face anchete în continuare, apreciind că în cadrul DNA sunt tot procurorii care lucrau în perioada 2014 - 2016. "Dacă o să asistăm tot timpul la modificări legislative prin care instrumentele procurorilor de a investiga fapte de corupţie sunt tăiate, cu siguranţă că nu vor mai putea face anchete", a spus Kovesi.

"Colegii care lucrează în DNA, în proporţie de 90%, sunt aceeaşi, cei care în 2014, 2015, 2016 făceau anchete. S-au schimbat foarte puţini. Cred că este doar o chestiune de mobilizare în acest moment. Eu am încredere că ei vor continua activitatea, ştiu că sunt curajoşi, ştiu că sunt profesionişti şi nu am niciun fel de îndoială că îşi vor continua activitatea, dacă vor fi lăsaţi să facă acest lucru. Dacă o să asistăm tot timpul la modificări legislative prin care instrumentele procurorilor de a investiga fapte de corupţie sunt tăiate, cu siguranţă că nu vor mai putea face anchete, dar, în măsura în care vor fi lăsat să îşi facă treaba, sunt convinsă că o vor face", a declarat, miercuri, Laura Codruţa Kovesi.

Întrebată despre îngrijorările privind modificările din justiţie, transmise recent de mai mulţi lideri europeni, Kovesi a spus că aceleaşi lucruri le-au transmis de ani de zile toţi oamenii din sistem.

"Din 2016 cel puţin, cât am fost procuror şef al DNA, am tras semnale de alarmă pe anumite modificări, nu doar eu, ci şi Parchetul General, CSM şi asociaţiile de procurori şi judecători. De doi ani de zile, de fiecare dată s-au exprimat astfel de puncte de vedere şi am arătat care sunt consecinţele în cazul în care aceste modificări vor fi adoptate, dar nu s-a schimbat nimic", a declarat Kovesi.

---------

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul instanţei supreme că a prezentat motivele de legalitate pentru care se impunea să conteste măsura controlului judiciar şi aşteaptă decizia instanţei.

Kovesi a spus, răspunzând unor întrebări, că nu este singurul om din sistemul judiciar atacat, fiind mulţi alţi procurori şi judecători. Kovesi a afirmat că sunt atacaţi oamenii care şi-au făcut treaba pentru că "unii vor să fure liniştiţi în continuare", iar oamenii din sistemul judiciar i-au împiedicat.

"Am prezentat motivele de legalitate pentru care eu am considerat că se impunea să fac această contestaţie, am dat şi declaraţie, am răspuns şi la întrebări. Avocatul meu a susţinut motivele, o să vedem. (...) Am făcut o contestaţie în care am arătat că măsura nu a îndeplinit condiţiile prevăzute de lege şi am motivat contestaţia în acest sens. Eu o să respect decizia indiferent care va fi aceasta", a spus Kovesi, miercuri, la ieirea din sediul Înate Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Răspunzând unor întrebări referitoare la modul în care este afectată de aceste măsuri dispuse de către procurori candidatura sa la şefia Parchetului European, Kovesi a reiterat ideea că trebuie aşteptat rezultatul negocierilor.

"Face parte, inclusiv această etapă prin care am trecut săptămâna trecută şi aceasta, din aceeaşi campanie de denigrare şi de hărţuire. Am să aştept rezultatul negocierii, aşa cum am făcut şi până acum. O să vedem, depinde de echipa de negociatori", a mai spus Kovesi.

Întrebată despre atacurile la care sunt supuşi procurorul general şi şefa ICCJ, Kovesi a spus că sunt atacaţi mai muli oameni din sistem.

"Mai sunt şi alţi procurori care sunt atacaţi zilnic, sunt şi alţi judecători care sunt atacaţi zilnic pentru că şi-au făcut treaba şi cu toţii trecem prin aceste campanii pentru că ne-am făcut treaba şi pentru că unii vor să fure liniştiţi în continuare şi noi i-am împiedicat. Sigur că întotdeauna încerci să ataci şefii, oamenii care sunt cei mai vizibili în spaţiul public, pentru a da un semnal şi celorlalţi, dar aşa cum am mai spus, în sistem sunt mulţi procurori şi judecători curajoşi, deci nu avem de ce să ne temem. O să se dovedească în timp că toate aceste acuzaţii care au fost făcute cu privire la noi, cu privire la procurori, la judecători nu sunt fondate", a mai spus Kovesi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Augustin Lazăr este un exemplu de procuror atacat zilnic. Zilele astea este atacat cu un document care dovedește că este un procuror torționar. În alte zile erau atacați procurori staliniști gen Negulescu, Onea, Man, poate chiar și Kovesi, dar la ea nu e clar dacă are 30 dosare penale sau 300.

    1. Documentul nu dovedeste nimic dar comentariul tau dovedeste ca ai fost prins cu minciuna.

      Documentul nici nu avea cum să dovedească ceva spălaților pe creier.

      Iuliu Filip a făcut 5 ani și 4 luni de pușcărie securistă cu semnăturile lui Augustin Lazăr. Asta nu dovedește nimic, bineînțeles! 

      Spalatii pe creier care citesc minciunile securistilor de la ziare.com nu au cum sa priceapa nici macar semnatura lui Augustin Lazar pe document ca presedinte procuror tortionar. Sa va fie rusine, iubitori de tortionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb