Kovesi susţine că politicienii se denunţă între ei la DNA

V.B.
Anticorupţie / 17 august 2014

Şefa DNA se aşteaptă la dublarea numărului de dosare soluţionate în acest an

Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), se aşteaptă la dublarea numărului de dosare soluţionate în acest an, faţă de 2013, declarând că multe dintre denunţurile la adresa politicienilor sunt făcute de alţi oameni politici şi, uneori, chiar de foşti sau actuali colegi de partid, potrivit unui interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

Magistratul a explicat că nu există dosare motivate politic: "În 2013, au fost soluţionate 4.183 de dosare şi au trecut la faza judiciară. Pentru sfârşitul lui 2014, estimăm un număr dublu de astfel de dosare. (...) Nu există dosare motivate politic. Există investigaţii împotriva parlamentarilor de la toate partidele şi împotriva miniştrilor din toate guvernele. Sunt multe dosare care vin tot de la politicieni şi nu sunt bazate pe iniţiativa DNA, ci pe plângeri făcute uneori de colegii de partid sau foşti colegi de partid ai politicienilor respectivi".

În legătură cu acest subiect, Kövesi a amintit că, în acest an, Parlamentul a respins "fără excepţie" cererile DNA de arestare a parlamentarilor: "Parlamentul a respins în acest an fără excepţie cererile noastre de arestare a parlamentarilor. Aici este foarte interesant că această cooperare funcţionează foarte bine, independent de apartenenţa la un partid - cererile noastre au fost respinse în egală măsură pentru parlamentari aflaţi la guvernare sau în opoziţie".

Întrebat care ar fi cea mai eficientă modalitate de luptă împotriva corupţiei şi a respectării statului de drept în România următorilor ani, procurorul-şef al DNA a răspuns: "Printre altele, o mai mare dorinţă politică de a lupta împotriva corupţiei şi de instituire a unor măsuri preventive - nu se poate ca DNA să fie nevoită să aresteze toţi doctorii şi profesorii înainte să fie luate măsuri împotriva corupţiei din sistemul medical şi din educaţie. Vulnerabilităţile sistemului pot fi prevenite cu uşurinţă".

Magistratul a opinat că, în ultimii ani, justiţia autohtonă a evoluat: "Este evident pentru toată lumea că legea este aceeaşi pentru toţi, fie că sunt miniştri sau parlamentari".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cam asta rezulta din declaratiile doamnei Kovesi,si nu avem motive sa ne miram foarte mult.Acesti turnatori de meserie s-au refugiat in toate partidele,atunci cand a disparut securitatea,si este foarte probabil ca ordinul de imprastiere a fost insotit si de repartitii,astfel incat sa nu apara dezechilibre vizibile.Partidele au inghitit ca pelicanii acesti pesti toxici,ba,chiar,i-au promovat in conducere.Cetatenii au descoperit,cu uimire, pe listele de candidati fosti politruci ai PCR,sau bisnitari care aveau jumatati de norma la securitate,pentru a nu muri de foame.Comertul cu primari,cu parlamentari nehotarati in ce priveste ideologia,practicat de partidele politice ,a fost acceptat de romani asa cum a fost acceptata si turnatoria dinainte de 1989.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb