"Kraft Foods" oferă 5,3 miliarde de euro pentru divizia LU aparţinând "Danone"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iulie 2007

"Kraft Foods" oferă 5,3 miliarde de euro pentru divizia LU aparţinând "Danone"

Compania americană "Kraft Foods" Inc., cel mai mare producător mondial de biscuiţi, oferă 5,3 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari) pentru divizia de profil a grupului francez "Danone" SA, cel mai mare producător mondial de iaurt. "Kraft" urmăreşte astfel să îşi extindă operaţiunile în Europa. Analiştii spun că preţul pe care îl oferă "Kraft" pentru divizia "Danone" este foarte mare.

Oficialii "Danone" au anunţat că poartă negocieri exclusive cu reprezentanţii "Kraft", iar o înţelegere între cele două părţi ar putea fi încheiată până în ultimul trimestru al anului curent. Dacă va prelua divizia LU aparţinând "Danone", "Kraft" nu va închide nicio fabrică producătoare de biscuiţi din Franţa, vreme de cel puţin trei ani.

Unitatea de profil a "Danone" produce biscuiţii Petit Ecolier şi CrPme Roulee şi a avut vânzări de circa 2 miliarde de euro anul trecut.

În cazul achiziţei LU, "Kraft" va avea cea mai mare cotă de piaţă în Franţa, Italia şi Polonia, directorul executiv al companiei, Irene Rosenfeld, căutând să realizeze creşteri în afara SUA. În ultima vreme, "Danone" şi-a concentrat atenţia pe mărcile de iaurt şi apă minerală, îndeosebi pe pieţele în curs de formare, care au creşteri mai rapide decât divizia producătoa­re de biscuiţi.

" vrea să devină lider absolut pe piaţa biscuiţilor", apreciază Alain Crouzat, administrator de active la "Mont­segur Finance" din Paris. Crouzat este de părere că societatea americană are nevoie de operaţiuni în Europa, unde are o poziţie slabă în prezent.

Divizia LU are circa 15.000 de salariaţi la nivel mondial, iar vânzările sale globale au crescut cu 3,1% anul trecut. În Franţa, unde compania are nouă fabrici şi 2.900 de angajaţi, divizia LU a realizat vânzări de 1,2 miliarde de euro în 2006. În afară de marca LU, "Danone" mai vinde brand-urile Petit Dejeuner, Cracotte şi Ourson. Compania nu înstrăinează operaţiunile de profil din India şi America Latină.

În 2006, "Kraft" a cumpărat diviziile producătoare de bis­cuiţi din Spania şi Portugalia aparţinând companiei britanice "United Biscuits Group". Achiziţia include drepturile de producţie ale mărcilor Ritz şi Oreo în Uniunea Europeană, Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

Compania americană şi-a majorat vânzările cu 19,3% în UE, la 1,75 miliarde de dolari în primele trei luni din 2007, suma reprezentând 20% din totalul vânzărilor "Kraft". Dacă nu sunt luate în calcul achiziţiile şi câştigurile din fluctuaţiile cursului de schimb valutar, vânzările companiei au sporit cu 2,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb