KREMLINUL DESPRE SCANDALUL POLITIC DIN AUSTRIA:  Rusia "nu are nimic a face"

I.M.
Internaţional / 20 mai 2019

Dmitri Peskov (Sursă foto: Twitter)

Dmitri Peskov (Sursă foto: Twitter)

Rusia "nu are nimic a face" cu scandalul politic din Austria, unde difuzarea unei înregistrări video compromiţătoare a liderului naţionalist Heinz-Christian Strache a aruncat în aer coaliţia aflată la putere, a dezminţit astăzi Kremlinul, relatează AFP.

"Este o poveste care nu are nimic a face şi nu poate avea ceva a face cu noi", a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov referindu-se la această înregistrare video, informează News.ro.

Difuzarea, vineri, a acestei înregistrări, în care Heinz-Christian Strache şi unul dintre "locotenenţii" săi discută cu o interlocutoare care se prezintă drept o nepoată a unui oligarh rus a provocat un adevărat cutremur politic în Austria.

Ei discutau despre acordarea unor contracte publice austriece în schimbul susţinerii financiare.

Strache a demisionat sâmbătă de la conducerea partidului Libertăţii din Austria (FPÖ, extremă dreapta), dar şi din postul de vicecancelar al Guvernului lui Sebastian Kurz.

"Eu nu pot să emit vreo părere despre apariţia acestei înregistrări video, pentru că ea nu are nimic a face cu Rusia, nici cu preşedintele (rus Vladimir Putin) şi nici cu Guvernul (rus). Noi nu ştim cine este această femeie, dacă este de naţionalitate sau de origine rusă", a adăugat Peskov, conform News.ro.

Oligarhul despre care este vorba în înregistrarea video - Igor Makarov - a declarat duminică ediţiei ruse a revistei Forbes că el este fiu unic şi nu are "vreo legătură de rudenie" cu femeia din înregistrarea video, pe care "nu o cunoaşte deloc".

Marine Le Pen a denunţat astăzi "o greţeală grea", după demisia vicecancelarului austriac, totodată liderul FPÖ - aliat al Rassamblement national (RN, extremă dreapta, fostul FN) - în urma înregistrării video cu privire la Rusia şi a salutat rolul Moscovei împotriva "fundamentalismului islamist".

"Ne confruntăm cu greţeala unui om, o greşeală grea. De altfel, ea a fost sancţionată imediat prin demisia sa, nu doar din postul de vicecancelar, ci şi din cel de preşedinte al FPÖ", un partid aliat RN în Parlamentul European (PE), a declarat la Franceinfo preşedinta Rassemblement National.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb