Kremlinul afirmă că va urmări cu atenţie summitul NATO de la Washington

S.B.
Internaţional / 9 iulie

Kremlinul afirmă că va urmări cu atenţie summitul NATO de la Washington

Kremlinul a indicat marţi că urmăreşte cu "maximă atenţie" summitul NATO care se deschide marţi la Washington, dat fiind faptul că "Alianţa Nord-Atlantică consideră Rusia drept inamicul său", informează Agerpres.

"Aceasta este o alianţă care consideră Rusia drept inamic, adversar. Este o alianţă care a declarat în mai multe rânduri, în mod deschis, că obiectivul său este să provoace o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă. Acesta este motivul pentru care vom urmări cu cea mai mare atenţie retorica discuţiilor care vor avea loc şi deciziile ce vor fi luate", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul conferinţei de presă zilnice.

În plus, a subliniat Peskov, NATO este un bloc care este "direct implicat în conflictul ucrainean de partea Ucrainei".

Liderii ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care s-a extins la 32 de membri pentru a include Finlanda şi Suedia după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, se reunesc marţi la Washington pentru un summit destinat să confirme sprijinul său pentru Ucraina, dar dominat de un climat de incertitudine politică înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA în noiembrie.

Ţările NATO furnizează de la începutul conflictului un ajutor militar vital Ucrainei, chiar dacă Kievul deplânge faptul că acest sprijin este insuficient pentru a respinge armata rusă de pe teritoriul său.

Preşedintele Volodimir Zelenski, care va participa la summit, ar urma să pledeze pe lângă aliaţii săi occidentali pentru livrarea de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, la o zi după noi atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene, care au făcut cel puţin 37 de morţi şi 150 de răniţi, în special la spitalul pediatric din Kiev, distrus parţial.

Peskov a reiterat marţi poziţia rusă, susţinând că Rusia "nu loveşte ţinte civile" şi atribuind antiaerienei ucrainene responsabilitatea pentru aceasta, contrar dovezilor de pe teren.

Ucraina a declarat că o rachetă rusească de croazieră de tip Kh-101 a lovit direct spitalul pediatric Ohmatdet din capitala ucraineană, cel mai mare spital de copii ţară, în timpul celui mai devastator atac cu rachete din ultimul timp asupra ţării, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 41 de civili, conform noului bilanţ al victimelor anunţat de Kiev.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Orban s-a dus la putin si i-a zis, urmatoarele 3 luni vor fi mult m,ai brutale. Adica traducere, vin mai multe arme, avem 1,5 milioane de obuze pregatite pt Ucraina, avioane f16, drone ce stiu eu si va fi brutal, hai mai bine cease fire si sa discutam.

    Problema-i ca putin e un psihopat poate si un pic dus cu pluta, la care pe o ureche ii intra pe alta ii iese ca vor muri mai multi rusi.  

    Probabil si Zelenski daca i-o fi zis si la zelenski acelasi lucru.

    XI la fel. E de laudat Orban, dar sansele-s mici pt o pace acum. 

    Kremlinul este obligat sa urmareasca ceea ce vine peste el chiar acum .Macron nu a dizolvat degeaba Parlamentul chiar inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de la Paris .Victoria lui Macron impotriva extremistilor si comunistilor universali va avea un impact imens asupra Americii lui J.R.Biden si asupra intregii lumi. Jocurile olimpice devin un factor de responsabilizare oferit cetatenilor democratiilor lumii ce se vor trezi cu totii . Impactul vorbelor ce au fost incepute de catre imensul sportiv Mbappe va fi preluat de catre noi toti .Nu avem nevoie de extremisti ne vor zice toti marii sportivi ai lumii libere .Democratia adusa de catre Macron pe cele mai inalte culmi ale exprimarilor politice devine factor declansator ce isi alatura nu numai sportivii lumii dar si toata intelepciunea filozofilor occidentali totul adus in fata llibertatii popoarelor . Deja J.R.Biden a preluat lupta impotriva prietenilor lui Trump ce acum se confunda cu extremismul .Intreaga lume democrata va asculta cuvintul Frantei lui Macron .SUMMIT NATO si jocurile Olimpice reprezinta frumusetea lumii democrate aflata in lupta directa cu cei care distrug spitalele de copii si omoara civilii nevinovati fara nici cea mai mica remuscare .Orban ,Xi si Putin au inghitit galusca .Macron il poate salva direct si pe J.R.Biden ce deja a preluat mesajul .Daca se decide sa nu mai candideze evident ceea ce va face j.R.Biden pregateste terenul spre a administra republicanilor o infringere cu mult mai severa decit cea oferita de Macron lui Le Pen si spre a propulsa un candidat democrat de inalta tinuta politica si sociala .Practic lui Trump i se vor lua jucariile politice .Asa ceva nu ati mai vazut vreodata .Asa cum v-am tot zis Macron este geniul neincoronat al deciziilor politice din toate timpurile .Rusia abia acum are de ce a se teme .Este un joc de o anvergura niciodata atinsa in istoria omenirii . Chapeau bas monsieur Macron .

    1. din cauza lui se intampla tot ce se intampla in Franta(ridicarea extrema stanga si extrema dreapta)

      Atat avea de facut Macron si evita multe probleme: sa nu ridice varsta de pensionare, ca nimeni n-are chef sa moara-n campul muncii, in plus faci loc la tineri, si 2, foarte important , migrantii periculosi, si cei cu "moarte francezilor" deportati instant. Dar el ori traia in bula de sapun si n-a vazut ce vor francezii, desi au fost n demonstratii, ori nu i-a pasat. Acum bye.  

      Corect, democratia este frumoasa, numai dictatori nebun pot începe un război, Putin și Xi doi dementi iar Tump un măscărici cu Piticul hortist pe post de hirtie igienica pt ,, dos,,

      IUBESC VIAȚĂ ȘI DEMOCRATIA, și toți cei cu scaun la cap trb să o,, apărăm,, de Lepenisti, trumpisti, hortisti și putinisti, xinisti 

      esti departe de adevar .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb