KREMLIN: Ajutorul militar american pentru Ucraina poate agrava conflictul din Donbas

S.B.
Internaţional / 20 februarie 2021

Ajutorul militar american pentru Ucraina poate agrava conflictul din Donbas

Rusia a avertizat sâmbătă că ajutorul militar american destinat armatei ucrainene poate agrava conflictul din estul Ucrainei şi ar putea incita guvernul de la Kiev să încerce soluţionarea acestuia prin metode agresive, informează Agerpres.

''Statele Unite nu-şi ascund intenţia de a oferi tot felul de ajutoare Ucrainei pentru a-şi creşte potenţialul militar ofensiv'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la teleconferinţa sa de presă zilnică.

Această politică ''nu contribuie la stabilitate şi predictibilitate în inima Europei'', ci dimpotrivă, ea provoacă ''manifestări de agresivitate, inclusiv în soluţionarea problemelor din sud-estul ucrainean'', a adăugat el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a calificat drept ''alarmantă'' decizia autorităţilor ucrainene de a adopta sancţiuni împotriva opozantului prorus Viktor Medvedeciuk şi soţiei acestuia, Oxana Marcenko.

''Este alarmantă întrucât vedem că tendinţa reacţionară capătă forţă în Ucraina'', a explicat Peskov, înainte de a adăuga că Moscova urmăreşte ''acţiunile represive'' împotriva unor mass-media, politicieni şi cetăţeni în Ucraina.

Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei (SNBO), convocat vineri de preşedintele Volodimir Zelenski, a decis sancţiuni împotriva a 19 entităţi juridice şi opt persoane fizice, pe listă remarcându-se politicianul Viktor Medvedeciuk, lider al opoziţiei proruse şi apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Entităţile şi persoanele sancţionate, dintre care cinci sunt cetăţeni ruşi, fac obiectul unei anchete pentru ''finanţarea terorismului'', au transmis autorităţile de la Kiev, fără alte detalii. Prin termenul de ''terorist'' autorităţile ucrainene fac de obicei referire la separatiştii proruşi care controlează Donbasul, regiune ce cuprinde provinciile din estul Ucrainei. Sancţiunile vizează şi o participaţie la postul ucrainean de televiziune 1+1 pe numele soţiei deputatului Medvedeciuk. Acesta din urmă este adesea primit de preşedintele rus Vladimir Putin, care este naşul uneia dintre fiicele sale.

Preşedintele Zelenski a decis la începutul lunii interzicerea a trei televiziuni proruse considerate a fi sub controlul lui Medvedeciuk şi devenite, potrivit guvernului ucrainean, ''un instrument de război împotriva Ucrainei'', potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. finalmente suportul militar american pt Ucraina va conduce la disparitia tarii (in urma reaprinderii conflictului)

    parti din Ucraina vor ajunge la Romania si Polonia , restul (mare parte ) la Rusia.  

    Ucrainienilor , aveti grija ce va doriti!  

    1. ti se pare tie ca a fost o clipa vorba de un conflict stins atata timp cat separatistii impropriu zis prorusi au tinut mereu aprins conflictul ? (defapt separatistii sunt pro regimului de la putere de tip monarhicomunist ca daca erau prorusi aveau loc -la cat e Rusia de mare sa traiasca linistiti fara sa mai fie omuleti verzi sau separatisti de eroziune politica si destabilizatori pt tarile foste membre a Uniunii Sovietice din care regimul isi mentine infiltratii dupa ce pe localnici i-a tot deportat prin Siberia sau aiurea in cele mai nenorocite tinuturi sovietice )

      Si eu gandesc la fel, americanii cu ajutorul lor vor duce le disparitie Ucrainei ca stat independent. Si poate ca aceasta se doreste.

      Dar cine va rupe din Ucraina sunt doar Rusii. Nu cred ca vor scapa ceva pentru unguri, slovaci, romani, polonezi.  

      "ti se pare tie ca a fost o clipa vorba de un conflict stins"

      da, a fost stins 

      ;)

      sa vezi ce urmeaza pentru Rusia din 2040 incolo daca nu stiu sa imparta cu altii

      Karma se numeste ce li se va intampla!  

      doar ti se pare ....faptul ca "cel mai destept cedeaza " nu inseamna un conflict stins decat atunci cand comunitatea internationala recunoaste sau nu un stat autoproclamat ce defapt Istoric vorbind e regiunea ucraineană ocupată de România în decursul celui de-al Doilea Război Mondial, între 1941 și 1944, oficial numită Guvernământul Transnistriei, situată între fluviile Bug și Nistru . in cel mai frumos caz ar fi fost revendicata de Ucraina nu finantata si sustinuta de Rusia deci ..ca sa intelegi si tu ...tot timpul acest conflict a fost intretinut de catre regimul comunist rusesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb