Kremlinul dezminte orice încălcare a dreptului internaţional în Ucraina

Kremlinul dezminte orice încălcare a dreptului internaţional în Ucraina

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 martie 2022

Rusia dezminte vineri orice încălcare a dreptului internaţional, după ce a fost acuzată de Ucraina de faptul că a folosit bombe cu fosfor în cadrul intervenţiei sale militare în această ţară vecină, informează news.ro.

"Rusia nu a încălcat nciodată nicio convenţie internaţională", a răspuns un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat de presă despre aceste acuzaţii, formulate de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Bombele cu fosfor sunt arme incendiare a căror folosire a fost interzisă împotriva civililor, dar şi împotriva ţintelor militare de o Convenţie semnată în 1980 la Geneva.

Protocolul III al Convenţiei Internaţionale a Armelor Clasice (CCAC), semnat în 1980 şi care a intrat în vigoare în decembrie 1983, prevde că acest tip de armament "este interzis în orice circumstanţe" împotriva populaţiei civile.

Armamentul incendiar este interzis, de asemenea, împotriva ţintelor militare, atunci când acestea se află în apropierea populaţiei civile.

Însă acest Protocol III nu priveşte fosforul alb, atunci când acesta este folosit din cauza proprietăţilor sale fumigene sau de iluminare.

Rusia şi Ucraina sunt considerate semnatare ale acestui Protocol III din 1982 - pe vremea URSS -, iar Statele Unite l-au semnat - cu rezerve - în 2009, la fel ca Franţa, în 2002.

Numeroase ţări au fost acuzate de faptul că au folosit armament incendiar în ultimii ani - Statele Unite în 2004, în Irak, sau Rusia, în 2019, în Siria.

Kremlinul îl acuză totodată pe preşedintele Statelor unite Joe Biden de faptul că vrea "să deturneze atenţia" de la un program de înarmare chimică şi biologică american din Ucraina prin declaraşii cu privire la un posibil recurs al Rusiei la armamnet chimic în Ucraina.

"Este clar că amricanii încearcă să deturneze atenţia vorbind despre o pretinsă ameninţare rusă, pe fondul scandalului provocat (...) de programe de dezvoltare de armament chimic şi biologic pe care Statele Unite le-au înfiinţat în mai multe ţări, inclusiv în Ucraina", a declarat presei Dmitri Peskov.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mari porci si americanii astia... Laboratoare chimice si biologice finantate de Bideu junior intre Ukraina.. E oribil ce se intampla in lume ce imi sunt rusii asa sunt since americanii.. Pacat ca suntem la mijloc..

    1. Nu e deja plin pe retelele de socializare cu filmulete despre laboratoarele astea finantate de Bideu junior "intre" Ukraina?!? S-au dizolvat laboratoarele astea? Dupa ce au spart jumate de Ucraina nu au gasit macar 2-3 sa le desfaca caramida cu caramida sa le duca in Rusia?

    e conform dreptului international sa bombardezi voit, nu din greseala maternitati si gradinite ? aruncarea cu bombe si obuze in cladiri semnalizate ca avand copii inauntru e umana? poate o fi umana tragerea unui proiectil de tanc intr-un om care tipa ca e civil? poate e umana aruncare de bombe in oamenii cre stau la coada la paine?

    Rusia,Rusia.... te deplang Rusia pentru ce te asteapta ... toate puterile divine s-au intors impotriva ta si multe peceti s-au rupt impotriva ta , Rusia pentru atata diavolism si rautate demonstrata!  

    Trufia din inima ta si lipsa de umanitate te vor surpa din interior - si Iisus si Maica Domnului s-au intors cu spatele la voi si plang rautatea care va anima!  

    Surpare mare din chiar inima voastra apare anul acesta (2022) si mai ales anul viitor (2023).

    Cu voie de la Dumnezeu ca sa va invete minte!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb